Pótkulcs

(4.0) - 7 értékelés
Cím:
1067 Budapest, Csengery utca 65/B
Telefonszám:
+36-1-2691050
Kategória:
Közép-európai étterem

További információk

A pótkulcsba nehéz eltalálni, de még nehezebb onnét eljönni.

Közép-kelet európai konyhánk fogásaihoz a sokfajta különleges ital és a kedélyes hangulatú kerthelyiség is igazán jól illik.
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
7 korábbi értékelés - Pótkulcs
P.Nóra P.Nóra
10 értékelés
1 követő
3 plecsni
22 hasznos vélemény
2013. 12. 18. 21:23

Mikor régen erre jártam, emlékeim szerint még füstben úszott az egész. Egy koncertre emlékszem, meg kanapékra, és ennyi. Éppen ideje volt újra megnézni ezt a helyet, kívül-belül. Nyáron kívül, télen belül. Abszolút barátságos kinézet, kevésbé barátságos árfekvés. Árulja már el valaki, hogy lehet 540-et (asszem pont ennyi volt) elkérni egy korsó KŐBÁNYAI-ért. Még csak nem is Dreher, hanem Kőbányai.
Najó, jár egy pluszpont a kiállított képekért

Csodabogi Csodabogi
180 értékelés
9 követő
21 plecsni
205 hasznos vélemény
2013. 09. 12. 12:02

Ha nem visznek, oda sem találok. Ez az a hely, ahova szerintem törzsvendégek járnak. Egy lugasos kerthelyiség fogad. Egy kicsit nekem a gyermekkorom jutott eszembe erről a helyről, ahova az ember szívesen ment le a haverokkal játszani. Hát ilyen egy hely. Még az őszi idő adott lehetőséget jár, hogy kint kiüljünk. Én egy forró csoki társaságában beszélgettem, közben a látványkonyha megindult és az egész környék a grillezett termékek illatával lett tele. A kutya felpattan a székre, másik asztalnál társasoznak stb. Igazi retro hangulat és érzet. Ajánlom, ha egy kis visszavonulásra és haverokkal való beszélgetésre vágysz.

Csilla7 Csilla7
28 értékelés
18 követő
7 plecsni
50 hasznos vélemény
2013. 08. 06. 10:29

Egyedinek biztosan egyedi, de vagy én öregedtem meg, vagy egyszerűen már mások a preferenciák, de nem adta vissza azt a hangulatot, mint pár éve. Időközben láthatóan népszerűbb lett, szabad asztalT alig találtunk, de még így is sokkal kényelmesebb, mint a nagyobb romkocsma társai. Az árak kicsik megemelkedtek, 1 pohár búzasör + kisfröccs 1050 Ft-ért kicsit talán sok. Ahogy néztem nyáron csak grillkonyhájuk van. Összességében kicsit megfakult a fénye, de még mindig a kevés oázisok egyike a belvárosban.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Brü Brü
61 értékelés
7 követő
11 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 22:00

Én barátok révén ismerem a Pótkulcsot. Egyedi hely, bár ráhúzható, hogy tipikus romkocsma. A terasz nagyon hangulatos, belül több terem is van, sokszor nyomnak koncerteket. Sok a törzsvendég és vannak egészen extrém figurák is, például van, aki korsóból issza a Metaxát sok jéggel. A személyzet sokat dolgozik, sokat kell talpalniuk, mert a hely általában tele van. Az árak nem alacsonyak, viszont van minőségi választék sörből, borból és rövidből egyaránt. Aki egyszer kipróbálja, az visszatér ide még akkor is, ha nem a közelben lakik. Egy dologra figyelj: a hely beleolvad a környezetébe, élesen kell fülelni és menni a hang és a kipislákoló fény után.

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:56

Péntek volt, mentem haza. Már sötétedett, fáradt voltam. Csak egy hete költöztem a Csengery utcába, még nem ismertem a környéket. Na, nyitok a lépcsőházba, megyek fel, az ajtó zárva. A rács mögött egy cetli, rajta: „ne felejtsd el a pótkulcsot, üdv, Marci.” Dühös lettem, mert úgy tűnt a lakótársam kizárt. Csak egy kulcsunk bolt a bejárati ajtóhoz, még nem másoltattunk. Úgy volt, hogy ő lesz előbb otthon. Frankó. Most dekkolhatok a romos gangon, gondoltam. Ha már ez van, legalább leugrom egy sörért. Az Andrássy felé indultam, hátha akad egy bolt. Romos bérházak, egyik-másik felállványozva, sehol semmi. Aztán egy udvarból fény és nevetés szűrődött. Pótkulcs. Ez meg mi? Benyitok a kapun, látom, kocsma. Kerthelység, zárt helység, bent erősítő, gitár, hangolnak. Ahogy belépek, a pult mellett egy ismerős figura, Marci. Vigyorog. „Na, látom, meglett a pótkulcs. Sört?”

LD714 LD714
38 értékelés
0 követő
9 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 19:42

Igaza van az előttem szólónak: szinte észrevehetetlenül olvad be a többi ház közé, én többször is simán elmentem mellette. Némi támpontot adhat a bejárat előtt ácsorgó nagyobb tömeg (mármint az utca többi részéhez képest), de mindenképp résen kell lenni. Maga a hely tipikus romkocsma, kertehlyiség és belső rész is van, utóbbiban gyakran vannak koncertek, bár a hangosítás általában nem a legjobb. Az árszínvonal a többi romkocsmához hasonló, berúgni elég költséges itt, de egy-egy pohár ital azért belefér.

Mara.Sz Mara.Sz
31 értékelés
0 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 10. 23:42

A csengeri utcában van, de nagyon figyelni kell, hogy az ember ne menjen el mellette csak úgy. A bejáratánál nincs semmi figyelemfelkeltő, csupán egy kőkerítés, rajta egy kapuval és némi ráfuttatott növényzet. Abszolút nem tűnik ki a régi házak közül, azonban ha bekukucskálunk azon a kapun, máris láthatjuk a lényeget: bent nem csupán egy üres telek van, hanem egy egyszerű kis hangulatos kerthelyiség, beljebb pedig egy bár. Itt az ivás mellett/helyett enni is lehet, méhozzá finom magyaros kajákat. Az alkoholos italok mellett pedig van tea és kávé is, így ez egy univerzális hely: enni, sörözgetni, piálni, de teázgatni vagy beülni egy kávéra is tökéletesen alkalmas. Hétköznap általában nyugodt a légkör, nincsenek sokan, hétvége felé besűrűsődik a hely, főként mivel remek koncertek is megrendezésre kerülnek itt. A berendezést egyébként külön szeretem: a székek nem mind egyformák, ahogy az asztalok és a terítők sem, a falakon pedig mindig új és új művészek kiállított képeit tekinthetitek meg italozás/falatozás közben.