Szamos Marcipán Múzeum Cukrászda

(4.5) - 6 értékelés
Cím:
2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 12
Telefonszám:
+36-26-310545
Kategória:
Cukrászda

További információk

A földszinti nagyterem pultjaiból kapható finomságaink: sütemények, bonbonok, torták helyben fogyaszthatók, de természetesen szívesen becsomagoljuk elvitelre is.

Szalonunkban időszakos képzőművészeti kiállításokat rendezünk.

Az emeleti nagyterem nagyobb családi, vállalati rendezvények színtere is lehet, de rendszeresen tartunk itt irodalmi, zenei délutánokat, esteket is.
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
6 korábbi értékelés - Szamos Marcipán Múzeum Cukrászda
H Nour El Huda H Nour El Huda
6 értékelés
1 követő
2 plecsni
9 hasznos vélemény
2013. 12. 17. 19:13

Többször jártam már ezen a csodálatos helyen. Nem kell taglalnom Szentendre varázslatos hangulatát. Egy hétvégére időzített sétálgatás után, remek alkalom betérni a múzeumba. Mintha mesevilágba csöppenne az ember. Fényképezni lehet, nem szólnak rá az emberre. Rengeteg csodálatos, nem túlzás ha azt mondom, művészien megformált marcipánokat láthat az ember. Egyik ámulatból a másikba estem. A legkisebb kiskutyától az embernagyságú alkotásig minden megtalálható, a mesefiguráktól, mesejelenetektől a Parlamentig mindent felvonultatnak. Csodálatos élmény. S ha már mindent lefotóztunk, valószínüleg több tucat képpel gazdagodva, irány a cukrászda rész. Na itt aztán felejtsd el a fogyókúrát. Gyönyörű belső tér-nyáron kellemes, fedett terasz is van-szép asztalok, vitrines pultok és kedves felszolgálók fogadnak. A süteményválaszték (nyáron fagyiköltemények) óriási, az már tényleg kukacoskodó, aki nem talál az ízlésének megfelelő desszertet. Az árak nem alacsonyak, de megfizethető, és ez az a hely, ahol a minőség egyenes arányban áll az árral. Aki diétázik, az felejtse el egy napra és semmiképpen se álljon ellen a kísértésnek. Mert aki ilyen sütik között azt mondja, hogy nem eszik se cukrot, se csokit, se fagyit, és egyáltalán semmit ami finom, de plusz 3 dkg-t tesz a csípőjére, nos az szerintem már nem is emberből van :) de legalábbis másik bolygóról esett ide :) s az ilyen emberrel, a szentendrei séta sem lesz túl romantikus, és a marcipánmúzeum sem fog neki tetszeni. Akkor már inkább menjünk egyedül, élvezzük a környezetet, sétáljuk körbe a múzeumot és utána kényeztessük magunkat egy tejszínhabos, forró csokival és egy sacher tortaszelettel. Majd másnaptól fogyózunk :)

H. Zsuzsanna H. Zsuzsanna
15 értékelés
3 követő
3 plecsni
14 hasznos vélemény
2013. 10. 17. 17:46

Egy sosem elég

Sziasztok, XY vagyok, minőségi süteményista.:) Már ha van ilyen kategória. S hogy erre mikor jöttem rá? Mikor megláttam és megkóstoltam a Szamos Marcipán Múzeum Cukrászda süteményválasztékát. Az oly bőséges és szemet gyönyörködtető volt, hogy először tanácstalanul álltam az üvegpult előtt. Kétségbeesetten járattam a szemem a csábító tortaszeleteken, melyek mindegyikét azonnal kipróbáltam volna. Hogyan fogok én ebből választani? -kérdeztem magamtól. Egyik sem volt érdemes arra, hogy csak kirakati darab maradjon.
-Egyél meg, egyél meg!-kiabálta az Eszterházy torta, mire a Mandula torta kívánatos mandulaforgácsait kezdte minden szemérem nélkül billegetni előttem. A Marcipán torta erre sértődötten fordította felém nyálcsordító marcipánrétegeit, mert hogy néz az ki, hogy a Marcipán cukrászdában ne ő legyen a sztár. A többiek sem tétlenkedtek eközben. A csábításban profi csapat minden tagja kihasználta egyéni vonzerejét, s valódi megpróbáltatás volt nemet mondani az aszalt szilvás, nugátos, csokis gyönyörűségnek, a Szatmári szilvatortának éppúgy, ahogy a rumtól kissé csábosan becsípett Gesztenyetortának, vagy a hűsítően frissítő jégzselés Citromtortának.
Na de nem is adták magukat olcsón a sztárok, akik tisztában voltak értékeikkel. A legjobban képzett „plasztikai sebész” keze dolgozott rajtuk a piacon található legjobbnak kikiáltott, minőségi anyagokat felhasználva. De ha a minőség garantált, szívesebben fizet az ember lánya. S mivel nekem egy sosem elég, ezért három versenyző (Eszterházy torta, Mandula torta, Marcipán torta) is dobogóra, azaz a tányéromra, majd holtversenyben a hasamba került. Győztesnek pedig magamat kiáltottam ki, mert ilyen tartalmas tortamennyiséget elfogyasztani, akármilyen díjnyertes süteményekről is legyen szó, még nekem is kihívás volt. Édes kihívás.

nagyjozsi nagyjozsi
19 értékelés
1 követő
6 plecsni
11 hasznos vélemény
2013. 09. 23. 13:55

Borhabtortát és citromtortát ettünk és csomagoltattunk is sacher-tortát. Minden nagyon finom volt, viszont az ajándékba vett Szamos-szivecskés desszert dobozában elszürkült, deformált darabok voltak. A szavatossága pedig rendben volt. Ezt a fajtát lehet kapni szinte minden nagyobb áruházban, eddig ilyen tapasztalatom nem volt, elég szomorú, hogy a "születési helyén" ért a kellemetlen meglepetés. Szerintem még drágább is volt, mint más üzletekben, de ez már más kérdés. Úgyhogy csak félig voltam elégedett.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Skanzen Galéria 2000 Szentendre, Sztaravodai út
8 értékelés
Thumbnail Olcsó Bababolt Webáruház 2000 Szentendre, Vasúti villasor 75
3 értékelés
Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
F. Andrea F. Andrea
168 értékelés
9 követő
18 plecsni
216 hasznos vélemény
2013. 04. 28. 23:00

Édesség- és főleg marcipánkedvelő lévén természetesen ide is betértünk. Kötelező program, ajándékot is könnyen lehet választani.

Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
190 hasznos vélemény
2013. 06. 27. 08:14

Ha marcipán ott a helyem, sosem csalódom, és mindig veszek édesanyámnak valami különlegeset.

Vendég felhasználó Vendég
2015. 02. 12. 20:58

Finomak és különlegesek a sütemények, a fagylalt. Legjobb a közelben.