Tanya csárda

(1.0) - 1 értékelés
Cím:
6500 Baja, Tanya I. kerület 7.
Telefonszám:
+36-79-323454
Kategória:
Étterem

További információk

Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
1 korábbi értékelés - Tanya csárda
F. Andrea F. Andrea
168 értékelés
9 követő
18 plecsni
216 hasznos vélemény
2013. 09. 20. 16:09

Szerbia felől hazatérve választottuk a tompai átkelőt, hátha ott kevésbé várakoztatnak meg a kedves magyar határőrök, mint kifelé Röszkénél. Ez nem igazán jött be, megéheztünk és ha már arra kerültünk, gondoltuk, megkóstoljuk a híres bajai halászlét. Már a város táblánál ki volt írva, hogy ez a halászlé városa, még a körforgalom közepén is egy hatalmas bogrács trónolt. Ennek ellenére elég nehezen találtunk rá egy étteremre. Végül a Duna-part megközelítése segített, a töltésre rátérve sok autót láttunk parkolni, ez jó jel szokott lenni.
Az étterem tele volt, a kerthelyiség csupa szúnyogháló, kellemes ebéd ígérkezett. Mindegyik asztalon kettő műanyag terítő, az egyik szőttesutánzat, iszonyú színösszeállításban, a hely specialitása?
Megrendeltünk kétféle halászlét, és jött a hosszú várakozás, így mindenfelől hallottuk, hogy elégedetlenkedtek a vendégek. A szomszédos asztalnál gyerekekkel ültek és háborogtak, hogy mi tart ennyi ideig. Aztán megkapták a leveseket, szigorúan egyenként hozta ki a pincér. Negyedóra elteltével mi is megkaptuk az ízetlen, nem forró halászlét, ami ugye készételnek számít, tehát nem értem a negyedórát, azt meg, hogy nem forró, főleg nem. Kérésre 5 perc múlva kaptunk kenyeret is, műanyag fedeles dobozban, a fedelet leemelték róla és így tették az asztalra, egyúttal megérkezett az erős paprika is. A tészta a levesben finom volt - ez a bajai halászlé jellegzetessége.
Mire megettük, a szomszéd asztalhoz elkezdték kihozni a főételeket, megint csak egyenként és mindig megkérdezve, hogy ezt ki rendelte? Kedves vendég memóriagyakorlata. Amikor megemlítették, hogy savanyút is kértek, kissé ingerült válasz jött, hogy egy pillanat. 5 perc múlva kezdték kihozni azt is, részletekben. Mi már csak egymásra néztünk és gyorsan fizettünk. Ekkora vendéglátóipari dilettantizmus már sok volt. A jégkrémes láda le volt zárva, a pincér jött a kulccsal, a gyerek kiválasztotta a jégkrémet, leadminisztrálták és már lehetett is enni.
Még egy adalék: a mellékhelyiség, barna ajtó, barna tábla rajta, világítás semmi, még véletlenül sem látszott, hogy melyik a férfi és melyik a női. Próba-szerencse. Szerintem, aki arra jár, keressen másik éttermet.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Dr. Matán Eszter gyermek háziorvos 6500 Baja, Lőkert sor 1/1.
3 értékelés
Thumbnail Malom Étterem 6500 Baja, Szegedi út 19.
7 értékelés
Thumbnail Müller 6500 Baja, Gránátos utca 20.
7 értékelés