Rosenstein Vendéglő

(4.5) - 3 értékelés
Nyitva
Cím:
1087 Budapest, Mosonyi utca 3
Telefonszám:
+36-1-3333492
Kategória:
Magyar konyha

További információk

„A Rosenstein családi vendéglőt azért nyitottuk meg, mert az a kis büfé, ahonnan a mi kis magánvállalkozásunk indult, már kevésnek bizonyult. A vendégek szerettek volna leülni, egymással és velem beszélgetni, én viszont nem szerettem volna egy feszes, az eleganciájával riasztó éttermet nyitni. Ezért ragaszkodunk a vendéglő fogalmához, noha tudjuk, hogy annál magasabb színvonalat nyújtunk. Időközben sok mindennel csinosítottuk, de a vendéglő intim, családi jellegét nem akartuk megváltoztatni.

Én a hagyományos vendéglátásban érzem otthon magam, persze tudom, hogy haladni kell a korral, mert felnőtt egy új vendég-generáció, és egyre igényesebbek az emberek. A modernizációt már Robi fiamra bízom, arra azonban közösen ügyelünk, hogy minden ételünk íze – akárhonnan jöjjön is az ötlete – „rosensteines” legyen. Sosem voltunk kizárólagos zsidó étterem, a mi vendéglőnkbe minden jó beleillik. Egyébként is „Minden minden kóser, ami jó “– mondta anyai nagymamám. Ezért mi a családi vendéglőnkben nem egy irányzat, hanem a vendég elégedettsége mellett köteleztük el magunkat. Engem a vendég mindennapi elégedettsége inspirál. Nem szeretném, hogy halálom után értékeljenek. Én a mában, és a gasztronómia pillanat-művészetében szeretnék nyomot hagyni.”

Néhány szót magamról. A szakács szakmát már gyerekként élethivatásomul választottam. A Kőbányai Vendéglátó Vállalatnál kezdtem tanulmányaimat. Első évesként a Margitszigeti Nagyszállóban voltam tanuló. Kőbányán több kisebb üzletben dolgoztam, majd tíz évet töltöttem vidéken, Nagykőrösön a Cifra Csárdában, és Cegléden. 1979-től tíz éven át vezettem a budapesti Kispipa Étterem étterem konyháját. Első önálló üzletem a Kürtös Ételbár volt, e mellett nyitottam meg a családi nevünkkel hitelesített Rosenstein Vendéglőt 1996-ban.

Nagy boldogságom, hogy együtt dolgozom a családommal. Feleségem, Judit kereskedelmi végzettséget szerzett, most mindnyájunk „Mamája” az üzletben.
Első értékelő
Megnyitás
1996
Fizetési módok: Készpénz
Kutyabarát hely? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
3 korábbi értékelés - Rosenstein Vendéglő
Kimberly Kimberly
7 értékelés
0 követő
2 plecsni
5 hasznos vélemény
2013. 07. 30. 17:52

Baráti társasággal voltunk itt,főételnek halat választottam.Minden nagyon finom volt,bár nem túl nagy adagok és az ára kicsit magas.Összességében én nem találtam olyan különlegesnek és a pincérek nekem már egy kicsit "túl kedvesek".

Csodabogi Csodabogi
181 értékelés
8 követő
21 plecsni
111 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 22:21

Egy nagyon kerek születésnapomat ünnepeltük baráti körben itt. Nem most volt. :) A helynek van egy meghitt elegáns stílusa. Én ajánlott ételeket ettem, ami isteni volt. Nagyon színvonalas a kiszolgálás és minőségi ételeket tudhat magáénak az étterem. Látszik a megtervezett étlap, a pincérek kifinomultsága és szolgálatkészsége. Ha valaki szereti az ilyen hangulatú helyeket, akkor nagyon ajánlom. Bankkártya ne maradjon otthon vagy valami úriembert vigyünk magunkkal. Egyszer ki kell próbálni.

szilva szilva
10 értékelés
2 követő
5 plecsni
6 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 12:28

Az én kis családom apósom 80. szülinapját tartotta ebben a kellemes, és családias vendéglőben. 30 an gyűltünk össze a különteremben, teljesen elszeparáltam és meg kell mondjam, ilyen finomat már régen ettünk! Gusztusosan meg volt terítve , a pincérek lesték minden gondolatunkat is, tényleg értünk voltak! Szép menükártyán volt olvasható a majd felszőlgálandó fogások sora. Mindenki megtalálta a hozzá legközelebb álló ízvilágot. Mi pedig csak faltuk az "igazi" Sóletet minden belevalóval,de a borjúpaprikást nokedlival is! Igazi házias ízek! Kiemelném még , hogy kifejezetten gyermekbarát,mi 1 éves kisfiamat is magunkkal vittük és a pincérek folyamatosan azt lesték, hol segíthetnek be nekem!

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
124 értékelés
Thumbnail Sugar Shop - Paulay Ede utca 1061 Budapest, Paulay Ede utca 48
52 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
59 értékelés

Írj véleményt és nyerj! ×

Írj véleményt fodrászodról, kedvenc
éttermedről és nyerj egy páros

wellness hétvégét
a Kastélyhotel Sasvár Resort-ba!

Részt veszek a játékban