Szimpla Kávézó

(4.0) - 10 értékelés
Cím:
1073 Budapest, Kertész utca 48
Telefonszám:
+36-30-2881247
Kategória:
Romkocsma, Kávézó

További információk

Igyekszünk hűek maradni a kezdetek filozófiájához:

A Szimpla abból a célból üzemel, hogy kiderüljön, lehet-e piaci alapon rétegkultúrát finanszírozni, kilátástalannak tűnő építkezéseket túlélni, kiegyensúlyozottan működő konyhát vinni, kertmoziban saját forgalmazású filmeket vetíteni, animációs filmfesztiválokat szervezni, meg ilyesmik. A válasz egyelőre: IGEN. (2002)
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
10 korábbi értékelés - Szimpla Kávézó
Szijjártó Imre Szijjártó Imre
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 09. 22. 15:41

Sokat jártam arra hisz a patika, meg a Klauzál téren volt egy irodánk eleve. Csak volt... De a Klauzálon be is csés behívtak agy jó meleg KV-ra és én is vásároltam egy napi újságot kerekítve és rohantam a trolihoz! De nem felejtem el... A BM-kó...ból me elküldtek... :-)

Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
190 hasznos vélemény
2013. 06. 27. 11:28

Szimplának éppen nem nevezném, nagyon egyedi szerintem a belső tér, szerintem nagyszerű hely a mai napig.

Zoli 74 Zoli 74
584 értékelés
10 követő
28 plecsni
328 hasznos vélemény
2013. 05. 30. 22:33

Kisé retró hangulatú,de kifejezetten jó hely.Nagyon jó kikapcsolódási és szórakozási lehetőség.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
szagnes szagnes
263 értékelés
4 követő
24 plecsni
259 hasznos vélemény
2013. 04. 18. 18:21

Nagyon szuepr, hangulatos, hely, nagyon tetszika kialakítása és a hangulata az ehgésznek egészen megnyerő. A Kávéház dolgozói nagyon kedvesek és készségesek. A kávéjuk valami isteni, mindenki megtalálhatja a kedvére valót a kínálatból. Érdekes de jó helynek hallottam de nem bántam meg hogy elmendtem, mert nagyon jól éreztem magam. Ajánlom mindeki figyelmébe!

Gardedám Gardedám
30 értékelés
4 követő
9 plecsni
35 hasznos vélemény
2012. 11. 15. 16:00

Mióta nagytestvére, a Szimplakert átvette az uralmat, azóta mi is kevesebbet járunk a "kicsi szimplába", ahogy régen neveztük. A fél fiatalságomat itt töltöttem: suli után beültünk egy kávéra, kakaóra, bodzaszörpre vagy forralt borra tanulni, beszélgetni, gyufavárat építeni. Sokszor fél napokat is eltöltöttünk itt: a hely az első régi, igazi romkocsmája Budapestnek, rozoga faszékekkel, süppedős fotelekkel, csálé állólámpákkal és recsegő falépcsővel. A kicsi Szimpla alagsora trükkösen össze van kötve a mellette található Dupla étteremmel, ahol régen rettentő finomakat ettünk. Mostanában ritkábban járok ide, mert meg is drágult kissé, de mikor igen, akkor örömmel tapasztalom, hogy nem változott sem hangulatában, sem személyzetében a régihez képest - habár bizonyos részei megújultak (főleg az alagsorban történtek nagy változások) a Szimpla akkor is a régi lelkizések, iszogatások és csocsózások máig fennálló emléke számomra.

Szilvia Ruskovics Szilvia Ruskovics
3 értékelés
0 követő
2 plecsni
2 hasznos vélemény
2012. 12. 07. 16:23

Nagyon tuti hely, ötletes, egyedi belső kialakitás, hangulatos, talán a fűtésen még lehetne javitani de nyilván egy ekkora helyet nem lehet befűteni. Ajánlom mindenkinek aki kiváncsi például különböző retro használati eszközökből hogyan néz ki a lámpa... :D

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:59

Legendás hely ez. A nemzetközi szinten is ismert, budapesti romkocsma kultúra talán legelső helyszíne. Amikor először jártam itt, az alagsorban eltévedtem. Nem tudom, hogyan eshetett meg a dolog, minden esetre ez az első élményem a Szimplával kapcsolatban. A szanált asztalok, nyekergő fotelek kiégetett lámpaernyők és az akkoriban még mindent beborító dohányfüst keveréke volt ez a hely. Egyetemisták, fiatal művészek, és olyanok, akik az alagsorban eltévednek, töltik meg a helyet estéről estére. Mostanra megdrágult. Minden esetre, akit e hely szelleme megérintett, az minden más romkocsmát a Szimplához hasonlít.

Anna Anna
20 értékelés
2 követő
6 plecsni
14 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 19:38

A Szimplában először Nickkel, az Új-Zélandi ismerősömmel voltam. (Ő mondta nekem ezt a helyet!) Itt találkoztunk először kettesben... (Csak mert előtte nap ittasan kiválóan beszéltem angolul, felbátorodtam a találkozóra.) Szótárral és angol-mondatos-csevegő könyvvel érkeztem a Kávézóba. Pöttyös bögrés tea, mellé egy kis Győri keksz és már ballagtam is fel a sötét, recsegős lépcsőn. A fenti rész nagyon hangulatos, mint egy kis galéria. Kopott fotelek, lámpák, firkák a falon, kis asztalok, melyekből nemhogy a helyiségben, de az országban nem találunk még egyet. A találkozónak azért volt ez a legjobb helyszíne, mert csöndes volt és nem is volt tele (kora délután). A homályban és a nyugodtságban sokkal jobban tudtam koncentrálni a beszélgetőpartneremre, akit ma már jóbarátomnak hívhatok. :)

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 18:37

A Szimpla napjainkra legendává vált, a budapesti romkocsmakultúra bölcsőjévé. Azon kevés helyek egyike, melyeket még ma is elsők között említek, ha a törzshelyeimről kérdezősködnek: noha már korántsem járok annyit ide, mint régebben, amikor egy semmihez sem mérhető "szimplás hosszúkávé" nélkül nem telhetett el nap. Na persze, nem a kávézó hibája ez, mert még ma is ugyanolyan hibátlan a kávé, ízletes a zsíroskenyér és családias a koncepció, ahogy az emeleti falakon sokasodnak az aláírások, a filcrajzok. Azt hiszem, a "Kisszimpla" örökké az a hangulatos, bohém és nagyszerű kocsma-kávézó marad, ami a kezdetek kezdetén volt.

Hegerobin Hegerobin
50 értékelés
2 követő
10 plecsni
56 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 16:59

Egy teljes véletlen folytán estünk be ide először, a nagytestvérét a Szimpla Kert-et kerestük a mellékutcákon bolyongva, csak a címet nem tudtuk, így ide tértünk be, hogy megkérdezzük, és végül is egy süppedős kanapé beszippantott minket egy sör erejére. A hangulat igazán „romkocsmás”, a görbülő hajópadló, az össze-vissza berendezés és a puha, színes fények, viszont az új utóneve, a Kávézó sokkal inkább találó, hiszen sokkal inkább békésebb csendes beszélgetésekre van kitalálva a hely, arra viszont keresve se találhatunk jobbat a környéken.