Oroszlános Borvendéglő és Vendégfogadó

(4.0) - 1 értékelés
Cím:
3907 Tállya, Rákóczi utca 23.
Telefonszám:
+36-47-598888
Kategória:
Étterem

További információk

Tállya Tokaj-Hegyalja Világörökség történelmi borvidék egykori pompás mezővárosa, amely a Tokaj-Kassa-Tarnów királyi borút vonalán mindig, mint kiemelt fontosságú kereskedelmi központ volt ismert. A rendkívül gazdag épített- és kulturális örökséggel rendelkező hagyományos szőlő-és bortermelő település ma már borkulturális skanzen, a Világörökség része és Európa mértani központja is.

Evangélikus templomában keresztelték Kossuth Lajost 1802-ben, a katolikus temetőben nyugszik Lavotta János, a magyar verbunkos zene atyja.

Tállyán, a 400 éves Szirmay-kúriában kapott otthont az Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó. A kúriát 1771-ben a kor egyik legnagyobb osztrák építésze Franz Anton Hillebrandt (Mária Terézia megbízásából a Magyar Királyi Kamara vezető építésze) tervezte át. A ház akkor kapott jellemző vonásait és patináját a mai napig, mint ékességeit viseli.

A kúria mai milliője a történelmi mezőváros polgáriasult, felvilágosult életmódját tükrözi autentikus hegyaljai stílusa által, melynek kialakításán tizenöt iparművész dolgozott.

Az Oroszlános Borvendéglő ma a tokaj-hegyaljai minőségi borturizmus egyik alapköve, szárnyas tölgyfa kapuja az 1600-as évekbeli oroszlánfejes kopogtatókkal a bor és gasztronómia csodálatos világába enged belépést.

Az Oroszlános Borvendéglő Tokaj-Hegyalján mintegy úttörőként a gasztronómiai megújulás egyik élharcosa a minőségi, helyi alapanyagok használatával, szezonális ajánlataival, a hagyományos és modern konyhai technológia ötvözésével. Ezt erősítette meg az „Évszázad Szakácsa”, Eckart Witzigmann, látogatása során, aki a Magyar Állam meghívására az Oroszlános Borvendéglőben ebédelt magyarországi körútja során.


Szolgáltatások:

* Borozó
* Étterem
* Wifi, internet
* Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) elfogadóhely
Fizetési módok: SZÉP-kártya
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
1 korábbi értékelés - Oroszlános Borvendéglő és Vendégfogadó
Vendég felhasználó Vendég
2015. 02. 06. 17:59

Egy remek hely .Ahol finom ételt raknak eléd .Tállyai borral

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Tállya posta 3907 Tállya, Rákóczi utca 58
értékelés
Thumbnail Dr. Sója Szabolcs háziorvos 3907 Tállya, Rákóczi u. 37.
1 értékelés
Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés