Sir Lancelot Lovagi Étterem

(4.5) - 12 értékelés
Cím:
1065 Budapest, Podmaniczky utca 14.
Telefonszám:
+36-1-3024456
Kategória:
Nemzetközi étterem

További információk

Hamisítatlan középkori hangulat: korhű jelmezbe bújtatott felszolgálók, fenséges lakomák, melyek mellé közel 100-féle hazai bor közül választhatnak a vendégek. Az estét párbajok, tűznyelők és hastáncosnők teszik emlékezetessé.


Ó urak és jó asszonyok, ha gyomrotok nagyon korog,
vagy ha éppen derék szakácsotok szabadnapos, utazzatok
el egy varázslatos világba, Sir Lancelot birodalmába.

Az asztalokon gyertyák, a falakon díszek, a régmúlt hangulatát így elevenítvén fel. S hogy szád az ámulattól tátva ne maradjon, eléd rakjuk a sült galambot. Mikor az óra a delet elüti, lakomádat a szakács a törzshelyre teszi.

Térj be hozzánk vándor, ígérem meg nem bánod, s kupádba 100 féle magyar nemes bor közül töltünk, szomjadat imígyen enyhítjük.

S hogy uraságtok evés közben se unatkozzon, korabeli zenéről is gondoskodva vagyon. Ne légy rest, hozd magaddal családod, barátod vagy egész udvartartásod, hely itt lesz néked bôven.

Félre ne értsd hüséges apródom, ki teljesiti lovagi óhajom, Udvaromban ne kérj villát, mert nincsen, csak kés és kanál!
Első értékelő
Megnyitás
1996. 11. 21.
Fizetési módok: Amex, Erzsébet-utalvány, Készpénz, MasterCard, SZÉP kártya, Visa
Parkolás: Fizetős parkolóház, Utcán, pénzért
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
12 korábbi értékelés - Sir Lancelot Lovagi Étterem
Szőnyiné Varga Marianna Szőnyiné Varga Marianna
28 értékelés
0 követő
4 plecsni
28 hasznos vélemény
2013. 11. 19. 16:25

Pár éve egy családi szülinapozást tartottunk a Lancelotban. Az már csak hab volt a tortán, hogy egy másik csapatnál szerelmi vallomás volt terítéken, a közönség bevonásával. :) Az ételek nagyon finomak és hatalmas adagok vannak, hoztunk is haza bőven. A hely atmoszférája nagyon különleges, elrepít a középkorba. :)

Szép Éva Szép Éva
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 11. 11. 21:40

A családommal voltam ebédelni,fantasztikus hangulatban. Az étterem kialakítása, a kiszolgáló személyzet osztályon felüli volt még sem éreztem magam feszélyeztetve . Nagyon elegánsan és mégis természetesen szolgáltak ki. A kézzel evés tetszett a legjobban, nagyon finomak voltak az étkek--- legközelebb vacsorázni megyünk a músort ugyanis hiányoltam :) :) :) :)

Zsidákovits Csaba Zsidákovits Csaba
20 értékelés
0 követő
4 plecsni
15 hasznos vélemény
2013. 11. 08. 15:36

"Félelmetes hely és adagok"! Egyszerűen fantasztikus a belső kialakítás. Mintha valóban vissza mennénk a múltba. Még a kézzel evés is simán belefér. Ráadásul az üdítők mérete végre az ételhez van kalibrálva, és nem kell még háromszor kérni. A szakács kiváló érzékkel keveri az ízeket. Menjen bárki aki nem fogyózik!! :-)

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Kozi Kozi
35 értékelés
1 követő
7 plecsni
51 hasznos vélemény
2013. 03. 26. 14:58

Eddig még nem voltam ehhez hasonló étteremben. Már otthon a neten megnéztem az étlapot, hogy ne az étteremben töltsek el "órákat" a választással, de még így is elkélt a segítség a titokzatos elnevezések miatt. Például számomra csak ott derült ki, hogy az "étvágycseppek" valójában a pálinka elnevezése. Két személyes tálat rendeltünk hárman (még maradt is elcsomagolásra). A kaja finom volt, bár a köret szerintem elég fantáziátlan és az italokban nagyon sok a jég (üdítőkben is és a long drinkekben is), ráadásul hideg időben voltunk és nem volt túlfűtve a helyiség, úgyhogy elgondolkoztam rajta, hogy vissza vegyem e a kabátomat. A pincérnőnk nagyon kedves és segítőkész volt. Törzshelyem biztosan nem lesz, mert szerintem drága (nem tudom amúgy hogy a többi lovagi étterem milyen áron dolgozik), mikor megláttam, hogy egy üdítő 850 forint (igaz fél liternek van kiírva, de mint említettem jég a fele) azt hittem dobok egy hátast. Jópofa, hangulatos, finom de nem több. Egyszer azért érdemes meglátogatni.

Cs.Tímea Cs.Tímea
124 értékelés
16 követő
19 plecsni
171 hasznos vélemény
2013. 10. 11. 09:52

Egy barátom szülinapját ünnepeltük itt. A hely egyszerűen lenyűgözött. Igazán korhű a berendezés, még a felszolgálók is szemérmetlenül tradicionálisak :) Az árak borsosak, de az egész estét szórakoztatást is meg kell fizetni. Tűznyelő, hastáncos, párbaj, jönnek szépen sorban. Két falat között sem unatkozik a vendég. A sört kupában adják, a fémtálcán egészben vannak a gyümölcsök, kézzel a legjobb majszolni. Jól éreztem magam, jót ettem, biztosan visszatérek!

Halász Bertalan Halász Bertalan
11 értékelés
2 követő
4 plecsni
7 hasznos vélemény
2013. 08. 22. 16:00

Csak pozitív élményeim vannak a helyről. Többször jártam már itt, volt, hogy párommal, volt, hogy nagyobb társasággal, volt, hogy céges bulit tartottunk itt. A hangulat és a kiszolgálás mindig meggyőző volt. Külön pozitívum, hogy a pincehelység miatt térerő sincs, nem vonja el semmi a figyelmedet az estéről. Fontos jó pont: ha szülinapodat tartod ott, kapsz egy 5000 Ft-os bónt, amit egy évig lefogyaszthatsz náluk. Nagylelkű gesztus. Csak ajánlani tudom mindenkinek, főleg, ha szeretitek a lovagkori hangulatot, mint én :)

D. Vivien D. Vivien
6 értékelés
0 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 07. 16. 12:43

A 2. évfordulónkat ünnepeltük itt,és nagyon jól éreztük magunkat! A választott ételeink mind nagyon finomak és bőségesek voltak, méghozzá jó áron, különösen a minőséghez képest. A középkori (korhű) berendezés, felszolgálás jellemző rá. A hangulat és az atmoszféra is szuper volt!

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
281 hasznos vélemény
2013. 05. 22. 12:25

Csatlakozom az előző ítészhez bár a hangulata nagyon jó, s a hideg lehet annak illusztrálása, hogy akkoriban még nem volt központi fűtés!

tavsan tavsan
31 értékelés
1 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 20. 21:14

Idén az volt a születésnapi ajándékom a tesómtól, hogy elmentünk a Lancelotba ebédelni. Délután 2-re értünk oda, és nem volt asztalfoglalásunk, de ez nem jelentett gondot: remek asztalt kaptunk, és egy ideig még egy dalnok is zenélt nekünk. Amíg kiválasztottuk az ételt, én nem győztem csodálni, milyen szuper ez a középkori díszlet- és ízlésvilág, a páncélokkal, késekkel, kardokkal, és korabeli ruhákba öltöztetett felszolgálókkal. Az étlapról a Hercegnő étke nevű fogást néztük ki, de aztán az általunk választott fehérborhoz egy másikat ajánlott a kedves és mosolygós pincér srác. A fogásunk neve "Kard a mellbe" volt, ami mézes-omlós szárnyashúst jelentett nyársra tűzve, gyümölcsökkel és apró fánkocskákkal tálalva. És ami nekem a legjobban tetszett, hogy kézzel kellett enni! :) Szóval imádom a helyet, és tesómmal megbeszéltük, hogy jövőre visszamegyünk, és az ő szülinapján megkóstoljuk a Hercegnő étkét.

Kata7555 Kata7555
102 értékelés
14 követő
18 plecsni
121 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 14:21

A lovagi éttermek megkedvelése nekem a siófoki Camelot étterem nevéhez fűződik. Siófokra évente egy-két alkalommal járunk, így nagyon megörültem mikor megtudtam, hogy Budapesten is jó néhány ilyen étterem van.
A Lancelot Lovagi Étteremben már többször jártam és mindig degeszre ettem magam.
A finom ételek mellett, a hely kinézete, a fellépők, a felszolgálók mind abban erősítettek, hogy többször visszatérjünk az étterembe.
A felszolgálók korhű ruhában serénykednek, fatálakon hozzák a finomabbnál finomabb húsokat, a hagymalevest cipóban tálalják, a látvány magáért beszél.
Számomra különösen fontos ez a hely, mert az eljegyzésem is itt volt. Egy különleges élménnyel lettünk gazdagabbak, mikor úgy döntöttünk, hogy itt tartjuk életünk egyik legfontosabb eseményét.

Brü Brü
61 értékelés
7 követő
11 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 10. 24. 00:36

A középkori esküvői lakomák nem egyszer a boldogító igen kimondásától a születendő gyermek keresztelőjéig tartottak. Feltálaltak ott vadat, halat s mi jó falat na és persze kibe amennyi fért. Na, ha bele akarsz csöppenni egy ilyen lakomába és nincs időgéped, akkor el kell menned a Lancelotba. Ehetsz, amit csak akarsz a kacsától elkezdve a csülkön át a halig. Sör, bor pálinka rogyásig, ahogy az egy jó lakomához illik. Kapsz csinos kis partedlit, amit még csinosabb udvarhölgyek kötnek meg a nyakadon, ebbe törölheted a zsírt a kezedről, mert szolgák nincsenek akiknek a hajkoronája lenne a szalvéta, mint a lovagok korában, ugyanis evőeszköz nincs, ne is kérd, maximum kanalt kaphatsz. Hatalmas súlyos faasztalok mögé ültetnek fatálat és kupát raknak elibéd. Az adagok hatalmasak, lovag legyen a talpán, aki kitörli a tányért a végén. A lakoma közben lantmuzsika szól és korhű ruhába öltözött felszolgálók öles fatálakon hordják szét a finomabbnál finomabb falatokat. Koleszterinfüggők és húst hússal evők előnyben, vegetáriánusok pedig pálfordulók lesznek. Asztalfoglalás ajánlott, mert mindig sokan vannak, akárcsak a középkori lakomákon.

. .
24 értékelés
3 követő
8 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 07. 07. 11:45

Életemben itt ettem a legjobb ételt, szarvas husit. Azóta is visszavágyom és tervezem is, hogy fogok menni. A kiszolgálás, étel, minden első osztályú. A díszlet maximálisan elhiteti, hogy a középkorban vagyunk, mindenhol páncélok, fegyverek, még a wc is ilyen stílusban van kidíszítve. Tökéletes hely!!!