Szent Margit Katolikus Óvoda

0 értékelés
Cím:
7400 Kaposvár, Búzavirág u. 10
Telefonszám:
+36-30-4743085
Kategória:
Óvoda

További információk

Óvodánk Kaposvár egyetlen egyházi fenntartású katolikus óvodája. Intézményünk 23 évvel ezelőtt, 1991. szeptember 1-jén kezdte meg működését, melyet a Szent József – Szent Margit Egyházközösség hozott létre. Szent Margit nevét az alapításkor vette fel.
Az intézmény fenntartója a Kaposvári Püspökség.
Az intézmény a Kinizsi Lakótelepi Búzavirág Úti Bölcsőde keleti szárnyában, nyugodt, csendes, családias és zöldövezi környezetében helyezkedik el.
Óvodánkban két csoportszoba biztosít teret a nevelésre, fejlesztésre. A gyermekekkel két óvodapedagógus és két dajka foglalkozik, akiknek szintén óvodapedagógusi képesítésük van. A nevelőtestület tagjait összeköti az azonos életszemlélet, a közös világnézet. Mindannyian elkötelezett, vallását gyakorló keresztények vagyunk, s közösen valljuk, hogy nem elég jó pedagógusnak lennie annak, aki keresztény gyermekeket akar nevelni, hanem példamutató életet élő, jó kereszténynek is kell lennie.
Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek differenciált fejlesztésére, nevelésére.
Óvodánk célja, hogy a családi nevelés folytatásaként, és azzal együttműködve, szeretetteljes légkörben, jó példával a hitre való nyitottságot sajátos légkörével biztosítsa a gyermekeknek. Mindennek kiindulópontja az öröm és a béke, a reménység, a bizalom, biztonság, szeretet és együttérzés, a segítőkészség és a hála. Keresztény szellemiségével óvodánk csak megalapozza a hitre való készséget.
Óvodánkban kiemelt feladatunknak tartjuk a népi hagyományok és a keresztény ünnepek tartalmának megismertetését, a gyermekhez közeli feldolgozását, megszerettetését mind a gyermekekkel mind pedig a szülőkkel, hiszen ebben az értékeket felismerni és azokat megvalósítani képtelen világban legtöbben várják és kérik a kapaszkodókat, az útmutatást. Nagyon fontosnak tartjuk a hagyományaink ápolását, hiszen „amelyik népnek nincs múltja, annak nincs jövője sem”. /Sándor József László/
Törekszünk változatos, élményekben gazdag programokat biztosítani óvodásaink mindennapjaiban. Sok vidám, örömteli játék, sok-sok érdekes program, kézműves foglalkozás, mozgás, ének, zene, tánc, mese tölti ki, amelyet a mindennapos gyertyagyújtások, elcsendesedések tesznek még bensőségesebbé. Ezek az alkalmak tanítják meg gyermekeinket egy kicsit befelé is figyelni ebben a rohanó, örökmozgó, villódzó világunkban. Itt ismerheti meg a pedagógusok és a dadus nénik segítségével a szereteten alapuló értékrendet, az egymásra való odafigyelést, a rácsodálkozást Istentől kapott teremtett világunkra, hogy azt Istentől csak kölcsön kaptuk és felelősek vagyunk érte. Megtanulhatják gyermekeink az értékek felfedezésének örömét, védelmét, megőrzésének módját.
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekek kellő mennyiségű és minőségű mozgásra kapjanak lehetőséget. Az egyik csoportszobát alakítottuk át a mozgásos játékok helyszínévé, ahol sok mozgásfejlesztő eszköz szolgál gyermekeink fejlesztésére. Óvodánk udvarán változatos mozgásfejlesztő játékok találhatók, melyeknek alja az követelményeknek megfelelően gumitéglával borított.
Óvodánk ugyanúgy, mint a város többi óvodája: térítésmentes.
Nyitva tartásunkat a szülők igényeihez alakítottuk ki, így 6:30-tól 17:30-ig óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel.
Óvodánk nyitott egész évben, mindenkit szeretettel várunk intézményünkben, ahol betekintést nyerhetnek a kisgyermekek mindennapjaiba.

Intézményvezető neve: Mészáros Ágnes

Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Szent Margit Katolikus Óvoda

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Kaposfüredi Galéria és Szoborpark 7400 Kaposvár, Kisközi utca 63
3 értékelés
Thumbnail New Yorker - Kaposvár Corso center 7400 Kaposvár, Áchim András utca 4.
4 értékelés
Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
174 értékelés