Központi Antikvárium

(4.5) - 7 értékelés
Cím:
1053 Budapest, Múzeum körút 15
Telefonszám:
+36-1-3173514
Kategória:
Régiségbolt, Antikvárium

További információk

Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
7 korábbi értékelés - Központi Antikvárium
Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
188 hasznos vélemény
2013. 06. 26. 20:12

Nagyon jó, a net-en sikerült édesanyám elveszett könyvét náluk megtalálni, másnap már mehettem érte. Az öröm amit okoztam vele minden pénzt megér!

szagnes szagnes
263 értékelés
4 követő
24 plecsni
255 hasznos vélemény
2013. 04. 30. 21:36

Nagyon szeretem az antikváriumokat is. Ha nem lennének az élet egy szebb dologgal lenne kevesebb. Nagyon jó dolgokat lehet itt megtalálni, nagyszerű könyvekkel van teli a hely. Nagyon szeretem ezt az antikváriumot és még nekem sem sikerült üres kézzel távoznom innen.

Brü Brü
61 értékelés
7 követő
11 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 21:51

Ez az a hely, ahonnan nehéz üres kézzel távozni. Aki szeret olvasni és felismeri és kedveli a könyvek illatát, annak ez a hely maga a paradicsom. Érdemes itt próbálkozni legelőször, ha könyvet keresünk, mert jó esély van arra, hogy a kezünkbe nyomják. Az üzlet tágas, a polcok rogyásig vannak könyvekkel, szépen katalogizálva, tematizálva. Kánaánja ez a képeslap és térképgyűjtőknek, akik mindig nagy műgonddal válogatnak az aktuális kínálatban. A személyzet profi. Ha eladni hozol be valamit, akkor is nagy szakértelemmel találod magad szembe. Egy negatívuma van: az árak. Itt bizony megkérik az árát mindennek. A Múzeum körúton van még pár antikvárium, érdemes vásárlás előtt piackutatást végezni.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Kcsaba Kcsaba
31 értékelés
2 követő
10 plecsni
24 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 23:07

A Központi Antikvárium nagyon nagy könyvkínálattal rendelkezik, szinte minden témában talál itt az ember könyvet. Sajnos azonban az árak elég magasak, akár három-, négyezer forintot is elkérnek egy kötetért. Vannak viszont egészen friss, a könyvesboltokban még kapható könyvek, ezekhez itt olcsóbban jut hozzá az ember. Érdemes nézelődni, mert olykor kincsekre bukkanhat az ember, de ha találtunk egy könyvet, amit megvennénk, érdemes inkább végigmenni a Múzeum körút többi antikváriumán is, mert azokban olcsóbban is meg lehet venni. A másik tippem az, hogy nézzük meg a Bookline honlapját, itt ugyanis a Központi Antikvárium könyvei is az adatbázisban vannak, ahogy több más antikváriumé is, és ha szerencsénk van, egy kisebb bolt kínálatában jóval olcsóbban megtaláljuk a keresett kötetet. Nagy előnye viszont a Központinak, hogy itt nagyon ritkák a rossz állapotban lévő vagy aláhúzásos könyvek.

Frank Tyrell Frank Tyrell
12 értékelés
0 követő
3 plecsni
22 hasznos vélemény
2012. 11. 15. 18:10

Elvileg sok minden megvan itt, nagy bolt, de általában, amit itt megtalálsz, azt megtalálod a többi Múzeum körúti antikváriumban is. Ha olcsón akarsz könyvhöz jutni, ez legyen az utolsó hely az antikvárium-túrádban a körúton. Pár házszámmal arrébb ugyanolyan minőségben pár száz forinttal kevesebbért juthatsz hozzá ugyanazokhoz a könyvekhez. De a hangulata jó, érdemes betérni már csak nézelődni is - ez a budapesti könyves Albion. Az eladók, mint a legtöbb helyen, nem kedvesek, de megcsinálják a dolgukat. A kirakat is szép - elegáns hely, kissé századelős, a technika sem a legújabb. Mindenképpen megérdemli a Központi nevet, de ebben benne van minden előnye és hátránya is.

Mara.Sz Mara.Sz
31 értékelés
0 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 02:21

Több szoba, plafonig érő, könyvekkel teli polcokkal, és titokzatos, tipikus antikvárium hangulat. A választék óriási, szinte mindent meg lehet találni csak kicsit keresgélni kell. Mondjuk nem lesz nehéz dolgunk, mert a könyvtárakhoz hasonlóan, betűrend és témák szerint vannak rendezve a könyvek. Találhatunk régi folyóiratokat is, és vannak nagyon régi könyveik, lexikonaik. Árulnak metszeteket, régi térképeket, kéziratokat. A könyvek szerintem kicsit drágábbak az általánosan megszokott antikváriumi áraknál. Az eladók az üzletben segítőkészek, akkor is ha a felső polcok valamelyikéről kell lehalászni egy kötetet, és képben vannak mi merre található.