Rosenstein Vendéglő

(5.0) - 6 értékelés
Cím:
1087 Budapest, Mosonyi utca 3
Telefonszám:
+36-1-3333492
Kategória:
Magyar konyha

További információk

„A Rosenstein családi vendéglőt azért nyitottuk meg, mert az a kis büfé, ahonnan a mi kis magánvállalkozásunk indult, már kevésnek bizonyult. A vendégek szerettek volna leülni, egymással és velem beszélgetni, én viszont nem szerettem volna egy feszes, az eleganciájával riasztó éttermet nyitni. Ezért ragaszkodunk a vendéglő fogalmához, noha tudjuk, hogy annál magasabb színvonalat nyújtunk. Időközben sok mindennel csinosítottuk, de a vendéglő intim, családi jellegét nem akartuk megváltoztatni.

Én a hagyományos vendéglátásban érzem otthon magam, persze tudom, hogy haladni kell a korral, mert felnőtt egy új vendég-generáció, és egyre igényesebbek az emberek. A modernizációt már Robi fiamra bízom, arra azonban közösen ügyelünk, hogy minden ételünk íze – akárhonnan jöjjön is az ötlete – „rosensteines” legyen. Sosem voltunk kizárólagos zsidó étterem, a mi vendéglőnkbe minden jó beleillik. Egyébként is „Minden minden kóser, ami jó “– mondta anyai nagymamám. Ezért mi a családi vendéglőnkben nem egy irányzat, hanem a vendég elégedettsége mellett köteleztük el magunkat. Engem a vendég mindennapi elégedettsége inspirál. Nem szeretném, hogy halálom után értékeljenek. Én a mában, és a gasztronómia pillanat-művészetében szeretnék nyomot hagyni.”

Néhány szót magamról. A szakács szakmát már gyerekként élethivatásomul választottam. A Kőbányai Vendéglátó Vállalatnál kezdtem tanulmányaimat. Első évesként a Margitszigeti Nagyszállóban voltam tanuló. Kőbányán több kisebb üzletben dolgoztam, majd tíz évet töltöttem vidéken, Nagykőrösön a Cifra Csárdában, és Cegléden. 1979-től tíz éven át vezettem a budapesti Kispipa Étterem étterem konyháját. Első önálló üzletem a Kürtös Ételbár volt, e mellett nyitottam meg a családi nevünkkel hitelesített Rosenstein Vendéglőt 1996-ban.

Nagy boldogságom, hogy együtt dolgozom a családommal. Feleségem, Judit kereskedelmi végzettséget szerzett, most mindnyájunk „Mamája” az üzletben.
Első értékelő
Megnyitás
1996
Fizetési módok: Készpénz
Kutyabarát hely? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
6 korábbi értékelés - Rosenstein Vendéglő
F. Andrea F. Andrea
168 értékelés
9 követő
18 plecsni
216 hasznos vélemény
2015. 02. 18. 15:12

A Keleti pályaudvar közelében, kicsit gyanús, sötét mellékutcában lévő legendás étterem. A népszerűség és a hétköznapi telt ház sem a véletlen műve. A kiszolgálás, az egész étterem légköre osztályon felüli, igazi vendéglátás. Születésnapot ünnepeltünk és megint nem csalódtunk. A velős pirítósuk verhetetlen, ennyire finomat én még máshol nem ettem. Kis piros lábaskában, forrón, lédúsan, nyers és pácolt fokhagymával, tökéletes pirítóssal. A zsidó tojás hagyományosan jó. A főételek mindegyike gyönyörűen tálalva, frissen. A társaság férfitagjai még desszertet is tudtak enni: mákos-mézes metélt, somlói - mindkettő jó választás volt. El ne felejtsem a kóser szilvapálinkát. A limonádé dícsérete sem maradhat ki: gyümölcsökkel, nem édesen és fantasztikus ízesítéssel. Nekem külön tetszik, hogy a számlán már szerepel a felszolgálási díj, korrekt megoldás, nem vagyok borravaló-párti, bár itt a pincérek maximálisan megérdemelnék abban a formában is. Tényleg úgy érzem, mindent elkövetnek, hogy visszatérjen a vendég.

Kimberly Kimberly
7 értékelés
0 követő
2 plecsni
9 hasznos vélemény
2013. 07. 30. 17:52

Baráti társasággal voltunk itt,főételnek halat választottam.Minden nagyon finom volt,bár nem túl nagy adagok és az ára kicsit magas.Összességében én nem találtam olyan különlegesnek és a pincérek nekem már egy kicsit "túl kedvesek".

Csodabogi Csodabogi
180 értékelés
9 követő
21 plecsni
205 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 22:21

Egy nagyon kerek születésnapomat ünnepeltük baráti körben itt. Nem most volt. :) A helynek van egy meghitt elegáns stílusa. Én ajánlott ételeket ettem, ami isteni volt. Nagyon színvonalas a kiszolgálás és minőségi ételeket tudhat magáénak az étterem. Látszik a megtervezett étlap, a pincérek kifinomultsága és szolgálatkészsége. Ha valaki szereti az ilyen hangulatú helyeket, akkor nagyon ajánlom. Bankkártya ne maradjon otthon vagy valami úriembert vigyünk magunkkal. Egyszer ki kell próbálni.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Sugar Shop - Paulay Ede utca 1061 Budapest, Paulay Ede utca 48
56 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
szilva szilva
10 értékelés
2 követő
5 plecsni
8 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 12:28

Az én kis családom apósom 80. szülinapját tartotta ebben a kellemes, és családias vendéglőben. 30 an gyűltünk össze a különteremben, teljesen elszeparáltam és meg kell mondjam, ilyen finomat már régen ettünk! Gusztusosan meg volt terítve , a pincérek lesték minden gondolatunkat is, tényleg értünk voltak! Szép menükártyán volt olvasható a majd felszőlgálandó fogások sora. Mindenki megtalálta a hozzá legközelebb álló ízvilágot. Mi pedig csak faltuk az "igazi" Sóletet minden belevalóval,de a borjúpaprikást nokedlival is! Igazi házias ízek! Kiemelném még , hogy kifejezetten gyermekbarát,mi 1 éves kisfiamat is magunkkal vittük és a pincérek folyamatosan azt lesték, hol segíthetnek be nekem!

H. János H. János
5 értékelés
0 követő
2 plecsni
7 hasznos vélemény
2015. 02. 21. 17:53

Szuper hely, authentikus, nem drága és családias. Èrdemes meglátogatni és visszaérni.

H. János H. János
5 értékelés
0 követő
2 plecsni
7 hasznos vélemény
2015. 02. 17. 08:34

Remek ételek, elsö osztályú kiszolgálás, családias köryezet, mérsékelt árak