Picúr Cukrászda

(3.5) - 4 értékelés
Cím:
1188 Budapest, Vasút utca 48/b
Telefonszám:
+36-70-3316149
Kategória:
Cukrászda

További információk

Sütemények
Fagylaltok
Torták
Minden, ami édesség.
Első értékelő
Megnyitás
1957
Parkolás: Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
4 korábbi értékelés - Picúr Cukrászda
evus evus
2 értékelés
0 követő
2 plecsni
2 hasznos vélemény
2014. 04. 30. 00:29

Többször jártam náluk már süti, torta és fagyi ügyben is. Ami nagyon visszataszító, hogy a fagyis kanalat úgy kapargatja le a szőke hölgy, mintha minden morzsát sajnálnának az embertől és ez a halálom. Manapság, amikor nem olyan olcsó egy gombóc fagyi. Legalább ne olyan látványosan tenné! Volt hogy már a számon volt, hogy "ott még húzzon rajta egyet, mert maradt még a kanálban valami!"
Drága és szűken mérnek nagyon.

Dilbak Dilbak
60 értékelés
6 követő
17 plecsni
121 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 12:40

Újabb élményekkel gazdagodott közös kalandunk a hellyel.
Általában nem érzek késztetést, hogy ezekről az újabb tapasztalatokról ismételt bejegyzést készítsek, de most a kivétel erősíti a szabályt esete áll fenn.

Nem volt igazam korábban, s ezt most beismerem.

Túlságosan közel van a játszótér a cukrászdához, így bármennyire is azt mondtam korábban, hogy csak alkalmi betérő leszek a cukrászdában, be kell ismerjem, hogy ez nem egészen így alakult az elmúlt másfél hónap során.

Mikor első alkalommal visszatértem a korábbi véleményem után, igyekeztem a tuti befutókra menni, s nem kísérletezni. Nálam minden ami puncsos, lekváros esetleg mákos, az rossz már nem lehet.
Szóval, ilyenekkel próbálkoztam, s azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem csalódtam, sőt! Mind a mákos-meggyes pite, mind pedig a puncsos süteményük arra ösztökélt, hogy adjunk egymásnak egy harmadik esélyt is, s döntsön ez az alkalom, hogy lesz-e közös jövőnk a egymással.

A mindent eldöntő látogatás alkalmával már nem adtam meg nekik az előnyt, hogy olyan szeleteket választok, melyeket szinte még a hiperből is megeszek, ha nincs más a közelben (erre a tulajdonságomra nem vagyok büszke).
Sajnos a sütemények neveire nem emlékszem erről az alkalomról, de az egyik egy fehércsokis-mascarponés, míg a másik egy leginkább a McCafe-ban árult Csupacsoki szeletre hasonlított, azzal a különbséggel, hogy az itt vásárolt csokis kalóriaszörnyeteg simán vitte a nem túl direkt, de még is konkurenciának számító hálózat által felállított szintet.

Gondolom sejthető, hogy ezek után nem volt megállás a lejtőn.
Jelenleg heti minimum három alkalomnál járunk egymás kóstolgatásában, s még mindig tud újdonságokkal szolgálni a Picúr Cukrászda. Ezt pedig szó szerint értsétek, mert még ilyen gyakori látogatások mellett is legalább hetente találkozom addig még nem látott újdonságokkal.

A végén pedig a korábbi két nagyhoz történt összehasonlítást illetően, a Zila annyira nem esik útba nekem, hogy folyamatosan odajárjak, de azt elmondhatom, hogy a Daubner öt perc sétára van a munkahelyemtől, s bár az ottani színvonal sem csökkent szemernyit sem, viszont hetek óta nem jártam náluk, mert úgy érzem, hogy személy szerint én találtam jobbat, izgalmasabbat!

Dilbak Dilbak
60 értékelés
6 követő
17 plecsni
121 hasznos vélemény
2012. 10. 02. 12:20

Korábban a Picúr Cukrászda volt az esküvői tortánk beszerzésének helyszíne, s mi nagyon meg voltunk elégedve velük.

Később sajnos esett a színvonal, nagyon vajas hatásúak lettek a süteményeik, hosszú évekig kerültük őket, egészen a legutóbbi hétvégéig, mikor is úgy gondoltuk, hogy elég idő telhetett el ahhoz, hogy mostanra ismét változzon egyet az üzlet, remélhetőleg ezúttal előnyére.

Az első benyomásunk ezúttal abszolút kellemes volt. A cukrászda hűtőpultjaiban nagyon gusztusosak voltak a sütemények, s a választékra sem lehetett panaszunk. Tulajdonképpen vissza is kellett fognunk magunkat, hogy ne vigyük túlzásba az elvitelre kért sütemények számát.

Mikor végül eljutottunk a konkrét fogyasztásig, akkor már kissé árnyaltabbak lettek a véleményünk.
Amik ízlettek, azok a túrós-barackos, valamint a 'mákos-lekváros-vaníliakrémes' sütemények voltak. Ezek tényleg finomak voltak, csakúgy, mint a lányom által választott lekváros piskóta.

Amik viszont nem ízlettek, azok az Eszterházy, valamint a csokis-banános szeletek. Itt nem éreztük, hogy tökéletes lenne az összhatás.

Magára a minőségre egyébként simán menne a négy csillag, amiért mégis eggyel visszahúztam őket, annak oka a termékárazásukban keresendő.

Én úgy gondolom, hogy sem a helyszínhez, sem az üzlethez, de még a nyújtott minőséghez sem passzol az árazásuk.

Családommal sokszor vásárolunk mind a Zila és a Daubner cukrászdák termékeiből, s tudjuk, hogy miért fizetünk annyit, amennyit. Ezeken a helyeken úgy gondoljuk, hogy megmagyarázható a termékekért elkért összeg.
A Picúr cukrászdánál viszont nem érezzük ezt a fajta alátámasztottságot.

Összességében a cukrászda ismét átkerült a pozitív tartományba, de félek, hogy továbbra is maximum eseti látogatójuk leszünk, mikor a környéki játszótérre visz az utunk.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem 1183 Budapest, Üllői út 452
23 értékelés
Thumbnail Kertváros Pszichológiai Rendelő 1182 Budapest, Kétújfalu utca 58.
7 értékelés
Thumbnail M5 Gyerekcenter Játszóház 1239 Budapest, Bevásárló utca 4
4 értékelés
Vendég felhasználó Vendég
2014. 03. 29. 17:30

Vásároltam a cukrászdában egy tortát,4 gyertyával és egy felirattal.Az ára elég húzós volt.
Amit nem értek,hogy az a méretü torta amit én 20 szeletesnek kaptam,máshol 16 szeletesnek árulják.Valóban be volt jelölve a 20 szelet,de az a szelet ,csak olyan fél szelet ahhoz képest,
amit szeletben vesz meg az ember.Egyébként nagyon finom volt.