Mozaik Teaház és Kávézó

(5.0) - 8 értékelés
Cím:
1061 Budapest, Király utca 18
Telefonszám:
+36-1-2667001
Kategória:
Kávézó, Teaház

További információk

A Mozaik Teaház és Kávézó célja, hogy otthon érezd magad. Bárhonnan jössz, bárhová mész. Egy pár perc pihenő. Barátságos, nem zsúfolt, igényes és kellemes.

Elvonulhatsz egy védett sarokba, vagy ülhetsz kókuszpárnákon. Ihatsz lótuszvirág zöld teát, vagy friss sütit ehetsz, de bebódulhatsz a perzsa vízipipától is.

Olvashatsz mágiáról, hallgathatod a zenét, érezheted a füstölőt, meggyújthatod a gyertyákat.

- Rendezvények: Mini teaház kialakítását vállaljuk külső helyszínen, rendezvényeken.

Tea szakbolt kínálata:

- tea elvitelre: 120-féle tea 50-100 gr-os kiszerelésben
- gyógyteák,teakeverékek
- teás dobozok, teaszűrők, teáskészletek (exkluzív és egyszerű kivitel)
- szűrős teáscsészék, bögrék, csomagolt teasütemények
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
8 korábbi értékelés - Mozaik Teaház és Kávézó
Monita1986 Monita1986
429 értékelés
4 követő
24 plecsni
165 hasznos vélemény
2013. 04. 23. 23:48

Nagyon sajnálom, hogy eltüntették "A Macit", remélem visszahozzák, mert minden teázóban kell(ene) lenni valami nagyon sajátosnak. Az is jó ötlet, hogy a falakra lehet írni, és hogy ezek nem az utcán látott "VagánycsávóVagyokOsztCső"-szintű feliratok, hanem akár még magvas gondolatokat is olvasgathatunk a finom teát iszogatva. Ja és az is tetszik, hogy vannak játékok. A bögrékért és egyéb csecsebecsékért pedig mindig fáj a szívem..:)

Dóri Dóri
21 értékelés
1 követő
6 plecsni
29 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 18:14

A név kötelez, a teázó asztalait mozaikos kovácsoltvas asztalok díszítik. Valószínűleg Gaudí művészetéhez fűződő örök szerelmemnek is köszönhető, hogy ez a kedvenc teázós helyem. A másik ok ennél sokkal prózaiabb, széles a választék, nagy adag teát szolgálnak fel, bónuszként pedig a többi teaházhoz képest alacsonyabb áron rendkívül finomat. A hagyományosnak mondható gyümölcsteában igazi és sok a gyümölcs, de a széles felhozatalnak köszönhetően igazi különlegességek között válogathatunk. A mostani szürke időjárásban, az egyik legjobb választás lehet ez a hely. Ha beléptél, menj fel a kis lépcsőn az emeletre: ha kényelmesen vagy öltözve, kuporodj egy hatalmas párnára, de én semmiképp nem hagynám ki a mécses lángban vibráló mozaikok látványát az asztalokon.

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
29 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 19:47

A Király utca rengeteg apró csodájának egyike ez a kis, kétszintes kávézó-teázó, ahova régebben rengeteget jártunk vízipipázni, klassz keverékekből készített teákat inni. De bármilyen meglepő, itt volt szerencsém életem legjobb forralt borához is - ez is jól mutatja, hogy mindig tartogat izgalmakat a hely. Ülhetsz egy párnán elheveredve vagy asztalnál, kérhetsz a napi frissen és helyben sült croissant-ból és más süteményből: tele van szívvel és lélekkel a Mozaik, látszik, hogy jókedvűen és szívesen csinálják.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
174 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Lovas Anna Lovas Anna
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
49 hasznos vélemény
2012. 10. 13. 17:29

A Deák tértől nem messze, a Király utcában van egy különleges teaház, ahová ha belépsz, hirtelen elfelejted, hogy mi volt az ajtó túlsó oldalán. A Mozaik nemcsak a konkrétan mozaikokból kirakott asztalok és fali képek kapcsán ragaszkodik a nevéhez, de az összes berendez egy egymástól független darabka, ami együtt alkotja a teljes képet: párnák, gyékénykosarak, asztalkák, lámpások, kis terítők: vörös, barna, bordó, lila színekben. Nemcsak a teája miatt szokás ide benézni, de a sütemények és a vízipipa miatt is. Sok órát töltöttem már itt el egyedül, a kitett magazinokat olvasgatva, de első találkozónak is jó, barátok ismerőseivel vagy új kollégákkal, hiszen rögtön el lehet arról beszélgetni, milyen érdekes ez a hely.

Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
129 hasznos vélemény
2012. 10. 09. 15:12

Mikor Budapestre költöztem, ez volt az első teaház, ahol jártam. Ennek a helynek illata van. Mozaik-illata. Sokat jártunk ide. Télen. Nyáron. Esőben. Napsütésben is. Ültünk mindenhol, ittunk mindenfélét, voltunk egyetlen vendégek, maradtunk zárásig, de a dobókockával még nem nyertünk. Régen még vízipipáztunk is náluk, de sajnos ma már ezt nem művelhetjük.
Az ablakból nézheted a Király utcai forgatagot, a „párnás sarokban” pedig csak szimplán elmerenghetsz az élet értelmén, vagy azon, hogy megkóstold-e a gyümölcsteás kancsó tetején illatozó kiázott gyümölcsöket, vagy ne. Vagy vitát indíthattok a barátaiddal arról, hogy rágógumi ízű-e a japán cseresznye tea vagy sem.
A gyümölcsteákon kívül egyébként abszolút kedvenc a „Mozaik mix csáj” nevezetű teakülönlegesség, amit itt ittam életemben először, azóta imádom. Bár már itthon is szívesen készítem el, néhanapján vissza kell térni a gyökerekhez és inni egy mozaikos csájt is:)

hhanca hhanca
66 értékelés
4 követő
13 plecsni
108 hasznos vélemény
2012. 10. 05. 21:17

Annyira magával ragadott a hely hangulata, hogy rögtön el is döntöttem, egyszer teaházat nyitok. Egy hideg téli estén ültünk be a legjobb barátnőmmel, de már semmi hely nem volt a székeken, így bekuckóztunk a nagy párnákra, amik a padlón hevertek. A 120 féle teából nem tudtuk eldönteni, hogy fahéjas-mandulás vagy Pina Colada ízűt igyunk, végül mindkettőt megrendeltük. A kancsó 2-2 pohárra volt elég, de az árát vissza is lehetett nyerni egy dobókocka-dobással, ha szerencsések voltunk. Zsúfoltsága ellenére, nagyon barátságos hely, ahol társasjátékot és vízipipát lehet bérelni, de teafüveket és szakkönyveket is árulnak.

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
272 hasznos vélemény
2013. 05. 18. 19:54

Kár, hogy otthon nem lehet ilyen hangulatot varázsolni, de megéri ide eljönni, igazi élmény.