A középiskolák teljes rangsora

Iskolánkat 1881-ben alapították. Az épület a magyar Bauhaus egyik legjelentősebb alkotása, s teraszáról csodálatos kilátás nyílik a Várra és a budai hegyekre. Gimnáziumunk 1963-ban, elsőként az országban, UNESCO iskola lett, és megindult a diákcsere-program Franciaországgal, majd Olaszországgal. Máig folyamatos a kapcsolatunk a németországi Heiligenhaus iskolájával. Számos külföldi utazást szervezünk, az említett országokon kívül Angliába, Spanyolországba, valamint Közép-Európa nevezetes városaiba: Pozsonyba, Prágába, Kolozsvárra. Testvériskolánk a kolozsvári Báthory Líceum; a két intézmény tanárai és diákjai osztálykirándulások keretében kölcsönösen látogatják egymást. A Szilágyi 1993-ban térhetett vissza a nyolcosztályos gimnáziumi képzési rendszerhez. Ez lehetővé teszi egyéni pedagógiai programunk megvalósítását, melyben kitüntetett szerepe van a nyelvoktatásnak. Öt élő nyelvet oktatunk: angolt, spanyolt, németet, olaszt, franciát, továbbá a klasszikus gimnáziumi hagyományok jegyében latint. Magas óraszámban tanítunk testnevelést, a 9-10. évfolyamon pedig humán vagy reál tagozatra lehet jelentkezni. Az iskola híres zenei hagyományainak méltó folytatása a karácsonyi koncert, valamint a közeli Krisztinavárosi plébániatemplomban tartott szilágyis mise. Kiemelkedő az iskola sporttevékenysége is. Diákjaink nemcsak versenyeken vesznek részt szép eredményekkel, hanem nagy számban jelentkeznek a vízi-, sí- és kerékpáros táborokba is. Minden év novemberében, Erzsébet-napon gálaműsorral ünneplünk, tavasszal pedig színjátszó versenyen mérik össze tehetségüket az osztályok. Minden nyáron művészeti tábort tartunk Zebegényben. Népszerű a gyerekek körében az öko-tábor, és a májusban tartott egyhetes "erdei iskola" is. Törekvéseink és eredményeink elismeréseként a közelmúltban elnyertük az öko-iskola címet, és így részévé váltunk az európai öko-iskolai hálózatnak. " />

Szilágyi Erzsébet Gimnázium

(5.0) - 1 értékelés
Cím:
1016 Budapest, I. Mészáros u. 5-7.
Telefonszám:
+36-1-2257055
Kategória:
Gimnázium

További információk

Érettségi eredményesség: 78,30
Nyelvvizsga eredményesség: 84,19
OKTV pontszámok összege: 108,70
>>A középiskolák teljes rangsora


Iskolánkat 1881-ben alapították.
Az épület a magyar Bauhaus egyik legjelentősebb alkotása, s teraszáról csodálatos kilátás nyílik a Várra és a budai hegyekre.

Gimnáziumunk 1963-ban, elsőként az országban, UNESCO iskola lett, és megindult a diákcsere-program Franciaországgal, majd Olaszországgal. Máig folyamatos a kapcsolatunk a németországi Heiligenhaus iskolájával. Számos külföldi utazást szervezünk, az említett országokon kívül Angliába, Spanyolországba, valamint Közép-Európa nevezetes városaiba: Pozsonyba, Prágába, Kolozsvárra. Testvériskolánk a kolozsvári Báthory Líceum; a két intézmény tanárai és diákjai osztálykirándulások keretében kölcsönösen látogatják egymást.

A Szilágyi 1993-ban térhetett vissza a nyolcosztályos gimnáziumi képzési rendszerhez. Ez lehetővé teszi egyéni pedagógiai programunk megvalósítását, melyben kitüntetett szerepe van a nyelvoktatásnak. Öt élő nyelvet oktatunk: angolt, spanyolt, németet, olaszt, franciát, továbbá a klasszikus gimnáziumi hagyományok jegyében latint. Magas óraszámban tanítunk testnevelést, a 9-10. évfolyamon pedig humán vagy reál tagozatra lehet jelentkezni.

Az iskola híres zenei hagyományainak méltó folytatása a karácsonyi koncert, valamint a közeli Krisztinavárosi plébániatemplomban tartott szilágyis mise.

Kiemelkedő az iskola sporttevékenysége is. Diákjaink nemcsak versenyeken vesznek részt szép eredményekkel, hanem nagy számban jelentkeznek a vízi-, sí- és kerékpáros táborokba is.

Minden év novemberében, Erzsébet-napon gálaműsorral ünneplünk, tavasszal pedig színjátszó versenyen mérik össze tehetségüket az osztályok. Minden nyáron művészeti tábort tartunk Zebegényben.

Népszerű a gyerekek körében az öko-tábor, és a májusban tartott egyhetes "erdei iskola" is. Törekvéseink és eredményeink elismeréseként a közelmúltban elnyertük az öko-iskola címet, és így részévé váltunk az európai öko-iskolai hálózatnak.


Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
1 korábbi értékelés - Szilágyi Erzsébet Gimnázium
fabiane fabiane
91 értékelés
10 követő
13 plecsni
86 hasznos vélemény
2013. 10. 03. 12:30

Nyolcosztályos gimnázium a Vár tövében. Az iskola jó szellemű és színvonalú, a kicsik a nagyokkal is jó közösséget alkotnak. A tanárok mindent megtesznek a gyerekekért. Gyerekem kedvence a biciklistábor.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés