Montenegrói Gurman

(5.0) - 9 értékelés
Cím:
1074 Budapest, Rákóczi út 54
Telefonszám:
+36-30-3008651
Kategória:
Reggelizőhely, Kávézó, Gyorsétterem, Grill, Burger

További információk

A Blaha Lujza téri gyorsétterem az első Montenegroi Gurman, a nyitás óta már a MAXCityben is élvezhetjük a mediterrán ízek világát.

Elsősorban tradicionális balkáni ételek szerepelnek az étlapon. Fontos az étterem számára a minőség ezért mindig friss alapanyagokat használnak és minden közvetlenül a rendelés után készül. Az ételekhez adott lepényt eredeti recept alapján szerb pék süti. A Balkánon jól ismert és kedvelt tradicionális grill ételeket a Pljeskavicát, Csevapcsicsát, Ustipákot eredeti recept alapján színtiszta borjú húsból szerb szakácsok készítik.

Budapest egész területére vállalnak házhoz szállítást éjjel-nappal, igaz ingyenesen csak V., VI., VII., VIII. és a IX. kerület egyes részeibe szállítanak ki (a többi kerületbe 500-1000 forintig terjedő felárral viszik a szerb gasztronómia remekeit).

Az étterem a Blahán a 7-es busz megállójánál található.

Mivel parkolóhelyet találni borzasztóan nehéz a környéken érdemes a közeli hotel mélygarázsát kihasználni (az első fél óra ráadásul ingyenes).
Első értékelő
Megnyitás
2010. 04. 12.
Fizetési módok: Erzsébet-utalvány
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Nem
Kutyabarát hely? Igen
Akadálymentesített? Nem
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
9 korábbi értékelés - Montenegrói Gurman
Jutka Temesváriné Jutka Temesváriné
22 értékelés
1 követő
4 plecsni
32 hasznos vélemény
2013. 10. 30. 19:55

hát nem most jártam, itt először, de nem is utoljára! Nagyon tiszta körülmények között, "csendes"nek mondható tiszta, szép, gusztusos, hangulatos hely, aholy "b ékésen" ellehet "lazuni" jól lakni ezen a helyen

Tamás Béleczki Tamás Béleczki
90 értékelés
0 követő
10 plecsni
82 hasznos vélemény
2013. 10. 04. 13:02

nagyon szeretjük a burekot, isteni!!!! Minden friss és finom és autentikus Crna Gorai étel. Egyedül a sör nem, az Lasko és az bizony szlovén. Jobb lenne helyette finom Niksicko pivo! Kérjük, sőt követeljük a jövőben ezt a sört :-))

Jutka Temesváriné Jutka Temesváriné
22 értékelés
1 követő
4 plecsni
32 hasznos vélemény
2013. 10. 03. 22:25

igen minddig sokan vannak, e megéri a várakozás! nagyon finom, és gyors, pontos, a kiszolgálás! nagyon udvariasak! én sokszor járok erre felé, és akkor mindig benézek a barátnőmmel, és fogyasztunk!pont kedden jártunk itt!

Hasonló szolgáltatók a közelben

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
269 hasznos vélemény
2013. 05. 31. 10:11

Általában sokan vannak, ezért csak akkor megyek, ha kevesebben vannak, mert igazán kiadós ételeket lehet kapni.

D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 11:39

Ez a gyorsétterem a Blaha Lujza téri éjszakák (és nappalok) talán egyetlen fénypontja. Fantasztikus pljeskavicát és csevapcsicsát lehet kapni egyenesen a faszénparázsról, tiszta borjúhúsból készült húspogácsával, friss lepénykenyérbe pakolva – mindehhez pedig szabadon válogathatunk hozzá az ingyenes salátákból, valamint a feláras, de mindenképpen kipróbálásra érdemes szószokból, krémekből (kivételesen finom az ajvár és az urnabesz is!). És bár a nyitás óta az áraik folyamatosan másznak felfelé (az indulás óta a pljeskavica csaknem ötszáz forinttal, másfélszeresére drágult), mégis minden sokkal ízletesebb és laktatóbb, mint bármelyik ismert gyorsétteremben. Itt a pénzünkért nem csupán egy kis hamburgert kapunk épp csak az éhenhalás ellen, hanem kiadós vacsorát. Ha viszont innen nézem, még mindig megéri a Montenegrói Gurmant választani. Nem véletlen, hogy az egyre több szakmai elismerés mellett a hazánkba szakadt szerbek is rendszeresen keresik az itt kapható fogásokat! Gasztro-szempontból a kedvenc helyem a pesti éjszakában!

martino2 martino2
15 értékelés
4 követő
8 plecsni
36 hasznos vélemény
2012. 10. 19. 20:34

A netpincéren találtam a helyet, de onnan nem rendeltem, mert a II. kerületbe egy rongyért szállítanak :(. Elhatároztam hát, hogy elmegyek, és egy liter gázolajjal és egy parkolójeggyel együtt is olcsóbban megúszom a szállítást.
Hát, ma este meglátogattam a helyet, a környéken parkolni dögnehéz, de szerencsére a Boscolo hotel mélygarázsában volt szabad hely, és ráadásul az első fél óra ingyenes! Ezúton is köszi!
Elvitelre kértem egy nagy borjú steaket, egy nagy, sajttal töltött pljeskavicát és egy normál csevapot. Természetesen mindent hagymával és fejes salátával. Ahogy várakoztam, felfedeztem egy ígéretesnek tűnő borhűtőt, rajta néhány borlappal. Gyorsan lecsaptam az egyikre, és megtetszett a Vranac Pro Corde bor, amiről később kiderült, hogy iszonyat drága. Azért elhoztam egyet, de nagyon kíváncsi voltam, megéri-e a 6200 forintot a hét és fél deci vörösbor.
Itthon legelőször a bort kóstoltuk meg, és állítom, hogy megéri az árát! Csodás színű, finom, gyümölcsös bor! A húsételek pedig egyszerűen isteniek, még jobbak, mint a motenegrói és horát tengerparti helyeken! A borjú steak finoman grillezett, ízletes, omlós, a csevap szerencsére nem az a döghús, mint néhány tengerparti helyen, a pljeskavica meg olyan, mint egy ízletes, nagy hamburgerhús, amibe belülre sajtot tettek.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve! Bár ezt a hagymamennyiséget nem enném meg napközben...

Kekszter Kekszter
13 értékelés
0 követő
6 plecsni
12 hasznos vélemény
2011. 07. 12. 10:10

A burgerért, a hústálért és a pljeskavicáért nagyon megéri elmenni kipróbálni, de mindig sokan vannak, és a pultos stílusa egy útszéli bodegáéval sem vetekszik, ami könnyen a kedvét szegheti az embernek.

Vendég felhasználó Vendég
2013. 06. 26. 11:54

Imádom!!!!!!