Shiraz Perzsa Étterem Tea & Cafe

(4.5) - 5 értékelés
Cím:
1092 Budapest, Ráday utca 21
Telefonszám:
+36-1-2180881
Kategória:
Perzsa étterem

További információk

Térjen be a budapesti Shiraz étterembe, ahol keleti kényelembe helyezheti magát a hangulatos perzsa teasarokban, és megkóstolhatja, milyen is az igazi perzsa tea! A csodálatos keleti design, meleg színek, csendesen pislákoló lámpások, perzsaszőnyegek különleges hangulatot varázsolnak az étterembe, a belépő vendég úgy érzi egy pillanatra, hogy átlépte az országhatárt.
Első értékelő
Megnyitás
1995
Fizetési módok: MasterCard, Visa
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
5 korábbi értékelés - Shiraz Perzsa Étterem Tea & Cafe
A. Láng A. Láng
1 értékelés
1 követő
1 plecsni
2 hasznos vélemény
2013. 11. 14. 20:57

A legjobb ilyen jellegű hely amit ismerek ! a felszolgálók kedvessége, közvetlensége miatt térek vissza elsősorban mindig. Az ételek, teák, vizipipa és táncosok, a hangulatos kialakítással együtt adják meg azt ami vonzóvá és egyedülállóvá teszi a helyet számomra. Ha igazán jól szeretném magam érezni, mindig ide szervezem összejöveteleim, találkozóim.. Csak ajánlani tudom mindenkinek, persze azzal a feltétellel, hogy nekem is marad hely ha megyek :))..
L. A.

Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
180 hasznos vélemény
2013. 06. 30. 08:19

Csajok találkozó volt, korábban együtt voltunk Tunéziában, és itt nosztalgiáztunk, no és vízipipáztunk, és mindenkinek meg kell kóstolni az isteni teákat!

Buriba Buriba
28 értékelés
2 követő
7 plecsni
52 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 00:19

Tovább utazom, a Közel-Keleten még egy helyen megállok. Távoli világ függönye mögé lesek, a perzsa stílust eddig csak lakásdekorként ismertem. Törzsi jelképekkel borított vörös szőnyegek, bordó párnák, lampionok és mécsesek lángjai piroslanak a szobákban, míg alma dohány édes illata bújik meg a ruhafonalakban. Ködös homály a levegőben, a vízipipának nagyobb a füstje, mint a lángja. Szétnézek, és mindenhol csak ülőtestek héderelnek. Bársony puffok, babzsákok, szőttessel borított heverők kérlelnek, hogy helyezd magad kényelembe. Könnyed kezdés az olívabogyó fetasajttal. Szomjamat a savanyú ízek után rózsavízzel oltom el. Az étlapon kebabok küzdenek, nem is tudom, melyiket egyem meg. Végül Kalam Polo marhaszelete gőzölög a tálamon. Perzsa fűszerek vadítják meg a háziállatot, a só és őrölt fekete borson túl fahéj és sáfrány ivódott szöveteibe. Káposztával vegyítve, hagymával kevert tárkonyos rizs a körítés. Már-már megszelídít az ízesítés, mikor a hastáncos lányok vonaglása észhez térít. Desszertként mandulás baklavával zárom közel-keleti kiruccanásom, mely dús mézének folyékony szilárdsága torkomon gyógyítóan siklik le. Édes messzeség és izgalmas fűszerkeverék mellett szemérmetlen fedetlenség jellemző a helyre.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Sugar Shop - Paulay Ede utca 1061 Budapest, Paulay Ede utca 48
55 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
272 hasznos vélemény
2013. 05. 21. 16:05

Már a neve is csábító, a hastánc nekem is nagyon tetszett, a vízipipa távol áll tőlem. Nekem a teák ízlenek nagyon.

Csodabogi Csodabogi
180 értékelés
9 követő
21 plecsni
197 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 21:09

Itt már többször jártam. Általában a férfi barátaim szeretik. Nem értettem miért hívnak ide mindig. Hát persze hogy a hastáncos lányok miatt, na meg a vizipipa. Aki még nem járt arab országban, hát ez az étterem ezt a hangulatot teljesen visszaadja. Egy kis kelet. :)Mint tudjuk, a perzsák nem arabok. :) De nekem a két kultúra egy kicsit hasonló.
Mind a berendezés, mint az étlap kínálat. A teáik isteniek. A tea imádóknak ajánlom. A vizipipát pedig ki kell próbálni. Bár szerintem higiéniai szempontból nem a legjobb egyik szájból a másikba adni, de hát ennyi belefér. :) Télen-nyáron ajánlott. A Ráday utca sétáló hangulata sokat ad, még nekünk is magyaroknak, bár több a külföldi.