Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

(4.0) - 62 értékelés
banner
Cím:
1146 Budapest, Állatkerti körút 11.
Telefonszám:
+36-1-3633210
Kategória:
Gyógyfürdő

További információk

A Széchenyi Gyógyfürdő a Városligetben található, Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. 1913-ban Czigler Győző tervei alapján épült fel. Összesen 18 medencével rendelkezik, 15 beltéri és 3 kültéri. A fürdő vízellátását az 1938-ban átadott II. számú Szent István-kút biztosítja. A víz összetétele nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős.
Az ivókút vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos, alkáliákat és jelentős mennyiségű fluoridot tartalmazó gyógyvíz.

A medencék mellett szaunák és gőzkabinok is találhatók a fürdő területén, összesen 10 db.
A fürdőben különböző szolgáltatások vehetők igénybe orvosi beutalóval vagy térítés ellenében. A fürdő területén karórás beléptetés működik (a szekrényeket is ezek nyitják).

Gyógyszolgáltatások:
Komplex fürdőgyógyászati ellátás
Gyógytorna
Súlyfürdő
Kádfürdő
Szénsavas kádfürdő
Iszapkezelés
Víz alatti vízsugármasszázs
Orvosi gyógymasszázs
Frissítőmasszázs
Lábmasszázs
Ivókúra

Egyéb szolgáltatások:
Úszásoktatás
Élményfürdő
Tetőnapozók
Értékmegőrzés
Kölcsönzés
Étterem, Büfé
Wellness

Tömegközlekedéssel megközelíthető a 72-es trolibusszal és a millenniumi földalatti vasúttal.
Első értékelő
Fizetési módok: Egészségpénztári elfogadóhely, SZÉP kártya
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Igen
Kutyabarát hely? Nem
Akadálymentesített? Igen
Ingyen WiFi Nem
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
62 korábbi értékelés - Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
Monika Ujvári Monika Ujvári
19 értékelés
0 követő
0 plecsni
18 hasznos vélemény
2015. 09. 24. 17:42

A férjemmel egy hétköznap délelőtt. Csodás napsütés, teli voltunk várakozással. A jegyárakhoz és a várakozásainkhoz képest a színvonal mélyen a béka feneke alatt volt. Az egyik medencét épp nem lehetett használni (persze a belépő teljes áras volt), a másikban pedig csak a szélén voltak ülő helyek, ha itt nem jutott hely, akkor sajnos állva töltheted a napodat. A régi épületek lehetnek szépek, de ez belülről inkább elhanyagolt volt mind szép. A büfék nagyon drágák, nyilván a külföldi turisták zsebéhez szabták az árakat. Az öltözők és a mosdók tiszták voltak, a személyzet is nagyon kedves és segítőkész volt. Az egész napos programnak szánt napunkat fél naposra redukáltuk. Sokkal többet vártunk a fürdőtől, mindkettőnk számára csalódás volt.

Pethő Katalin Pethő Katalin
12 értékelés
0 követő
2 plecsni
38 hasznos vélemény
2015. 06. 12. 14:05

Drágának tartom , az árakhoz képest nem mindég van az a szolgáltatás amit hirdetnek, ezért a pénzért van jobb is, egy előny a gyógyviz, nagyobb a "divat" mint a lényeg

Kecskés Krisztina Kecskés Krisztina
15 értékelés
0 követő
1 plecsni
18 hasznos vélemény
2015. 03. 04. 11:49

fantasztikus élmény esti fürdőzni a kinti medencében télen-nyáron... kicsit ront az összhatáson, hogy az öltözők, a benti rész sötét és koszos... ettől függetlenül tele van külföldivel

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Rimár Irén Rimár Irén
3 értékelés
0 követő
1 plecsni
8 hasznos vélemény
2015. 02. 21. 20:08

A Széchenyi fürdő patinás épülete nagyon kedvező helyen van, a Városligetben. Tömegközlekedés nagyon jó.Sok medencéje van, téli-nyári üzemelésű,sportolni lehet,konditerem,vizitorna,úszás a szabadban,v. a benti medencében,szaunák,stb. -Ami sajnos negatív,hogy a fürdők meleg medencéiben nem kötelező a fürdősapka,sok a hosszúhajú nő és férfi is,aki belemossa a haját a vízbe. Rossz helyen van a szabadtéri zuhany,szinte senki nem veszi igénybe medencébe lépés előtt,amiért nem szól az úszómester,csak az úszómedencei fürdősapka meg nem léte esetén! Ez is csak a külső medencében gond,a belsőben bárki sapka nélkül úszik. Megoldási javaslat: nagyobb,színes betűs új táblákkal kell felhívni a figyelmet a higiéniára! Rimár Jánosné Bp.

Dürr Dürr
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
7 hasznos vélemény
2014. 11. 01. 10:56

A fürdőben a leg-elemibb higiéniai szabályokat sem tartatják be. Az oroszok mosdatlanul, kölni és izzadságszagúan jönnek a medencébe, az élményfürdő alján tampon úszkál, fél tucat kölök meg azzal szórakozik, hogy egymásra köpködi a medence vizét. Kész hányinger! Amikor szólunk az úszómestereknek, hogy intézkedjenek, legalább egy órára eltűnnek a színről. (Persze mi várható egy minimálbéres tacskótól? Rátermett, jól fizetett alkalmazottakról itt szó sem lehet, mert ez nem gyógyfürdő, hanem idegenforgalmi pénznyerő automata a pofátlan, nem magyar fizetésekhez beállított áraival, amit az európai fürdőkultúrát hírből sem ismerő turistacsoportok százainak beszervezésével tudnak csak fenntartani!)
Szerintem aki kulturált fürdőzésre vágyik, ide be ne tegye a lábát!

P. Magdi P. Magdi
9 értékelés
0 követő
2 plecsni
13 hasznos vélemény
2015. 02. 03. 18:03

Széchenyi "fürdő"maga a tragédia, koszos és valóban jobb elkerülni mert csak valami nyavalyát szed össze az ember-és irány az orvos.ANTSZ mehetne már oda lehet, hogy be is zárná.

Rimár Irén Rimár Irén
3 értékelés
0 követő
1 plecsni
8 hasznos vélemény
2015. 01. 30. 19:02

Középeurópa legszebb gyógyfürdőjét nem szabad lerobbanni hagyni!!!
Folyamatos javítások szükségesek!-Nagyon jó lenne higiéniai okokból minden medencében fürdősapkát ismét kötelezővé tenni,mert nemcsak a hosszúhajú lányok,hanem fiúk is belemossák hajukat a vízbe!!!
Fürdés előtt nincs medencék közvetlen bejáratánál tus,főként nyáron,izzadtan bele a vízbe nemigazán higiénikus!!!Lásd Dagály régi medencéibe tusolón keresztül,és lábfürdőn át lehet bemenni!!!
Egyébként nagyon pozitív a konditerem,a vizitorna,a 4 órára emelt bentlét Zsigmondy kártyával!!!Rimárné Bp.ről

M. Lajos M. Lajos
2 értékelés
0 követő
0 plecsni
2 hasznos vélemény
2015. 01. 30. 18:50

Budapest szívében egy park közepén ideális helyen található. A vize gyógyvíz amit saját tapasztalatom szerint is jótékony hatású. Számtalan különböző hőfokú medencéje van. A kiegészítő szolgáltatások világ színvonalúak. Az árak egyre kevésbé megfizethetők magyar emberek számára.

Attila Koós Attila Koós
5 értékelés
0 követő
2 plecsni
6 hasznos vélemény
2015. 01. 30. 12:34

Nagyon jó hely ! Igazán változatos medencékkel,szaunákkal és gőzkabinokkal rendelkezik . Nem csak benti ,de kinti medencéi is vannak. Szaunáinak hőmérséklete is eltérő. Olyan 50-110 fokos szaunák hőfokai.

zuggó Ibolya zuggó Ibolya
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
7 hasznos vélemény
2014. 07. 16. 22:20

A környezet a külső medencében szép lenne ,ha nem lenne borzasztóan koszos minden. Koszosnak, elhanyagoltnak tartom a Széchenyi fürdőt . A csapok a zuhanyzóban félig leesve,a csempék már nem is látszanak a rengeteg vízkőtől,kosztól. Nem ezt várnám el egy külföldiektől hemzsegő gyógyfürdőtől. Tegnap voltam a Palatinus strandon,rend tisztaság mindenhol,pedig rengetegen voltak.Hiába a fejétől bűzlik a hal ,mondja a mondás. Kíváncsi leszek mikor lesz változás a vezetőségben. Csak azt nem értem az ANTSZ nem jár ellenőrizni?????????????

d. ilona d. ilona
5 értékelés
1 követő
2 plecsni
12 hasznos vélemény
2014. 01. 10. 11:03

nagyon szeretek ide járni
a kültéri medencék miatt, nagyon szép,
és hangulatos ,
kellemes a meleg vízben ülni amikor kint hideg van!
az esti fények.
mindig nagyon jól érzem magam
leginkább külföldiekkel találkozom, a hely magas árai miatt!

B. Hajnalka B. Hajnalka
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
1 hasznos vélemény
2014. 01. 09. 13:05

Épp lassan egy hete jártam a fürdőben ( életemben másodszor) a párommal.Nagyon kellemes és hangulatos érzéseket táplált irányomba például az esti kivilágítás a szabadtéri medencék vízében s a külterület egyaránt,a víz lehetett volna melegebb, bár én kicsit fázós vagyok. A személyzet stílusa viszont kissé degradáló és arrogáns. A gőz és szauna kabinos minősége abszolút megfelelőek, bár én személy szerint nem bírom sokáig a benn tartózkodást.De a fürdőnek nagyon kellemes hangulata van és az ember ha maximális testi-lelki felüdülésre vágyik és személy szerint ezt a fürdőt ajánlanám.Bár az ára kissé borsos egy átlagos magyar pénztárcához!

Parádi Lívia Parádi Lívia
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
1 hasznos vélemény
2014. 01. 09. 11:19

Gyönyörű környezet, színvonalas kiszolgálás, mindedent kielégítő ellátás, patinás, felújított korabeli épület, egészség és gyógyulást elősegítő kezelések, a gyógyvíze jótékony hatású a bajokra, egyéb medencéi remek szórakozási lehetőséget nyújtanak.

karaibrahimgil karaibrahimgil
25 értékelés
1 követő
7 plecsni
29 hasznos vélemény
2013. 11. 24. 16:53

Nem véletlenül szeretik annyira a külföldiek; csodálatos hely! Egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia, még ha elég drága is. Törülközőt, fürdőruhát és (ha az úszómedencét szeretnénk használni) úszósapkát ne felejtsünk el csomagolni, mert bár a kölcsönzésükre is lehetőség van, ne csodálkozzunk, de fejenként 10.000 Ft alatt nem ússzuk meg a kalandot...

K. Imre K. Imre
11 értékelés
0 követő
3 plecsni
21 hasznos vélemény
2013. 11. 20. 17:28

Többször jártam más a fürdőben.A felújítás nagyon jót tett az épületnek,bár meg kell említenem a korrektség miatt néhány negatív dolgot is:Sajnos a nyári időben nagyon sok fürdőzőt engednek be a területre,és már alig lehet elférni a medencékben.Az élmény elemek szinte sohasem működnek kifogástalanúl.A medencék igen igen üledékesek,időnként piszkosak.Az egészségpénztári masszázs szolgáltatások is hagynak kivánni valót maguk után.Mindezeket leszámítva,minden fővárosinak érdemes legalább egyszer,márcsak az épület miatt is felkesesnie a fürdőt.

pataki lászló pataki lászló
2 értékelés
0 követő
1 plecsni
2 hasznos vélemény
2013. 11. 18. 14:52

Éveken keresztül elmentem mellette, pedig nagyon sokat hallottam róla, és láttam képeken is. Valamiért kimaradt az életemből. Most viszont a feleségemmel úgy döntöttünk. hogy kipróbáljulk. Nem bántuk meg. Csodálatos építészetl környezetben. finom vízben , nagyon kellemesen ellubickoltunk. Tényleg jól éreztük magunkat. Ajánlom mindenkinek.

Balatoni Tünde Balatoni Tünde
4 értékelés
0 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 11. 11. 07:18

Évente többször meglátogatom lányommal a fürdőt és nagyon kellemes napokat szoktunk itt eltölteni. Külön jó dolog, hogy lehet SZÉP kártyával is fizetni. Az uszás a kedvenc időtöltésünk és erre nagyon jó az úszómedence.

Oriskó Ferencné Oriskó Ferencné
7 értékelés
0 követő
2 plecsni
8 hasznos vélemény
2013. 11. 10. 12:08

Hiába van viszonylag közel a lakhelyünkhöz, hiába van kedvezményes kártyánk és hiába jó a vize,két nyugdíjasnak drága luxus a fürdő.
A WC-k lehetnének tisztábbak,amúgy meg eddig még mindig tisztaság volt.

Szakolczay Mónika Szakolczay Mónika
5 értékelés
0 követő
2 plecsni
5 hasznos vélemény
2013. 11. 07. 21:37

A Széchenyi, a fürdők Mekkája.....legalábbis számomra!
A legjobb télen, mikor esik a hó!
Minden alkalommal a kinti medencéket részesitjük előnyben.
Szaunában verhetetlen!
Kulturált, tiszta, és élményekkel teli kikapcsolódást, felüdülést nyújt!
A férjemmel rendszeresen látogatjuk!

Anjolie88 Anjolie88
5 értékelés
0 követő
2 plecsni
12 hasznos vélemény
2013. 11. 06. 15:38

Egy időben rendszeresen jártam, szerettem a hangulatát. Lenyűgöző az épület, télen-nyáron kellemes élményt nyújt. A tisztaság lehetne nagyobb és olykor a kiszolgálás sem túl kedves. A szolgáltatáskínálat gazdag: sok-sok medence, és több féle szauna biztosítja az ellazulást. Számomra most már túl drága, igazából luxus idemenni, de egyszer-egyszer be fogok térni.