Puskin Kávéház és Étterem

(3.5) - 13 értékelés
Cím:
1052 Budapest, Semmelweis utca 2
Telefonszám:
+36-1-7862649
Kategória:
Kávézó

További információk

A Puskin Kávéház és Étterem a belváros szívében, az V. kerületben - rövid kihagyás után - júliusban nyitotta meg újra kapuit a művészeteket kedvelő, ízorgiákban részesülni vágyó vendégei számára.
Külön helyiségként és egységként helyezkedünk el a Puskin mozi Metropolis terme alatt, ennek ellenére a filmek kedvelői számára is közvetlen bejáratunk nyílik a moziból.

Maga a Hely hétköznapokon különböző - de nem elkülönített - szekciókra osztható, változó befogadó képességgel
- éttermi asztalokkal 30 fő
- kávéházi jelleggel 40 fő
- launge-unk egy kis elkülönített rész kanapékkal 5 fős
- teraszunk 25 fő

Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a kialakításunk teret adhat akár 250 fős rendezvények lebonyolítására is, legyen szó lánybúcsúról, legénybúcsúról, céges buliról vagy akár versolvasó estről.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy kávéházunkban a tehetséges kortárs művészek alkotásai is teret kapjanak. Aktuális kiállításaink folyamatosan megjelennek facebook oldalunkon.
Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
13 korábbi értékelés - Puskin Kávéház és Étterem
Krisztoforoo Krisztoforoo
1 értékelés
0 követő
0 plecsni
0 hasznos vélemény
2015. 01. 22. 13:02

ARROGANT AND UNTRAINED STAFF! Beer was flat - When I politely noted this fact, staff became arrogant and instead of offering a bottle of beer in exchange, staff became arrogant and I was told that all other customers (5-6 of them) are ok with the beer so it should be fine.
ARROGÁNS ÉS VENDÉGLÁTÁSHOZ NEM ÉRTŐ PINCÉREK. Romlott sört csapoltak, amivel nincs is önmagában gond, ez előfordul, de amikor jeleztem, akkor megkaptam, hogy a többi vendég (5-6) is ezt issza ?!? és hogybizonyítsam már be hogy hogyan romlott ez a sör?!? Mondom kóstolja meg: ő nem, mert nem szereti a sört?!?!
Gratulálok a helynek az ilyen 'felszolgálókhoz' akiknek a vendéglátáshoz nyilván semmi affinitása és köze (ez 2 felszolgáló volt).

Davison Andrew Davison Andrew
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 10. 30. 15:23

AVOID THIS PLACE. Have been here twice with friends. On both visits, despite ordering a specific drink (wine and orange juice), they charged us for a more expensive item on the menu. Staff became rude when confronted.

F. Éva F. Éva
87 értékelés
1 követő
13 plecsni
65 hasznos vélemény
2013. 07. 16. 22:08

Jó helyen van. Mozi előtt, mozi után remek hely. Egy klasszikus kávézó. Az italok mellé felszolgálható kaják, csipegetni valók választéka lehetne nagyobb. Amúgy egy kellemes, jó hely beszélgetésekhez, elmélkedésekhez.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2013. 07. 16. 11:17

A Puskin Kávéház a felújítása óta egy remek hely lett. Közel a mozi, ahol mindig adnak valami filmet, amit érdemes megnézni, de ha csak kulináris élményre és nyugodt ejtőzésre vágyunk, arra is szuper! Igényes, kellemes környezet, normális árak és magas minőség - borokban, kávéban egyaránt. Harapnivalót is adnak, s bár ezeket még nem próbáltam, a felhozatal általában jól néz ki. Nem túlságosan puccos hely, nem kell rákészülni, be is lehet csak úgy esni, s mivel elég tágas, mindig akad hely. Nagyon szeretem, fix pont a városban!

Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
184 hasznos vélemény
2013. 06. 27. 10:34

Igazi kávéházi hangulat, mi forró csokit szoktunk iszogatni, isteni finom. Ide egyszer el kell jönni!

F. Andrea F. Andrea
168 értékelés
9 követő
18 plecsni
214 hasznos vélemény
2013. 04. 27. 17:27

Hangulatos kávéház, kinn is benn is érdemes kipróbálni. Mozi előtt, után vagy helyett. Fantasztikusan finom a forró csoki, fagylalttal is megkóstoltam. Érdemes beülni

Panna0012 Panna0012
22 értékelés
0 követő
6 plecsni
18 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 21:56

A Puskin tipikusan az a kávézó, ahova csak télen vagy késő ősszel megyek. A helye hangulata is melegít! Mivel egyébként egy művész mozit is magában foglal a név, így a kávéház is visszaadja azt az igazi művészi hangulatot, amit akkor képzelünk el, mikor Petőfiről és a Pilvaxról tanulunk. Szinte látja maga előtt az ember, ahogy pislákol a gyertya lángja, a magyar vizsla kiterülve alszik, amíg író-költő gazdája legújabb művén dolgozik, a sarokban pedig nagy emberek pipáznak és hosszas eszmecserét folytatnak. Természetesen mára kissé átalakultak a dolgok: se író-költő, se pipa, de még cigi sem, magyar vizsla is egyre ritkábban, de bölcsész egyetemisták annál inkább, akik még talán most is megtöltik a Puskint művészi szellemiséggel.

B. Réka B. Réka
59 értékelés
1 követő
13 plecsni
57 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 18:12

A Puskint nem egy szokványos helynek tartom, mivel valóban a régi kávéházak hangulatát idézi, ahol nyugodtan lehet újságot olvasgatni, esténként bárzongoristát hallgatni, ha épp elcsípjük. Ugyanakkor festő- és fotóművészek képeiből is rendszeresen szerveznek kiállítást, amely mindig egy kis pluszt ad számomra. A forró csokijuk sem kamu, mert megáll benne a kanál, fantasztikusan sűrű és finom. Mozi vagy színház előtt is nagyszerű, legalábbis a közelben lévő Katona József Színház előadásai előtt általában beülök ide meginni egy akármit.

Litz Litz
35 értékelés
0 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 22:01


Puskin mozi kávézójába nagyon sokat jártam régen az akkoriban tapasztalt szemet csípő füst ellenére is, mert igazi kávéház hangulata van. Egyterű, ugyanakkor nagy, tehát mindenkit láthatsz aki ott van, de az utca felé is bámészkodhatsz. Ha a belvárosnak ezen részén szeretnél valakivel találkozni akkor könnyedén bajban kerülhetsz mert sok a turista csalogató, koncepció nélküli és drága hely. A Puskin nem ilyen. Teljesen klasszikus kávéház helyieknek, ahol tíz is már jól megfért a szerb maffiózó a bölcsész lányokkal. Szerencsére az utóbbi a jellemzőbb vendég.

Gardedám Gardedám
30 értékelés
4 követő
9 plecsni
35 hasznos vélemény
2012. 11. 16. 09:28

Talán a Semmelweis utca decens épületei vagy magas fái is hozzájárulnak ahhoz, hogy a Puskinba beülve minden alkalommal egy klasszikus kávéházban érzem magam. A falakon sokszor állítják ki kortárs művészek képeit is - egy jó beszélgetés mellett ideális nézelődés. Mivel a kávézó a Puskin mozihoz tartozik, a kávézásokat sokszor dallamos csengőszó kíséretében szakítja meg a búgó hangú bemondó "Figyelem, az előadás hamaros megkezdődik", ha esetleg a mozijegyeddel a zsebben túlságosan belefeledkeztél a beszélgetésbe. Olykor-olykor a kislépcső melletti zongorát is megszólaltatja valaki - sajnos nem olyan gyakran, mint lehetne, mivel nagyon andalító esténként zongoraszóra borozgatni. Sokszor ültem be ide egyedül is laptoppal dolgozni, de ezzel, mint észrevettem, nem vagyok egyedül - nagyon jó a wi-fi és a kávé is, na meg a sürgő-forgó pincérek látványa. A Puskinnak külön borlapja van nagy választékkal - én sajnos nem vagyok borszakértő, így mindig a kedves pincéreket kérdezem meg, mit ajánlanának a listáról: eddig bejöttek a tippek.

Lovas Anna Lovas Anna
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
49 hasznos vélemény
2012. 10. 13. 13:26

Gyakorlatilag a Puskin mozihoz tartozik, így aztán gyakran térünk be ide egy-egy film előtt (sokkal jobb itt várni a többieket, mint a termek előtt feszengve) vagy után, hogy megbeszéljük, amit az imént láttunk. De a másik oldalról is megközelíthető, így a mozitól teljesen függetlenül is benézhetünk. Mindig új kiállítások dobják fel a falakat, meg egy tévé, a hely maga pedig több részre oszlik, fotelek és párnás ülések a terem szélein, kisebb asztalok a közepén, és jó idő esetén ki lehet ülni a Semmelweis utca felé nyíló külső helyiségre. A békebeli hangulatot fokozandó újságtartó keretre tett napilapok és szabadon olvasható magazinok vannak kipakolva a kávézóknak. Mivel általában délután járunk erre, kávézni vagy forró csokizni szoktunk, de a borlapja is impozáns.

hhanca hhanca
66 értékelés
4 követő
13 plecsni
108 hasznos vélemény
2012. 10. 07. 02:20

Nővérem kiállítását egyszer itt rendezték meg, akkor voltam először a helyen. Első látásra beleszerettem, mert a meleg színeivel nagyon hangulatos, van kiülős része és bent is lehet melegedni télen. Az egyik kanapé mögött egy könyvespolc van, ahol mindig elképzeltem, hogy majd reggelente beülök egy kávéra, leveszem a polcról a kedvenc könyvemet és csak olvasok, majd belibbenek a munkahelyemre. Gyümölcsös vitaminitalokban verhetetlenek, de szendvicsekben és jegeskávéban is leveszik az embert a lábáról. A barátnőimmel az 1-et fizet, 2-őt kap féle koktélakcióikat szeretjük, de csak a pincérekkel együtt, akik mindig nagyon kedvesek.

Vendég felhasználó Vendég
2014. 10. 22. 23:39

Romlott volt a sör (előfordul ez bárhol) - jeleztem a pultnál, mire a pultos bunkòn közölte hogy a többi vendégnek jó úgyhogy akkor semmi baja. Ő nem kóstolja meg mert nem szereti. Na jó, üljek vissza, küld egy üvegeset a pincérrel. Jött is a pincér, hozta az üvegest, s mondta, hogy 'azért áruljam már el mi bajom a sörrel, mert másnak jò'
:DDD Gratulálok a kavézònak a szakképzett, vendég-orientált pincéreihez!! :D