Szatyor Bár és Galéria

(4.5) - 14 értékelés
Cím:
1111 Budapest, Bartók Béla út 36
Telefonszám:
+36-1-2790290
Kategória:
Pub, Kávézó

További információk

A Bartók Béla úton 2010. szeptember 10-én nyílik a Szatyor Bár és Galéria, amely a városrész fokozottabb kulturális pezsgését szolgálni hivatott, művészekkel és művészetekkel, fiatalokkal és idősekkel, zenei, irodalmi, képzőművészeti és más társművészeti programokkal zsúfolt klubjaként tervezi működését. Nevét a szomszédságában szintén megújuló legendás Hadik Kávéház törzsvendégének, Karinthy Frigyesnek a bon mot-ja után kapta, aki a régi Hadik pincehelyiségében működő éjszakai klubot - annak gyékényborítása miatt - Szatyor Bárnak nevezte el.

A Szatyorban működő galéria kiállításain túl még számtalan progresszív kulturális-művészeti programmal várja majd a hely a betérőket, irodalmi helyiértékkel is rendelkező étlapja és itallapja pedig barátságos árakkal szolgálja a vendégeit. Mivel a tér vizuális kialakítását egy Babos Zsili Bertalan által vezetett, 15 fős művészcsoport végezte (Péterfy Ábel festőművész, Horváth Roland festőművész, Szőke Gáspár festőművész, Merkl Ákos, Babos László szobrász, Vágó Szabolcs képzőművész, Jánosházi Ágnes festőművész, Szuharevszki Mihály festőművész, Tóth Máté Attila képzőművész, Bódis Barnabás festő, Prókai Ádám videóművész, Kinter Alexandra díszlettervező, Ferenczy László fotóművész, ifj. Rédai János fotóművész), már maga a hely is képzőművészeti alkotásnak tekinthető.
Első értékelő
Megnyitás
2010. 09. 10.
Fizetési módok: Készpénz, MasterCard, Visa
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
14 korábbi értékelés - Szatyor Bár és Galéria
Csomontányi Cecília Csomontányi Cecília
4 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2014. 01. 16. 11:51

Számunkra is nagyon hangulatos hely és a nevét is imádom ;-) Mi nagyon jól éreztük magunkat és még a melegszendvics is isteni :-) Italárak elfogadhatók, a választék is van bőven. :-))))) a felszolgálok nagyon kedvesek

D Éva D Éva
6 értékelés
0 követő
2 plecsni
2 hasznos vélemény
2013. 10. 16. 16:19

Jó a hangulat, finomak az ételek és elfogadhatóak az árak. A kiszolgálás gyors, a pincérek pedig nagyon kedvesek és figyelmesek. Legutóbb mikor egy szál virággal tértem be az étterembe, rögtön hoztak maguktól vázát is.

M. Kiss M. Kiss
4 értékelés
0 követő
2 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 10. 03. 14:51

Szeretem, mert közel van a munkahelyemhez :) Hely mindig van, nem kell várni, hogy felszabaduljon egy asztal, persze lehet foglalni is előre.
A tonhal salátájuk isteni, ha tehetem ezt rendelek, az árak sem horribilisek, elfogadhatóak. Ajánlom mindenkinek, aki egy beszélgetős délutánt tervez a barátaival.

iner iner
820 értékelés
6 követő
31 plecsni
346 hasznos vélemény
2013. 06. 23. 17:06

A melegszendvicsüknek, és a mini lángosuknak nincs párja a környéken! Aki erre jár, mindenképpen próbálja ki!

phyllie phyllie
26 értékelés
0 követő
8 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 13:19

A legeredetibb és legmeghatározhatatlanabb belső szféra díját biztos a Szatyor vinné, mely sokaknak nagy kedvence. Nem véletlenül. A melegszendvics kötelező kör, ha valaki beül, és csajos koktélok is az ajánlott listán vannak, nemcsak a reális árak miatt, hanem az igényes (nem hat másodperc alatt összedobott) elkészítés miatt is. A kiszolgálás csillagosötös, keresve sem találhatunk morcos felszolgálót vagy pultost. Tökéletes helyszíne egy baráti (vagy tipikus hosszan csevegős lányos) összejövetelnek, beszélgetésnek, erre a célra a legmegfelelőbb a galéria kanapés része. Főleg fiataloknak, egyetemistáknak, fősulisoknak ajánlanám.

Amooren Amooren
37 értékelés
1 követő
11 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 18:49

Sokáig szemezgettem a Szatyor Bárral, míg ténylegesen el is jutottam oda, de egyszerűen elkapja az arra járó ember tekintetét. Hangulatos fények és különleges dizájnelemek (mint pl. egy mű Forma-1-es autó) csábítják betérésre a kintieket, és tényleg rengetegen választják ezt a helyet. Az általában zsúfolásig telt bár nem tartozik a legolcsóbbak közé, mégis alig lehet asztalhoz jutni, ha nem foglalunk előre. A kétszintes helyszín egyébként még egy galériával is kiegészül, ráadásul alkalmanként különböző kulturális programokat és táncesteket is tartanak itt, úgyhogy a kultúra szolgálatának ékes bizonyítéka a Szatyor. Érdemes ide betérni, már csak a bohókás atmoszféra miatt is, csak ne felejtsünk el előre készülni, és asztalt kérni, különben előfordulhat némi várakozás.

Brigi Brigi
34 értékelés
1 követő
11 plecsni
33 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 04:54

A Móricz Zsigmond körtértől gyalog hét-nyolc perce található a Bartók Béla úton. Érdemes asztalt foglalni, főleg az esti órákban, mert mindig zsúfolásig van a bár. Egyaránt alkalmas vacsorázása, kávézásra, teázásra és buli előtti alapozásra is. A gyümölcsízű teájuk nagyon finom. Akinek játszani lenne kedve, erre a bárban elhelyezett billiárdasztal alkalmas lehet. A mosdók kicsik, de tiszták, külön fertőtlenítőt is találhatunk. Ha valaki ellátogat ide, felhívnám a figyelmét a falak dekorációjára, érdekes lehet tanulmányozni az egyes alakzatokat. Esténként dj gondoskodik a vendégek jó hangulatáról.

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 21:00

Tősgyökeres pestiként kevés igazán jó helyet ismerek Budán, ahol rendeset lehet enni és inni is, de a Szatyor mindkét szükségletet maximálisan kielégíti. Ahhoz képest, hogy fiatal hely, már így is van pár év mögötte. Én enni rendszerint csak egy menüre ülök be, de még az is bőséges és rendes minőséget jelent, arról nem is beszélve, hogy korrekt és tempós kiszolgálás "jár hozzá". Figyelemre méltó egyébként, hogy teljes értékű galériaként is igyekszik funkcionálni, irodalmi estekkel, beszélgetésekkel téve érdekesebbé a helyről alkotható összképet - szimpatikus ez a felfogás.

M. Patrick M. Patrick
49 értékelés
1 követő
8 plecsni
66 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 15:15

A Bartók Béla úton található fiatalos beülős hely, teljesen egyedi hangulatával a Hadik kávéház szöges ellentéteként helyezkedik el annak szomszédságában. A két hely egyszerre nyitott, azonban lehetetlen lenne összehasonlítani őket. A Szatyor – bővítve a furcsa nevű helyek listáját – nagyon jópofa, eredetien kialakított hely, hogy csak egy példával éljek, egy fél autó lóg le a falról, másik fele fel van festve. Már kívülről is feltűnik az embernek, hogy mennyire színes a hely. Az italárak elfogadhatók, a választékkal sincs gond és a személyzet is kedves. Pesten rengeteg fiatalos alternatív hely van, azonban Budán erre még nem nagyon volt példa.

lady.gabriella lady.gabriella
48 értékelés
2 követő
9 plecsni
74 hasznos vélemény
2012. 10. 14. 19:57

A színes székek és asztalok fogtak meg, gondoltam milyen bohókás lehet egy ilyen kávézó. A helyzet a várakozásomnak megfelelően alakult, belépve is hasonló stílus fogadott. Szedett-vedett, ám valahogy mégis egymással összhangban élő bútorok és festmények a falon. Aztán az itallapot böngészve kiderült, hogy ez nem csak kávézó, hanem akár napi menüt is lehet enni, de különleges szendvicsek sora közül is választhat az éhes városlakó. Sőt, kulturális programoknak is helyet ad, bár ezt a név is jelzi: Bár és Galéria. Az árak sajnos nem olyan bohókásak, mint a színes asztalok az utcafronton, az egyetemista pénztárcának kissé megterhelőek lehetnek, de egy átlagkereset már simán megengedheti magának.

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
281 hasznos vélemény
2013. 05. 20. 21:04

Ha melegszendvicsre vágyom biztos ide jövök!

signo signo
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2012. 12. 03. 17:27

Parajos-Ricottás Lasagne itt a legjobb!