Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola Sukorói Tagiskolája

0 értékelés
Cím:
8096 Sukoró, Óvoda u. 2/b
Telefonszám:
Kategória:
Általános iskola

További információk

Iskolánk 2008. szeptemberétől társulásban működik a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskolával, 3 fő pedagógussal és egy betanító német nemzetiségi tanítóval.
A gyönyörű, új iskolánkban összevont osztályokban dolgozunk, egyelőre 2 tanteremben, mely lehetőséget ad a családias légkörre.
A gyermekek és a pedagógusok között szoros, bizalmas kapcsolat alakult ki. E légkör nagy lehetőséget nyújt a képességek, készségek fejlesztésére, a felzárkóztatásra szoruló gyermekek kiszűrésére, segítésére, tehetséggondozásra. Ha valakinél részképesség vagy tanulási nehézség, probléma merül fel, fejlesztő pedagógus segítségét veheti igénybe, illetve logopédiai foglalkozásokon is részt vehetnek a rászoruló tanulók.
Mivel német nemzetiségi iskola vagyunk, tanulóink heti 5 órában tanulják a német nyelvet. Amennyiben igény mutatkozik rá, szakköri jelleggel az angol nyelv oktatására is van lehetőség.
Mindkét tantermünkben interaktív táblák segítik a tananyag elsajátítását a gyerekek nagy örömére.
Technikai eszközökkel jól felszerelt iskola vagyunk: magnók, DVD lejátszók, plazmatelevízió stb. teszik változatosabbá, színesebbé oktatásunkat.

A testnevelési órákat gyakran az udvaron és a füves sportpályán tartjuk. Rossz idő esetén a tornaszobában dolgozunk.

Óráink rendje a szokásos: 45 perces tanórák 15 perces szünetekkel, és mindig egész órakor kezdünk. Ebéd lehetőség az épületen belül, a földszinten van, ahol a napközis tanító felügyelete mellett fogyasztják el gyermekeink az ebédet.
Délután 17:00 óráig tart a napközi, ahol tanulóink a házi feladat elkészítése mellett színes programokon, kézműves foglakozásokon vehetnek részt.

Gyermekeink rendszeres egészségügyi szűrésen vesznek részt a védőnő, gyermekorvos, fogorvos segítségével.

Igyekszünk színes, változatos, izgalmas programokat, tevékenységeket szervezni. A következő, tanórán kívüli tevékenységekben vehetnek részt gyermekeink :
• .Heti kétszer tartásjavító foglalkozás Halász Kriszta vezetésével
• Heti egyszer úszás Székesfehérváron
• Heti egyszer katolikus és református hitoktatás
• A tanévben bábszínházi bérletünk van Pákozdra
• Korcsolyaoktatás Székesfehérváron egész tanévben
•Heti egyszeri rajz szakkör
• Néptánc oktatás heti egy alkalommal
• Zongoraoktatás
• Szolfézs

Kulturális értékeink alaposabb megismerésére több kirándulást is szerveztünk az elmúlt tanévekben: Országház, Mezőgazdasági Múzeum, Fejér Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára, Patika Múzeum, Babaház, Romkert, Deák Képtár, Rác utcai Mesterségek Háza , Titanic kiállítás, Magyar Nemzeti Bank , Planetárium, Budapesti Állatkert stb…

Az iskola fontos célul tűzte ki a természet védelmét, környezetünk megóvását. Ezt az alábbi úton próbáljuk megvalósítani, segíteni:
• Papírgyűjtés évi két alkalommal
• A Horgászegyesülettel való együttműködés keretében környezetünk takarítása
• Természeti kincseink minél alaposabb megismerése érdekében részt veszünk a Madarak és fák napja rendezvényein, a Nádüzem és a Madárvárta látogatásán
• Erdei iskola szervezése
• Természetvédelmi előadásokon való részvétel

Rendszeresen részt vettünk kistérségi és megyei versenyeken, vetélkedőkön pl. Műveltségi vetélkedő, Bendegúz verseny, Kempelen Farkas napok Pázmánd, Madarak és fák napja, Közlekedésbiztonsági Gyermeknap Székesfehérváron.

Hagyománnyá vált iskolánkban az elmúlt évek során Gólyatábor szervezése /napközis jelleggel/ augusztus utolsó hetében. E programunknak igen nagy sikere van mind a szülők, mind a gyerekek körében. Nem titkolt célunk ezzel a táborral az, hogy az első osztályba kerülő kisgyerekek már ismerősként lépjenek be szeptember elsején az iskolába, ne legyenek nekik idegenek sem társaik, sem a tanító nénik.

Az iskolának komoly közösségmozgató ereje van, mivel a falu ünnepségeinek szerves részét képezik műsoraink pl. Öregek napja, Falukarácsony, Március 15., Gyermeknap.

Iskolánk sikerességéhez nagymértékben hozzájárul a szülők, nagyszülők, a település önkormányzata, az Alapítvány, civil szervezetek, magánszemélyek hathatós együttműködése intézményünkkel.
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola Sukorói Tagiskolája

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Velence Resort & Spa Hotel**** 2481 Velence, Béke u.
9 értékelés
Thumbnail Dr. Debreczeni Katalin 2483 Gárdony, Balatoni út 84.
8 értékelés
Thumbnail VelenceSun Szolárium és Szépségszalon 2481 Velence, Ország út 37
5 értékelés