TAO

(4.5) - 14 értékelés
Cím:
1053 Budapest, Kálvin tér 4
Telefonszám:
+36-70-5919191
Kategória:
Kávézó, Kínai étterem, Gyorsétterem, Ázsiai étterem

További információk

Modern belvárosi ázsiai étterem szimpatikus árakkal. Az ételek között megtalálhatóak a tipikus „kínai büfés”kaják, de találunk japán és vietnámi fogásokat is az étlapon. Húshagyók is bátran beugorhatnak egy ebédre, vannak kifejezetten vegetáriánus fogásaik is. Az ételeket kérdheted menüben és választhatsz kis és nagy adag közül is.

Az étteremben 3 hely közül választhatjuk ki, hol szeretnénk étkezni (földszinti kiszolgáló rész, galéria és az étterem előtti terasz).

Készpénz legyen nálunk, bankkártyával ugyanis nem tudunk fizetni!

Könnyen megközelíthető a 47-es, 49-es villamosokkal valamint az M3-as metróval.
Első értékelő
Fizetési módok: Erzsébet-utalvány
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Nem
Kutyabarát hely? Igen
Akadálymentesített? Nem
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
14 korábbi értékelés - TAO
Kata7555 Kata7555
102 értékelés
14 követő
18 plecsni
118 hasznos vélemény
2013. 10. 30. 23:31

Egy nagyon jó kis éttermet sikerült felfedeznünk a hétvégén. Menni akartunk valahová, de nem tudtuk, hogy hová. Így elindultunk levesezni, ez vasárnapi programnak pont jó szokott lenni. Az irányt a Kálvin tér felé vettük. Elsétáltunk a Tészta előtt majd megakadt a szemünk a Tao-on. Én már többször be akartam kukkantani, de akkor a Leves. nyert. De most ellenkezést nem tűrve bementünk a Tao-ba. Először nem is tudtam, hogy mit válasszak, aztán mégis sikerült. Gombás csirkét kértem tojásos rizzsel (kis adagot, hiszem mégis most ettem ott először) a férjem pedig egy normál méretű pirított tésztát ötízű csirkével. Én örültem, hogy kis adagot kértem, mert pont elég volt. A férjem pedig annak örült, hogy normál adagot kért, így neki is pont elég volt az étel. A finomságokat a külső részen fogyasztottuk el, ami még finomabb volt így, hogy a nap sugaraiban fürdőzhettünk. Az ebéd nagyon finom volt, ízre, állagra minden formában pont eltalálták az ízlésünket.
Végezetül pedig egy szerencsesüti tanácsaival lettünk okosabbak.

Doroti 22 Doroti 22
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
3 hasznos vélemény
2013. 09. 01. 22:25

Kedves Tao! A mai nap folyamán olyan kedves kiszolgálásban és mosolyban volt részem,hogy bármit kaptam volna megérte betérnem,de a z 5izű csirke rátett még egy lapáttal!ezentúl sűrűben fogok kinait enni!Köszönöm!

Gy. László Gy. László
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
9 hasznos vélemény
2013. 06. 02. 17:32

Ejnye-bejnye TAO! A személyzet modortalan és flegma,ráadásul emberi fogyasztásra alkalmatlan zsíros ételmaradékot adtak teljes áron a 15 éves gyerekemnek.Ráadásul nem is az volt a tányéron, amit eredetileg rendelt. Mikor megláttam a zsíros és égett apró maradványokat,( amit feltehetően összevakartak valami gyanús fazék aljáról) és nem is hasonlított egyetlen a pulton lévő ételre, megkérdeztem a felszolgálót, melyik étel ez a pulton lévők közül. Azt mondta ez a "TAO csirke", ami pont most fogyott el, nem tudja megmutatni. A beszélgetés közben végig háttal állt nekem, felém sem fordult. Jeleztem, hogy zsíros maradékot adtak, erre flegmán vállat vont, és szó nélkül ott hagyott. Kérésemre kicserélni sem volt hajlandó a gyanús menűt. Ezen a szép vasárnapon ezzel az esettel sikerült elrontania a kedvünket ennek a modortalan alkalmatottnak. Éhen maradtunk a TAO Étteremben. Tanulság: mindenki nevelje bele a gyerekébe az érdekérvényesítés képességét, mert bizonyos helyeken előszeretettel visszaélnek a fiatalok tapasztalatlanságával.
A TAO pedig a fiatalokra épít. Kár alkalmatlan alkalmazottakkal dolgoztatni.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Monita1986 Monita1986
429 értékelés
4 követő
24 plecsni
168 hasznos vélemény
2013. 04. 30. 22:45

Ide biztosan vissza fogunk menni mostanában, mert hatalmas választékban vannak a keleti ételek. Ízletes, különleges és ha benn meleg van, akkor a Kálvin térre is ki lehet ülni, szabad térre :) Nekem nagyon bejött... :) Kedvesek a kiszolgálók

szagnes szagnes
263 értékelés
4 követő
24 plecsni
255 hasznos vélemény
2013. 04. 18. 18:46

A Kálvin téren nincs még egy ehhez fogható hely. Nagyon finom ételekkel várnak mindenkit nap mint nap. Különlegességet is kapható náluk ami sok helyről nem mondható el. A kiszolgálás és a hely hangulata is kitünő volt. Nagyon jól éreztem magam és tele ettem sok sok finomsággal. Visszavágyom.:)

I. Noémi I. Noémi
69 értékelés
6 követő
15 plecsni
107 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 22:47

A Kálvin téren sok jó minőségű vendéglátóhelyet találhatunk. A Tao is egyike ezeknek. Ha kedvező áron, kellemes környezetben szeretnénk enni valami finomat, ide mindenképp érdemes betérni. A helyiség kialakítása nagyon igényes, az ételek mindig frissek és étvágytól függően tudunk kisebb vagy nagyobb adagokat is rendelni. Levesből megtalálható a megszokott csípős-savanyú, valamint más, kevésbé erős változatok is. Főételekből is nagyon színes a paletta, aki pedig desszertre vágyik, elmajszolhat egy kis sült banánt vagy marlenkát zárásnak. Mivel sok egyetemista jár ide, szokott sor lenni, de mindenképp érdemes végigvárni, mert gyors a kiszolgálás és igazán finomak az ételek.

K.Orsi K.Orsi
40 értékelés
1 követő
11 plecsni
36 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 14:12

Először csodálkoztam, hogy ez egy kínai gyorsétterem, mert nem a megszokott büfé hangulat fogadott. Az ételek gusztusosak és nagy a választék, így nem kell a jól megszokott bambuszos csirkét enni, mert abban bízol csak. Én itt a tofura voltam rákattanva egy időben, két félét is árulnak. Egyetem alatt sokszor jöttünk ide enni, többen is elfértünk a nagy asztaloknál. A sor mindig hosszú, de valahogy gyorsan le is megy, úgyhogy ez ne szegje senki kedvét. A fenti részen szoktunk ülni és nézzük a vivát, amit szerintem én máshol nem is szoktam, de itt bepótolok mindent :) Amúgy a nevében is benne van, hogy café, ami nem megszokott valahogy a kínaikban, de itt nem rossz az sem. Annak ellenére, hogy menőbbnek tűnik a hely egy kínai büfénél, az árak nem magasabbak, ami szintén pozitív.

pépé pépé
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
25 hasznos vélemény
2012. 11. 13. 10:10

Nem az a tipikus eldugott helyen lévő, fura hangulatú kínai kajálda, ahol inkább a megszokott ananászos csirkét választom, hanem egy modern, belvárosi kínai. Az ételek gusztusosan vannak tálalva, bő a választék (még sushit is kérhetünk, bár az japán kaja), és (a lányok) a kisadaggal is bőven jóllakhatnak.
Kisebb-nagyobb sorbaállással szinte mindig számolni kell. Ülőhely a kellemesen tágas kiülős részen, bent pedig földszinten és emeleten is található, bár csúcsidőben a található szó túlzás, múltkor is német turistákkal ültünk egy asztalnál hely hiányában.

Judyka Judyka
32 értékelés
0 követő
7 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 09. 15:44

Imádom itt tanultam meg pálcikával enni. Az ételek mindig frissek jó helyen van (egyetem negyed) plusz, ami még igen nagy előny, hogy iszonyúan tiszta. Mindig sokan vannak, szóval nem mindig van hely leülni. Amit mindenkinek ajánlok az a :királyrák farok, tavaszi tekercs,erős savanyú leves, és a fekete gombás csirke meg tofu zöldséggel. A többi kajájukról nem tudok nyilatkozni, de ezek isteniek. Maga a hely kellemes akár még egy kis dumcsira is alkalmas. Sőt még a vega barátokat is ellehet ide vinni nyugodtan mert rájuk is gondolnak, ami sajnos nem mindenhol megoldható.

Lovas Anna Lovas Anna
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
49 hasznos vélemény
2012. 10. 23. 14:11

Kínai éttermekből nincs hiány a Kálvin tér környékén, de a TAO egészen más: nemcsak kínai, hanem japán és vietnámi ételei is vannak, ezek is kicsit nyugatibb szájízre alakítva, igazi Asian Fusion. Az elrendezése is egészen más: a földszinti kiszolgálórésztől elkülönülve, a felső szinten tudunk leülni és fogyasztani, vagy ami még hangulatosabb: az étterem előtt, az utcán. A parányi kínai gyorséttermektől eltérően itt van helyünk bőven, nem sürgetnek a következő vendégek, a kialakítás minőségi, látványos, marasztaló. Lehet itt kávézni, sörözni, forrócsokizni is. Az árak és az adagok ugyanakkor hasonlóak, mint a sarki kínaiban, ami abszolút kellemes meglepetés egy ennyivel minőségibb helyen.

E. Judit E. Judit
9 értékelés
0 követő
5 plecsni
13 hasznos vélemény
2011. 07. 18. 12:46

Nagyon szeretem a Tao-t, az árak is nagyon jók. Kis adag főétel, körettel, megúszható 500 forintból, ázsiai étteremből a jobb kategória.

Kekszter Kekszter
13 értékelés
0 követő
6 plecsni
13 hasznos vélemény
2011. 07. 08. 12:48

Talán az egyetlen kínai ahol merek fém evőeszközzel enni. Az erős savanyú leves világbajnok!

joci1970 joci1970
2 értékelés
0 követő
1 plecsni
2 hasznos vélemény
2014. 05. 31. 23:08

Tisztaság,igényesség@!@

joci1970 joci1970
2 értékelés
0 követő
1 plecsni
2 hasznos vélemény
2014. 05. 31. 23:04

KELLEMES KÖRNYEZET,TISZTASÁG!!! ♡