Lindt Csokoládé Szaküzlet

0 értékelés
Cím:
1026 Budapest, Gábor Áron utca 74-78.
Telefonszám:
+36-20-4570912
Kategória:
Kulináris bolt

További információk

Üzletünk a Rózsakert Bevásárlóközpont földszint 3. szám alatt található.

Szeretettel várjuk Magyarország első Lindt csokoládé szaküzletében.

A kakaófa, a Theobroma fa, gyümölcsének apró szemű terméseinek, azaz a kakaóbabnak a felfedezése tekinthető talán a világ egyik legvarázslatosabb adományának. Az “istenek eledele” -követve a görög fordítást- mindenkit magával ragadott, aki találkozott vele, királyoktól a civilekig, tudósoktól a papokig.

Rodolphe Lindt sem tudott neki ellenállni 24 évesen, mestercukrászként és egy gyógyszerész fiaként. 1879-ben megvásárolt két leégett gyárat Bern közelében néhány idejétmúlt géppel együtt. Tette mindezt azért, hogy megalkossa minden idők legfinomabb csokoládéját. Akkortájt a csokoládé durva felületű, törékeny állagú és kissé keserű volt, amelyet nehézkesen, csak kézzel tudtak formába önteni.

Rodolphe Lindt bátyja, August, aki szintén gyógyszerész volt, azt a nézetet vallotta, miszerint a csokoládékészítés során ki kell vonni a csokoládémasszában lévő nedvességet, ami a cukorral együtt kikristályosodik. August volt szintén az a személy, aki a kakóvaj használatát javasolta az addig megszokott csokoládémassza felületének simává varázsolásához.

Az az anyag, amit Rodolphe Lindt így nyert a három napig tartó folyamatos keverés mellett, teljesen különbözött az addig megszokott csokoládémasszától. Ez a sötét, bársonyos massza a maga matt fényével már könnyen formázható volt és lágyan olvadt szét a szájban. Így született meg a csokoládé egy új formája, amely felfedte a csokoládé igazi csábító ízvilágát; nem kétséges, hogy ez lett minden idők legfinomabb csokoládéja. Lindt lágyan olvadó csokoládénak nevezte el.

A konsírozás, azaz ‘conching’, a kakaómassza hosszú órákon át tartó préselését és keverését jelenti, amelyet Lindt talált fel. A kakaóvaj hozzáadása a kakaómasszához, miközben azt egy különleges eljárással melegítik, valamint a különféle kakaóbabokból összeállított speciális keverék használata, együttesen hozta meg az ily módon megalkotott csokoládé sikerét.

Így született meg a világ első lágyan olvadó csokoládéja 1879-ben. Vajon Lindt felfedezése csak a véletlen műve volt? Lehet, hogy csak véletlenül elhúzódott a kísérletezgetés? Vagy talán Lindt csak elfelejtette kikapcsolni a konsírozó gépet a szóban forgó hétvégére, ahogyan a vállalati mende-monda tartja – s így várta őt egy más típusú csokoládémassza hétfőn? Természetesen ma már lehetetlen bebizonyítani mi is történt valójában 130 évvel ezelőtt.

Az viszont vitathatatlan, hogy a konsírozás, Lindt újító találmánya, nagyban hozzájárult a svájci azaz a Lindt csokoládé nemzetközi elismeréséhez.
Fizetési módok: Készpénz
Parkolás: Fizetős mélygarázs
Pláza Rózsakert Bevásárlóközpont
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Lindt Csokoládé Szaküzlet

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés