Prága Kávéház és Teázó

(4.0) - 7 értékelés
Cím:
1089 Budapest, Baross utca 8
Telefonszám:
+36-1-4861937
Kategória:
Kávézó, Teaház

További információk

A 2001-ben alapított Prága Kávéház és Teázó Budapest történelmi belvárosának kapujában átmenetet képez a század eleji kávéházak pezsgő hangulata és a modern értékteremtő társasági fórumok őszinte nyitottsága között.

Berendezésében és belső kialakításában is letisztult, a manapság oly gyakori képmutatástól és megjátszástól tartózkodó Prága, a különlegességét nem elsősorban külsőségeiben, mint inkább sajátosan felszabadult atmoszférájában hordozza.
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
7 korábbi értékelés - Prága Kávéház és Teázó
OhayoNikki OhayoNikki
142 értékelés
13 követő
16 plecsni
192 hasznos vélemény
2016. 05. 05. 08:05

A Prága tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen, a Kálvin téren foglal egy pincehelyiséget. Sokszor eljöttem már mellette, de most be is ültem egy barátnőmmel. Sokan voltak egy ehhez közeli vendéglátóhelyen, ezért esett rá a választásunk. Meg sem néztük a bejáratnál az árlistát, de volt egy olyan sejtésünk, hogy mélyen a zsebbe kell nyúlni, épp ezért nem is szándékoztam belemerülni az étel- és itallap kínálatába. Valóban nagyon kis szolid, kávéházi hangulat jellemzi a berendezést, a 2-3 fős kisasztaloknál meghitten lehet beszélgetni. Az étel- és itallap bő választékot rejt egyszerű harapnivalókból, mint például a szendvics, vagy olyan teakülönlegességet, mint amit mi is megkóstoltunk. Fahéj, gyömbér, bors és kardamom dobta fel az ízét. Kannában szolgálták fel, ezért csak egyet kértünk. Így is fejenkét két csészével jött ki az adag, de bőven elégnek bizonyult, hisz végül fogyasztottunk még mellé szendvicset és süteményt is. Részemről a sachert kicsit száraznak éreztem, de kellőkép csokisnak és lekvárosnak. A végén egy pohár házi jellegű félédes vörösborral koronáztuk meg az ottlétünk, ami úgyszintén nagyon ízlett. A kiszolgálás teljesen rendben volt, és az árak is barátságosak a hely fekvéséhez képest. Jó pontként külön kiemelném a bankkártyás fizetési lehetőséget.

mokushle mokushle
42 értékelés
0 követő
8 plecsni
31 hasznos vélemény
2014. 03. 08. 12:06

Van egyfajta biedermeier hangulata a helynek. A falakba évtizedek alatt beleivódott a dohányszag, a pultnál Marlenka kapható, a magnóból az "Isten véled, édes Piroskám"-tól kezdve Barry White-ig bármi megszólalhat. Az árak tűrhetőek, bőséges az italválaszték. Viszont legutóbb elég kínos bakit követett el a személyzet. Rosszul vették fel a szendvicsrendelést (hozzáteszem, tableten), majd ezek után gyakorlatilag addig állt a néni a fejünk fölött a tálcával, amíg végül el nem vettük a tévesen kihozott szendvicset a másik helyett.

K. Csilla K. Csilla
11 értékelés
0 követő
3 plecsni
11 hasznos vélemény
2013. 12. 14. 20:57

A közelben járok egyetemre, így rendszeres vendégük vagyok. Az italok finomak, a szolgáltatással kapcsolatos élményeim vegyesek. Volt már, hogy kiültünk, és hiába vártuk a pincért - holott előtte láttuk, hogy más vendégekhez odament. Egyébként bent hangulatos a berendezés, bár kissé kicsi a hely, és kényelmetlenek a székek.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 20:55

Prága, a Kálvin tér kávénagyhatalma - még rímnek sem utolsó. Mivel a közelben jártam sokáig egyetemre, én is sok-sok órát elvesztegettem itt órák között és helyett, miközben a bivalyerős ristrettokat és doppiokat kortyolgattam. Kissé ambivalens viszony fűz így is a helyhez, mivel bár az általuk felszolgált dolgokkal sosem volt komolyabb gondom, és a kiszolgálás is hozza az elvárható kedvességet, télen szinte esélytelen beülni a szűkös lenti rész miatt, nyáron meg még a terasz rész is tele van. Ha az ember jó időben érkezik, élvezheti a város legjobb kávéit, bár ehhez némi szerencse is szükséges.

Kcsaba Kcsaba
31 értékelés
2 követő
10 plecsni
24 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 22:17

A Prága Kávéház a Kálvin tér és a Szabó Ervin Könyvtár között található félúton, a Baross utca nemrég sétálóutcává alakított részén. A sétálóutcává alakítás nagyon jót tett a kávézónak, a korábban közvetlenül előtte elhaladó belvárosi forgalom buszostól nagyon kellemetlenné tette ugyanis a kinti részen való ücsörgést. Most viszont kellemes környezetben ülhetünk kint márciustól októberig, hideg időben pedig a néhány lépcsővel az utca szintje alatt lévő kávézóban. A belső tér nem valami nagy, sőt, több kisebb teremből tevődik össze, melyek kisebb labirintust képeznek. A dohányzástilalom előtt itt rendszeresen bennragadt a füst, azóta sokkal kellemesebbé vált a levegő. A kávéháznak bent is nagyon kellemes a hangulata. A kávék finomak, a szendvicsek úgyszintén, van többféle tea, a kávézó nevének megfelelően pedig cseh sörök is, bár nem nagy választékban. Az árak belvárosi viszonylatban nem magasak. Egyetlen negatívum, hogy elég kicsi a hely, így kicsik az asztalok is, nyújtózkodni nem nagyon lehet. Csúcsidőben teljes telt ház van, nem biztos, hogy kapunk ülőhelyet.

I. Noémi I. Noémi
69 értékelés
6 követő
15 plecsni
107 hasznos vélemény
2012. 10. 16. 23:32

A Prága Kávéház és Teázó különleges hangulatához valószínűleg a Szabó Ervin Könyvtár közelsége is hozzájárul. Az aranyszínű lámpafénynél a falak megsárgult papírlapoknak hatnak, mintha egy könyv borítói közé lépnénk. A zegzugos kialakításnak köszönhetően bárki vissza tud itt vonulni tanulni vagy olvasni kicsit, miközben elszürcsölget egy forró italt. A személyzet mindig barátságos és segítőkész, az árak kialakításánál pedig ügyeltek rá, hogy a látogatók nagy részét kitevő diákok meg tudják fizetni a kínált tea-és kávé különlegességeket. Remek hely arra, hogy kicsit elmeneküljünk a szürke hétköznapok elől.

Hegerobin Hegerobin
50 értékelés
2 követő
10 plecsni
56 hasznos vélemény
2012. 10. 08. 15:13

Igazából a Prága Kávéházban még sosem voltam, valószínűleg ennek az az oka, hogy a nyaranta a Szabó Ervin térre kiköltözködő kávézó és teázó rendelkezik Budapest leghangulatosabb kiülőjével. A központi könyvtár épület lábánál, a már teljesen sétálóutcává alakított hangulatos placcra letelepedve igazán jó forró italokat fogyaszthatunk (bár nyáron azért a borok és a jeges desszertek sem elhanyagolható vonzerővel bírnak). Az árnyas fák, a gyönyörű antik és modern épületek közé beszorított terecske miatt tényleg érdemes jó időben besétálnunk a Kálvin térről, és ki tudja, talán egy hideg téli napon végre belülről is megcsodálhatjuk a Prágát egy gőzölgő tea mellett melegedve.