Szimpla Kert

(4.5) - 41 értékelés
Cím:
1075 Budapest, Kazinczy utca 14.
Telefonszám:
+36-1-3524198
Kategória:
Romkocsma

További információk

A Szipla Kert a „Szimpla hálózat” második eleme, nem csupán egy romkocsma. Színes programokat kavalkádja a hét minden napján. Fiataltól az idősebb korosztályig itt mindenki megtalálja a kikapcsolódási lehetőséget. Koncertek, bulik, kertmozi, kiállítások, idősek klubja, használtcikk- vagy termelői piac – ahol a tanyasi tojás tényleg tanyasi – ezek mind mind egy helyen a Szimplában!

A dizájnt tekintve igazi retro berendezés sörpadok, kemping székek, a falakon grafiti, de találkozhatunk kád-kanapéval is vagy akár henyélhetünk egy átalakított trabi hátsó ülésén is. Mellesleg a Lonely Planet közönségszavazásán a harmadik helyet sikerült elcsípnie a világ legjobb bárjai közül. Mivel nagyon sok külföldi fordul meg – számukra a Szimpla már már kötelező turistalátványosság - ideális hely az angol mellett több európai nyelv gyakorlásához is. Jöhetsz bátran bringával van kerékpártároló!
Első értékelő
Megnyitás
2002. 05. 01.
Fizetési módok: Készpénz
Parkolás: Utcán, pénzért
Akadálymentesített? Igen
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
41 korábbi értékelés - Szimpla Kert
Szajkó Viktória Szajkó Viktória
25 értékelés
0 követő
2 plecsni
21 hasznos vélemény
2015. 07. 08. 11:33

Nagyon szeretem a Szimpla kertet, bár éjjel nem igen látogatom, vasárnaponként meg-megfordulok a kézműves piacon, ahol nagyon sok saját kezűleg gyártott élelmiszert és egyebet lehet kapni. Kedvenceim a sajtok, a csírák, a mézek. Első osztályú. :) A design tipikus romkocsmás jelleg, sok-sok pulttal, néhol vintage elemekkel. A hangulata remek, nappal a nyugisabb korosztálynak, éjjel a fiataloknak ajánlom.

Nagy Emese Mese Nagy Emese Mese
2 értékelés
0 követő
2 plecsni
5 hasznos vélemény
2014. 01. 18. 19:16

Éjjel, de nappal is jó! A Szimpla Háztáji vasárnapi piacról írtam korábban. Ma már Közös Lábos néven fut az adománygyűjtő akciójuk.

http://www.gasztromese.hu/blog/kofanews_iranyaszimplavasarnap/43Gyógysört iddogáló apuka, nyakában a gyereke, vasárnap délelőtt fél 11. Buli volt tegnap, látszik a fején. Várnak, hogy a kondérhoz érjenek, ételosztás van és hosszú sor. A Szimpla Üst- közösségi főzés jótékony célú: gasztrobloggerek dobnak össze egyszerű ételeket, cserébe az adományokkal egy-egy alapítványt, rászorulót támogatnak. Ma hamis lópörkölt van puliszkával, valószínűleg a lóhús botrány miatt van a hülyéskedés, ajánlott ára 5-600 forint. Korrekt.
Közben az egész Szimpla Kert területén piac van. A világ legjobb szórakozóhelyei közt számon tartott romkocsmába így már nem csak az angol legénybúcsúsok, kis- és közepes pénzű egyetemisták, ámuló skandináv nyugdíjasok és kicsi japán emberek néznek be, hanem a környék kiskorúi, nyugdíjasai és háziasszonyai is. A két szememmel láttam!

Cs.Tímea Cs.Tímea
124 értékelés
16 követő
19 plecsni
171 hasznos vélemény
2012. 10. 07. 19:14

Kedvelem ezt a helyet. A legeredetibb romkocsma, a többi csak utánozza a jól bevált dizájnt. Magyar szót alig hallani. A külföldiek imádják a helyet. Egy berlini barátunk kifejezett kérése volt idejönni. Mesélte, hogy épp egy asztal mellett elmenve, hallotta, ahogy német fiatalok azt mondják egymásnak: vigyázz, mit beszélsz, mert itt sok a német. Így is van, épp egy német hallotta ezt. A pultos lány elég morcos volt, és makacsul nem fogadta el a borravalót, ami valóban csak 50 Ft volt számlánként, de legalább 6 kör italt kértünk. A pizzát lecserélték kenyérlángosra, ami extra turistavonzó, ultra hungarikum és emiatt 600 Ft-ért el lehet adni, a 400Ft pizza szelet helyett. A „kicsit” csípős kolbászos kenyérlángos, annyira csípett, hogy füstölt a fejünk, úgyhogy csak óvatosan…Borlappal nem találkoztam még, de lehet, csak én maradt le valamiről. A WC gusztustalan, de néha van papír. Kutyát be lehet vinni! Összességében jó hangulatú hely, a részleteket nem kell nagyítóval nézni, csak elkapni az érzést.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
V. katalin V. katalin
26 értékelés
0 követő
5 plecsni
28 hasznos vélemény
2014. 01. 09. 08:57

Egyik kedvenc helyem, ahova a romkocsmák iránt érdeklődő ismerőseimet vagy barátaimat mindig elviszem. A hely különleges, a berendezésével, sokszínűségével. Csak süteményt és italt fogyasztottam, azzal eddig elégedett voltam. A mellékhelyiség sajnos elég koszos. De érdekes, hogy a hiányosságait kárpótolja a hangulat.

Takács Bettina Takács Bettina
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 08. 29. 15:08

Kedvenc helyeim egyike, nagyon tetszik a környezet, ahogy be van rendezve, főleg este hangulatos. Kellemes estéket töltöttem ott el barátaimmal, külföldi ismerőseimnek is szívesen mutattam meg. Mindenkinek bátran ajánlom :)

v. anita v. anita
10 értékelés
0 követő
3 plecsni
6 hasznos vélemény
2013. 08. 25. 15:15

Nagyon szeretem ezt a helyet, közel is van a lakásomhoz. Ha időm engedi, lemegyünk egy fröccsre. Az árak viszont kicsit drágák, nyilván a külföldiek miatt. Az ételek számomra nem ízlenek

reeeni reeeni
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
5 hasznos vélemény
2013. 07. 16. 23:33

Egyértleműen felülmúlhatatlan ha a hangulatról van szó, az első kiszanált bútorokból építkező romkocsma Pesten és az eddigi legjobb is. Igaz a külföldiek miatt nem feltétlen diák pénztárca barát, de néha megéri kirúgni a hámból. Nem régi dolog a vizipipa, ráadásul a köves amit bent is lehet szívni

P. Barbara P. Barbara
6 értékelés
0 követő
3 plecsni
8 hasznos vélemény
2013. 06. 24. 12:17

Az egyik kedvenc helyem. Ha a munka nem akadályoz meg egy esti hideg sörben, mindig ezt a helyet választom a barátokkal.

O. Ágnes O. Ágnes
55 értékelés
1 követő
9 plecsni
38 hasznos vélemény
2013. 05. 17. 16:04

Szeretem a szimplakertet, bárhogy vagyok öltözve és bárhogy érzem magam itt mindig befogadó a környezet, szeretek nyári estéken itt italozgatni a barátokkal. Jó a kiszolgálás, az árak is elfogadhatóak

szagnes szagnes
263 értékelés
4 követő
24 plecsni
259 hasznos vélemény
2013. 04. 27. 23:00

Nagyon jól éreztem magam a Szimpla kertben. Nem túl rég látogattunk el először, még csak most fedeztük fel a hely szépségét. Nagyon pozitív véleménnyel vagyok a helyről azóta már többször visszalátogattunk ide.A dekoráció számomra is szemet szúrt, igazán tetszik.Ötletes kreatív de mégis ízléses.

Piroseper Piroseper
20 értékelés
1 követő
6 plecsni
14 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 12:01

A Szimpla kert olyan, mint egy álombéli labirintus (hogy rémálom, vagy remek álom, az személyfüggő). Tele van rejtett zugokkal, és gondosan összeguberált retró berendezéssel, melyekkel rendezett káoszt teremtettek a gondos kezek. Szeretem, hogy különböző témák köré piacokat szerveznek (bringás bolha, biopiac), így a népek nappal is részesei lehetnek a hely hangulatának. Esténként a világítással tovább erősítik a hely kicsit lidércnyomásszerű alter atmoszféráját. Télen hideg van, a hősugárzók vajmi keveset érnek, de bőven lehet alkohollal kompenzálni. A kakaójuk finom, a bögréjük pöttyös, a kekszük háztartási. Remek hely, gyakran visszajárok!

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:59

Ez a hely a budapesti romkocsmák egyik legfontosabb, legnépszerűbb, legelevenebbike. A Kazinczy utca 14. szám alatt, koncert-koncert hátán, színházi előadás, performance, és mostanában bolha és háztáji piac is színesíti a szimpla hétköznapokat illetve a hétvégéket. Van itt sütés-főzés, lekvárkóstolás, sörcsapolás. A berendezésről annyit, hogy lehet Balaton parti leselejtezett kertmozi székeken ülni és kiszuperált, kidekorált Trabantban heverészni. A falakon graffitik és mindenféle matricák. Az eszem-iszommal nincs is gond, ellenben a mellékhelységek sötétedés után már életveszélyesek.

phyllie phyllie
26 értékelés
0 követő
8 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 14:34

Népszerű hely, ezért sokszor már nem lehet helyet találni, ha későn érkezik az ember. Zenében inkább az elektronikus zene kedvelőinek kedvez, de az underground stílusok is megjelennek. Ötletes a kacatokból összerakott dekoráció, legyen az a féltrabant asztal, vagy a szék-kádak. A romkocsmák egyik legjobbika. A zene és a pia mellett vízipipázóknak is kedvez a hely. Az árai tipikus belvárosi árak. A mosdón még van mit javítani, de ezt leszámítva mindenkinek ajánlom minimum kipróbálásra a helyet. Régebben (nem tudom ma még megvan-e ez a szokás) volt amolyan csináld magad bringaszerelős, szervizelős akció is.

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 12:34

A Szimpla Kert mára túlnőtt saját magán, és a budapesti romkocsmaélet ikonikus darabja lett, amelyet hiába próbáltak meg bezáratni, túlélt mindent. Társasággal vagy egyedül érkezel, szinte mindegy: rengeteg külföldi van, akik szívesen ismerkednek, így nyelvtanulás szempontjából sem utolsó néha eltölteni egy-egy estét a Szimplában. A forgalomhoz képest általában meglepően kedvesek a pultosok is, ez külön jó pont. Újabban már egész jó meleg ételeket is lehet kapni, van vízipipa is a több pultnyi italválaszték mellett, így valószínűleg még hosszú időn keresztül a Szimpla Kert lesz a nagybetűs romkocsma. Nekem legalábbis mindenképp.

JuditH JuditH
10 értékelés
1 követő
4 plecsni
25 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 12:24

A kezdetek kezdetének tekinthető a Szimpla kert a romkocsmák történetében, a neve ma már fogalomnak számít, ha kissé divatossá és megszokottá vált is. A viszonylag nagy teret elfoglaló szórakozóhely szinte mindig tele van, érdemes időben érkezni és gyorsan lecsapni valamelyik régi és kopott ülőalkalmatosságra a hozzá tartozó és hasonló állapotban lévő asztallal együtt. A szedett-vedett bútorok viszont hozzájárulnak a hely hangulatához – az emeleten az egyik „kisteremben” egy régi kádban helyezkedhetnek el azok, akik már unják a megszokott székes megoldást. A falakon üzenetek sora virít, leginkább külföldiektől, akik a helyet dicsérik, és nem mulasztják el persze a dátumot sem felírni, mikor jártak a Szimplában. Ha megéhezel, különféle ajánlatokból választhatsz, persze a Szimpla elsősorban nem étterem, így a párolt kacsacombot és hasonló társait senki ne keresse.
Legutóbbi tapasztalataim alapján a közönség jó része külföldi fiatalokból áll – spanyolok, franciák, németek és angolok fordulnak meg nagy számban itt. Ha egy olyan helyet keresel, ami a belvároshoz közel van és ahol jó hangulatban lehet indítani az estét, a Szimpla kertet válaszd.

Ági25 Ági25
30 értékelés
1 követő
8 plecsni
17 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 06:35

Nagyon szeretem a sejtelmes és hangulatos megvilágításokat esténként, és itt pont ilyenre leltem. Szerencsére, hiszen a hely igen hamar megtelik, főleg hétvégenként, így érdemes korán érkezni, ha helyet akarunk és nagy társasággal érkeztünk. Egyesek nem bírják ezt a zsúfoltságot, ez szerintem hangulattól függ. Igazi romkocsma különleges és egyedi berendezésével, nagyon sok ember kedvenc szórakozóhelye. Ami nálam abszolút nyerő volt, az a fűtés, hisz egy jó meleg hangulatos helyen jobban érezi magát az ember, mint egy fagyos helységben, ahol a pohár odafagy a kezéhez. A sok bárpultot időnk sem volt végigmustrálni, rögtön elfoglaltunk egy fűtőberendezés melletti helyet. Itt annyi külföldivel találkozhat az ember, hogy alig hallja a magyar nyelvet, viszont így gazdagíthatjuk tudásunkat nyelvtanulás terén.

annadia annadia
30 értékelés
0 követő
10 plecsni
21 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 22:03

Budapest legősibb romkocsmája. Igazi kultusz hely. Rengeteg a külföldi, és mindig sok az ember, éppen ezért nem mindenki szereti. Télen nyáron jó esték színhelye. Azonban én a bringabolhán jártam itt legelőször. Rengeteg ilyesmit szerveznek ide. A kerékpárosok bolhapiaca használt holmik, retro bicikli tartozékok lelőhelye. A szervezők és az úgymond "árusok” rettentő kedvesek és segítőkészek. Bármit kérdezünk, vagy keresünk, azonnal, legjobb tudásuk szerint megpróbálnak válaszolni. Nem csupán vásárolni jöhet ide az ember. Bringás eszmecserék színhelye is ilyenkor a Szimpla. Kellemes órákat tölthet el itt minden bringarajongó.

Gardedám Gardedám
30 értékelés
4 követő
9 plecsni
35 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 11:37

Minden romkocsmák ősatyja ez a Kazinczy utcai mulató, ami egész héten zsúfolásig tele van a műanyag-szemetes lámpabúrát még nem látott és trabantban először iszogató, tágranyílt szemű külföldiekkel. Közkedveltsége és valóban nemzetközi szintű elismertsége miatt a Szimpla Kert árai jócskán emelkedtek az elmúlt években ahhoz képest, hogy sok padsor, szék és asztal már egy lomtalanítás legfelsőbb rozogasági fokán van és nagyon kalandos pár ital után megtartani rajtuk az egyensúlyt – romkocsma ide vagy oda, nem ártana egypár bútort lecserélni. De a hely a mai napig egyedülállóan hangulatos és a tágas kerthelyiségben vagy egy tucat fűtőoszlopot szórtak el a hidegre való tekintettel: ha még a supermannek és ápolónőnek öltözött britt férfiak előtt odaérsz, gyorsan telepedj le az egyik fűtőalkalmatosság mellé, mert a jó helyek hamar elkelnek. Az idei év abszurd újítása, hogy virágok vagy öngyújtók helyett répákkal megrakott tálcával sasszéznak teljes komolysággal fiatal lányok az asztalok között végtelenített humorforrást kínálva ezzel a férfivendégeknek. Habár már nem a legeredetibb döntés itt mulatni és házi sörük ihatatlan, a belváros origóját mégis a Szimpla Kert adja – ha minden máshoz közel kezdenéd az estét rengeteg külföldivel egy megszokott helyen, ahol nem fagysz meg feltétlenül a hidegben, akkor a kibelezett monitorokkal és fogkefékkel dekorált exbérház a te helyed.

K.Orsi K.Orsi
40 értékelés
1 követő
11 plecsni
38 hasznos vélemény
2012. 11. 21. 16:52

A Szimplát nem kell bemutatnom, hiszen mindenki hallott róla,vagy volt már ott. Engem rengeteg szép emlék köt ide, délutáni beszélgetések, bulizás előtti gyülekezők, forralt borozás. Szeretem a pöttyös bögréket, a színes székeket, a kaotikus dekorációt és a csigalépcsőt, amin elég nehéz felmenni egy két fröccs után :) Nem tévedhetünk nagyot, ha ide hozzuk le először a külföldi haverokat, egyből megszeretik a budapesti éjszakát. Egy a baj, hogy bármilyen nagy is, hétvégén mindig tele van, úgyhogy nagy társasággal érdemes időben érkezni.

kofalvid kofalvid
31 értékelés
0 követő
8 plecsni
55 hasznos vélemény
2012. 11. 20. 12:33

A Szimplát mindenki ismeri, aki Budapesten él. Van, aki imádja, és ott élné le az életét, és van, aki ki nem állhatja, de véleménye szinte mindenkinek van róla. A romkocsma. Egy meleg tavaszi estén beülsz egy összeomlott, telegrafitizett házba egy sörre. Ezt a hangulatot nem nagyon lehet összehasonlítani semmivel. Személy szerint nem az én stílusom ez a hely, de ettől függetlenül el kell ismerni, hogy az egyik legjobb és leghíresebb „kocsma” Budapesten. Az árak nagyon rendben vannak, van csocsó, van hangulat, és van hely is, kivéve hétvégén. Aki ezekre vágyik annak tökéletes hely lesz, és könnyen a tözshelyévé válhat a Szimpla.