Pozsonyi Pagony

(4.5) - 3 értékelés
Cím:
1137 Budapest, Pozsonyi út 26.
Telefonszám:
+36-1-2390285
Kategória:
Játékbolt

További információk

Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
3 korábbi értékelés - Pozsonyi Pagony
Viktória I. Viktória I.
32 értékelés
1 követő
6 plecsni
22 hasznos vélemény
2013. 05. 16. 15:26

Kellemes gyermekkönyvesbolt a XIII. kerület sétálós részén. Van gyereksarok, és néha extra programok is, de kategóriájában sokkal jobbnak ítélem a Budakeszin lévő Betűtésztát.

Piroseper Piroseper
20 értékelés
1 követő
6 plecsni
14 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 16:58

A Pozsonyi Pagony egy igazi gyerekbarát könyvesbolt. A gyerekeket külön játszósarok várja játékokkal és természetesen könyvekkel. Nagyon tetszik a bolt dizájnja, igazi kis mesebirodalom, biztos vagyok benne, hogy a gyerekeknek is kellemes és inspiráló a környezet, illetve a kismamák is jól érezhetik magukat itt néhány órára. Ami számomra furcsa, hogy egészen apró gyerekeknek is elérhető nem egy könyv (általában a friss címek), ezért össze is tapicskolják, és esetleg gyűrik is a lapokat, ha nem ér oda időben a szülő – könyvbarátként elképedve néztem végig egy ilyen jelenetet. Egyrészről remek, hogy a bolt közelebb hozza a kicsikhez a könyveket, másrészről biztosan egy másik boltból választanék könyvet a kisöcsémnek, ami még nagyjából érintetlen. Ettől függetlenül a bolt koncepciója remek, és jó lenne ha több hasonló kezdeményezéssel lehetne találkozni.

fabiane fabiane
91 értékelés
10 követő
13 plecsni
86 hasznos vélemény
2012. 10. 10. 14:59

Az azonos nevű gyerekkönyvkiadó által alapított Pagony volt az első kizárólag gyerekeknek szánt könyvesbolt Budapesten, s habár azóta több hasonló profilú is nyílt (Anno, Két Egér), megőrizte vezető pozícióját. Mivel nekünk útba esik a Szent István park felé menet, nem múlik el úgy nap, hogy legalább a kirakatán keresztül meg ne csodálnánk a gyerekeket lenyűgöző választékot. (Nyáron újították fel gyönyörűen a helyet, azóta lehet belátni az ablakon.) Persze a magas színvonalú játékok a legvonzóbbak, de a lányomnak és a fiamnak már természetes, hogy az olvasás is élményszerzéssel jár. Sokszor kérik, hogy míg ők a játszósarokban tevékenykednek, olvassak föl nekik az újonnan megjelent könyvekből – és ezt senki sem nézi rossz szemmel. Az új kedvenceket meg is vásároljuk, mégpedig törzsvásárlói kedvezménnyel. A Pagonyban természetesen gyerekprogramok is vannak, régen még tornás foglalkozásokat is tartottak a polcok között, jelenleg kézműveskedésen, diavetítésen és ölbéli foglalkozásokon lehet részt venni, télen pedig a Mikulás is ellátogat ide. Kedvenceink a könyvbemutatók – a Pagony gondozásában megjelent Hintarabló kapcsán Both Gabi íróval orrot avattunk, a közeli iskola szobrának pótolták eme hiányzó testrészét. A Pagony Újlipócia szerves része, a Pozsonyi Pikniken egész napos programmal várják a munkatársak az érdeklődőket.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés