Levendula Kézműves Fagylaltozó

(4.0) - 15 értékelés
Cím:
1088 Budapest, Rákóczi út 25
Telefonszám:
Kategória:
Fagyizó

További információk

Nyáron kézműves fagylaltozó, télen csokoládékülönlegességek és forrócsokoládé csodák boltja.
Első értékelő
Megnyitás
2012. 05. 04.
Fizetési módok: Készpénz
Elfogad bankkártyát? Nem
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
15 korábbi értékelés - Levendula Kézműves Fagylaltozó
Anna Ginovszky Anna Ginovszky
1 értékelés
0 követő
0 plecsni
1 hasznos vélemény
2015. 02. 10. 23:33

Nagyon finom volt a forró csokoládé, amit a barátaimmal ittam ott! Az a fajta, amit nem is lehet igazán inni, hanem kanalazni... isteni! :)

Csodabogi Csodabogi
180 értékelés
9 követő
21 plecsni
205 hasznos vélemény
2013. 09. 27. 02:09

Mennyei ízek. Tejszínes mandula, mentás málna. Ínyenceknek ajánlom, akik különleges ízvilágra vágynak. Még most is érzem a mentás málna ízét. Egy kis üzlet a fagyizók világából. Bár már lassan kilépünk a fagyi szezonból, de azért még akad néhány melegebb nap, amikor érdemes betérni. Ne hagyd ki, ha egy kis édes felüdülésre vágysz.

Szőcs Gabriella Szőcs Gabriella
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 09. 03. 21:53

finom fagyi: különleges és egyszerű ízekben is. a rukolás erdei gyümölcs fantasztikus. :) a fagyi ár-érték arányban nagyon jó. télen csodás csokikat árulnak, azoknak viszont sajnos nagyon borsos az áruk. :(

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
T. Gabriella T. Gabriella
2 értékelés
0 követő
1 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 07. 17. 20:47

Jó a fagyija, semmi különös, csak tiszta ízek. Kedvencem a levendulás étcsokoládé és mellé a kék áfonya. Az adagot pedig a kiszolgálóhölgy leméri,mielőtt odaadná (volt, hogy a mérés után hozzá kellett pótolni, amit meg is tett.)

olsz olsz
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
6 hasznos vélemény
2013. 05. 12. 12:48


Ismerősömtől hallottam erről a helyről. Abban a reményben látogattam meg őket, hogy hagyományos fagylaltot ehetek, ami tojással készül és főzik. Legalábbis nekem ez jutott eszembe a "kézműves"-ről.

Nem volt nehéz megtalálni őket. Hangulatosnak találtam, de ha jól megnézi az ember rájöhet, hogy egy "műtoszkán giccsről" van szó, mint ahogy ezt egy kommentelő egy másik fórumon fejezi ki legjobban. Lila festékbe mártott bicikli, néhány régi fehérre mázolt bútordarab dolgozza meg előre vizuálisan a fogyasztó pszihéjét. Amit a szegény biciklivel csináltak, azt kifejezetten igénytelennek tartottam.

Rögtön az elején kiderült, hogy a legtöbb fagylaltjuk tej nékül készül. Ezt a falra kiaggatott tábláról lehet leolvasni, melyik laktózmentes. Az olasz fagylaltkészítési hagyományok szerint "gelato"-nak, vagyis igazi fagylaltnak a tejjel készült, főzött fagyikat lehet hívni, a vizes alapú az ún. sorbet, esetleg "granite". Az utóbbit magyarra jobb híján jégkásának lehetne fordítani.

Hogy a vizes lé amiből a fagylaltot készítik nehogy belefagyjon a tégelybe, cukrot kell adniuk. A fagylaltpult hőmérséklete a látogatók felőli oldalon leolvasható, amikor ott jártam én -17.5 Celsiust olvastam le róla. Egy gelato -10 fokon érzi jól magát, -12 fokon már kifejezetten kemény, kenhetetlen. Ekkor arra gondoltam, hogy nagyon édes lesz, hiszen ezt az alacsony hőmérsékletet csak nagyon sok normál cukorral érhetik el (szakaróz). Mivel nem volt túlságosan édes, csakis más cukor jöhett szóba, mint pl a dextróz vagy glükóz szirup ami fele annyira édes mint a szakróz, de 165-180%-kal jobban csökkenti a fagyáspontot. Elnyeli a vízrészecskéket, és akadályozza a kristályosodást. Tehát lehet adagolni a fagylaltba, a vásárló nem fogja érezni hogy tele van "szőlőcukorral". Ez a szirup tartósítja is a fagylaltot, így nem kell aggódniuk a frissesség miatt. Hátulütője, hogy "gumissá" teszi a fagylaltot, ami a tégelyben maradt, labdává összegyúrt banán fagylalton kifejezetten kiütközött.

A "tej"csokoládéban, meglepő módon, alig éreztem a tejet, annál inkább a kakaóport.
Nagyon bosszantott ráadásul az, hogy az ígért 5dkg-os adag helyett 3dkg-ot kaptam. Nem annyira a fagyi miatt, hanem a kiszolgálás hozzáállása miatt.

Összességében hihetetlen, mit el nem lehet adni. Szomorúnak tartom, hogy megannyian 5/5 csillagot adnak a fagyasztott cukorszirupra, mennyi blogon cikkeznek erről és milyen ütemben terjed ami "trendi". Szomorú, hogy az embereket ilyen könnyen meg lehet téveszteni, ügyes fotókkal és mindenféle médián keresztül. Érthető, hiszen mihez is viszonyítsanak? Hol vannak a régi Mesteremberek?

Gina Gina
57 értékelés
1 követő
11 plecsni
58 hasznos vélemény
2013. 07. 17. 17:36

A bolt elé érve kicsit elrettentett a hatalmas sor, és az eladó hölgy centizve kenegetését én sem vettem jó néven, de kárpótolt a gyors sorra kerülés, és az ízélmény. A levendulás csoki ízét most is tisztán fel tudom idézni, gondolom nem véletlen a cukrászda neve, mesterien egyesítették a lila növény és az étcsoki ízvilágát.

iner iner
820 értékelés
6 követő
31 plecsni
346 hasznos vélemény
2013. 06. 30. 19:31

Bárki bármit is mond, szerintem nagyon kedves az eladóhölgy, legalábbis, akivel én találkoztam. Mivel nehezen tudtunk választani, így még kicsi kanállal kóstolót is adott. És végül a befutó nálam az ananász-kókusz és bazsalikomos citrom párosítás lett. Isteni nyári hűsítő!

Matiscsák Attila Matiscsák Attila
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 06. 16. 13:56

A minap párommal mentünk fagyit kóstolni. A felszolgáló hölgy centizve kenegette a fagyit, nehogy sokat találjon adni. A végeredmény kettő, egyenként kb. 2 dkg-os kenetke lett. Apróm nem volt, így ezer forintot adtam. Egy sarokkal arrébb a péknél vettem észre, hogy 750 forintot fizettem 2 adag 2 dekás fagyiért. Soha többet nem megyek oda!

iner iner
820 értékelés
6 követő
31 plecsni
346 hasznos vélemény
2013. 05. 15. 15:36

Nekem az tetszett ebben a fagyizóban, hogy olyan különlegességeket is meg lehet kóstolni, mint a tihanyi camembert, vagy a gorgonzolát, esetleg a levendulás csokifagyit. Persze volt amelyik, kicsit bizarr ízvilágot adott, de egyszer mindent ki kell próbálni. :)

Monita1986 Monita1986
429 értékelés
4 követő
24 plecsni
170 hasznos vélemény
2013. 04. 29. 20:13

Szerencse, hogy nem lakoM közelebb hozzá, különben mindig ide járnék, az biztos!:) Nagyon aranyos kis fagyizó, különleges és finom fagyikkal. Ha azt vesszük, hogy ma már mennyibe kerül Pesten egy "semmilyen" helyen egy gombóc fagyi, akkor ez -ahhoz képest- még olcsó is. Kedves a kiszolgálás, nem miniatűr gombócokat adnak, és pohárba is lehet kérni -ami utóbbi miatt hasznos lehet, ha nem csak egy adagot kérünk.

Kata7555 Kata7555
102 értékelés
14 követő
18 plecsni
121 hasznos vélemény
2013. 04. 24. 11:06

Mivel a Blahán lakok, ezért szeretem tudni, hogy mi van közel a lakhelyemhez. Sokat sétálok a körúton, tájékozott vagyok a körülöttem lévő környezettel kapcsolatban. Talán egy éve figyeltem fel erre a nem hagyományos fagyizóra. A kerékpár és a pad a fagyizó előtt igen kellemes látványt tár elénk és ez még csak az első "külső" benyomás, amint belép az ember valami csodálatos meleg érzés keríti hatalmába. Azt nem lehet tudni, hogy a kis hely, az eladó vagy maga a környezet fogja meg így az embert. A belvárosban azt gondolnánk, hogy nincs túl sok ilyen hely, de ebből is látszik, hogy túl sok előítéletünk van. Számomra ez volt a meglátni és megszeretni érzés.

BJúlia BJúlia
39 értékelés
6 követő
6 plecsni
36 hasznos vélemény
2013. 04. 23. 23:21

Nagyon jó hely! Ha ilyen lenne a fagyi, mint náluk, szeretném... Felesleges anyagok nélkül csak gyümölcs, fűszer, és a csoki(k)...
Az egyetlen hiba, hogy nincs kiírva az ár.

neobutik neobutik
30 értékelés
0 követő
9 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 21. 15:07

Az édességek csodás, piciny világa. A sok mesterséges és tucat termék után ennek az üzletnek a kínálata igazi felüdülés. Nyáron fagyizó volt, most pedig az évszakok váltakozását követve a kézműves csokoládék és isteni forró csokik egyik fő és reményeim szerint kiapadhatatlan forrása. Remek átfedés az üzlet részéről, nyáron még eszembe is jutott, hogy remélem, kitalálnak valamit a télre. Az árak kicsit drágák, de megéri mindenképp egyszer betérni ide és egy megfelelő adag boldogság hormont bevinni a szervezetbe. Az üzlet megjelenése-anélkül, hogy tudnánk mit árulnak- nagyon hívogató, igényes és barátságos. Belül kicsi, de itt tolongni akár 100 emberrel együtt is megéri. Ajánlatos a csoki-különlegességek módszeres végigkóstolgatása.

D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2012. 11. 16. 12:06

A Levendula idén nyáron nyitott a Palotanegyedben, az Uránia mozi mellett, s a hőségben különleges kézműves fagylaltválasztékával csábított. De nagyon! Meg kell hagyni, hogy az árszabásuk magasan az átlag fölött van (egy adag 250 forint körül volt emlékeim szerint), az ízek viszont olyanok, amiket máshol nem kapunk. Levendulás keserűcsoki, camambert, gorgonzola, muskotályos körte, karamellizált füge, bazsalikomos citrom, nutella… Az adagok is nagyobbak valamivel, mint egy áltagos helyen (nem gombócokat kapunk, hanem spatulával mérnek), s az is biztos, hogy sokkal-sokkal sűrűbb, tartalmasabb és nehezebb édesség kerül a tölcsérbe. Nagy fagyievő vagyok, de egyszerre két adagnál többet nem mertem kérni! A bolt télen is nyitva van, a hideg időben bonbonokat (a szarvasgombást, a kecskesajtost és a calvadosost nem érdemes kihagyni!), valamint forró csokit árulnak. Okos koncepció és igazán igényes megvalósítás. Az árát pedig nagyon megéri, mert ritka élményt ad.

Vendég felhasználó Vendég
2013. 06. 13. 09:28

a város legjobb fagyija!!! mennyei!