Könyvudvar

(5.0) - 17 értékelés
Cím:
1053 Budapest, Múzeum körút 7.
Telefonszám:
+36-1-3383648
Kategória:
Könyvesbolt

További információk

"Könyvudvar-A város legolcsóbb könyvesboltja"

Könyvudvar elnevezésű könyvesboltunk közel húsz éve működik a Múzeum körúton, az Astóriához közel. Folyamatosan kutatjuk azokat a kiadókat, akiknek feleslegessé vált készletei maradtak. Ezeket a könyveket jóval a szokásos ár alatt vásároljuk fel és kis haszonnal árusítunk ki.
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
17 korábbi értékelés - Könyvudvar
Gina Gina
57 értékelés
1 követő
11 plecsni
58 hasznos vélemény
2013. 11. 12. 18:46

Ez a hely egy kánaán a könyvek szerelmeseinek. Főleg régebbi kiadású könyveket lehet fellelni, de találtam már vadiúj Paulo Coelho kötetet is. Vicces kézikönyvek vagy épp szép albumok is felfedezésre várnak, röhejesen olcsón. A karácsonyi bevásárláskor érdemes ide is bekukkantani, mindenféle nemű, ízlésű és személyiségű ismerős számára találhatunk itt megfelelő ajándékot.

Takács Lizzy Takács Lizzy
19 értékelés
1 követő
7 plecsni
48 hasznos vélemény
2013. 11. 03. 02:16

Széles választék, hihetetlenül jó áron!
A honlapon is körbe lehet előtte nézni, s bekészítik a kiválasztott könyveket, amiket élőben is megnézhetsz, s eldöntheted, hogy megveszed-e.
Órákig tudok itt nézelődni, mindig találok kedvemre valót, nagyon olcsón!

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
281 hasznos vélemény
2013. 05. 18. 17:08

Órákig képes vagyok nézelődni a boltban és általában nem is távozom üres kézzel!

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
190 hasznos vélemény
2013. 06. 20. 15:02

Nem lehet elmenni mellette, külön pozitívum, hogy honlapjukon már előtte nézelődhetsz - ami persze nem adja vissza a könyvesbolti nézelődés igaz hangulatát!
Általában kedvező áron mindig találok magamnak, vagy szeretteimnek megfelelő könyvet.

Kovács Eszter Kovács Eszter
3 értékelés
1 követő
2 plecsni
9 hasznos vélemény
2013. 04. 17. 18:02

A Könyvudvarnak nagyon sok tartalmasan eltöltött, kellemes órát köszönhetek. Az elérhető és megfizethető könyvek széles választékában mindig találok kedvemre valót, minden hangulatomhoz megtalálom a megfelelő olvasmányt. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a boltra, mert itt mindig rábukkanok a megfelelő ajándékra is a szeretteim számára. Szinte csak innen vásárolok azóta könyvet. Mindenkinek érdemes ellátogatni a honlapjukra és szemezgetni a bőséges választékból, biztosan nem fog csalódást okozni. :)

Ági25 Ági25
30 értékelés
1 követő
8 plecsni
17 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 23:25

A Múzeum körúton sétálva nem lehet elmenni a Könyvudvar mellett, hiszen aki szeret olvasni – már pedig én igen – szinte hívogatja halkan, hogy gyere, nézz körül, biztos találsz kedvedre valót. Ezek a könyvek szinte negyed áron kaphatók, és olyan régi kincsekre lelhetünk, amelyek bár szépséghibásak, még sem zavar senkit, hiszen ugyan olyan könyv, mint egy új. Sőt, a régi vágású könyvek valahogy mindig jobban tetszettek, itt pedig kedvemre keresgélhettem, kutatgathattam. Mind a három termet végig lehet böngészni, melyek között főleg szépirodalmi könyveket találunk, de vannak más milyen könyvek is, melyekből az abszolút kedvenc a zenészekről szóló könyvek. Hiszen egy régi John Lennon könyv igazi gyöngyszem. E könyvekből pedig remek karácsonyi, születésnapi vagy egyéb ajándék válhat bármikor.

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:49

A Múzeum körút antikváriumai mellett, egy szebb időket megélt átjáró házban bújik meg a Könyvudvar. Zörgő üveges ajtó, parketta. Mintha egy régi vágású műhelybe lépnénk, vagy egy felszámolt kiadó adná el utolsó készletét. Négy szoba, tele könyvekkel, amik szinte könyörögnek, hogy vegyék meg őket. Némelyik olyan nevetségesen olcsó, hogy az ember önkéntelenül viszi az eladóhoz, hogy vajon nem elłírás-e? Tényleg ennyi? Tényleg. Szépirodalomtól a művészeteken át, keresztül a valláson, filozófián, történelmen és mindenféle szakácskönyvön egészen a gyerekkönyvekig. Nem egyszer olyan kötetekre bukkanhat a kereső, amik a hagyományos könyvesboltok polcairól már elfogytak. Aki pedig nem szeret sokáig bóklászni ilyen helyeken, az nyugodtan rákereshet a Könyvudvar honlapjára az interneten is, ahol a teljes készlet online megtekinthető.

Frank Tyrell Frank Tyrell
12 értékelés
0 követő
3 plecsni
22 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 13:43

A város egyik legkisebb könyvesboltja, egy eldugott helyen, az Astoriánál. A körúton láthatjuk már a fölírást: Könyvudvar, alatta nyíl. Be kell menni. Ott aztán egy kísérteties udvarban egy kis, lehangoló folyosó végén megtaláljuk a lepukkant fehér ajtót. Itt kell benyitni. És a látvány le fog nyűgözni. Tökéletes kontraszt. Szépen berendezett bolt, olcsó könyvekkel, szinte minden megvan itt, és még az antikvárium-béli könyvek ingadozó minőségét, a használtság rizikófaktorát is kizárhatjuk - itt minden könyv új, senki nem olvasta még. Szépirodalom, könnyebb irodalom, diákkönyvtár, a legnagyobb nevek és a legkisebbek úgyszintén - és ez csak a bal oldali kis rész. Középen filozófia, ezoterika, szakácskönyvek, pszichológia, stb. A jobb oldali részben pedig történelem, krimi, idegen nyelv. És mindezek jó minőségben, és a többi bolthoz képest olcsóbban. Nem véletlen, hogy a könyvbarátok kultikus helye, az idelátogatás felér egy világ körüli úttal. Ha könyvet akarsz ajándékozni - másnak, vagy magadnak -, vagy csak ha szükséged van valamire, itt biztosan megtalálod.

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 17:46

Igazi kincsesbányára lelhet, aki átmerészkedik a Múzeum körút egyik nyitott kapualján, nem véletlen, hogy a Könyvudvar hosszú évek óta töretlen népszerűséggel és forgalommal működik az Astoriánál. Személy szerint nem is emlékszem olyan alkalomra, hogy egyedül válogattam volna a boltban a könyvek között, még a hétköznap délelőtti órákban is tucatnyian vannak, akik valami különleges kiadványra vagy jó kis regényre vadásznak minél olcsóbban. Meglepően jutányos áron lehet gyönyörű albumokat, klasszikus regényeket és köteteket venni, olykor ritkaságokat is, így a Könyvudvar azok számára is tökéletes választás lehet, akik kifejezetten ajándékot szeretnének választani egy ismerősüknek.

vadvirág vadvirág
45 értékelés
0 követő
11 plecsni
45 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 14:53

Egy másik könyvesboltot kerestem, és véletlenül találtam erre a boltra. Bementem, és annyi minden volt, hogy nem győztem körbenézni! Amúgy is nagyon szeretem a régi könyveket, így mindig, mindenhol azokat keresem először, ahol egy kicsi remény is van rá, hogy találok de azért szoktam örülni az újabbaknak is. Itt középútra találtam főképpen, nem túl régi, de nem is a legújabb könyvekre leltem. Azóta valahogy itt mindig találok valamit, amit régebben kerestem, de mivel nem találtam, feladtam. Nem zavarnak a szépséghibás könyvek, az, hogy rátalálok egy-egy gyöngyszemre, mindenért kárpótol. Sokat olvasok, ezért boldogan böngészek a könyvtáron kívül a megvehető könyvek között is.

Kcsaba Kcsaba
31 értékelés
2 követő
10 plecsni
24 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 22:27

A Múzeum körút egy bérházának belső udvarából nyíló, magát a város legolcsóbb könyvesboltjának aposztrofáló Könyvudvar raktáron maradt könyveket árul tényleg nagyon olcsón, az eredeti ár akár harmadáért is. Új és régebbi könyvek is vannak itt, nagyon régiek persze nincsenek, hiszen nem antikváriumról van szó. Elsősorban szépirodalmi és társadalomtudományos könyvek között böngészhetünk, három kicsi teremben. A jobb oldali teremben a történelem, szociológia, közgazdaságtan tárgykörében kiadott könyvekből válogathatunk, illetve itt vannak a nyelvkönyvek és az idegen nyelvű könyvek is. A bal oldali teremben szépirodalom és irodalomtudomány van, előbbiben mind a minőségi, mind ponyvairodalom képviselteti magát, sőt, erotikus könyvek is előfordulnak, illetve ebben a teremben vannak a filmsztárokról és zenészekről szóló könyvek. A középső terem a filozófiáé, a vallásé és a művészeti albumoké. Konkrét céllal nem érdemes idejönni, itt nézegetni, válogatni kell, és inkább az szokta a problémát jelenti – legalábbis számomra –, hogy túl sok mindent szeretnék megvenni, mert tényleg jó könyveket lehet beszerezni nagyon olcsón. Interneten is lehet tőlük rendelni, bár azt még nem próbáltam.

Mara.Sz Mara.Sz
31 értékelés
0 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 02:24

Egy házudvarról lehet bejutni, de könnyű megtalálni, mert ki van táblázva. Kicsi helyiségek tele könyvekkel, melyek rendkívül olcsóak (pár száz forintok, legutóbbi ottjártamkor egyik kedvenc íróm kötetét 390Ft-ért sikerült megszereznem). Új, de elvben szépséghibás könyveket árulnak. Rengeteg gyerekkönyvük, mesekönyvük, fejlesztő füzetük van. Inkább szórakoztató irodalmat és best seller könyveket tartanak, sok művészeti album, önfejlesztő könyv, kreatív könyvek, ezen kívül sok történelmi kiadvány. Klasszikus irodalom, vagy hasonlók nem nagyon. Néha kisebb tornagyakorlatok árán tudjuk kibányászni a könyveket a polcok belsejéről, de sokszorosan megéri!

Hegerobin Hegerobin
50 értékelés
2 követő
10 plecsni
56 hasznos vélemény
2012. 10. 17. 12:35

A Múzeum körút antikváriumainak sora gyakorlatilag egy teljes irodalmi kincskeresés, hiszen ritka, amikor az ember konkrét könyvek után kutat, inkább belevetjük magunkat a boltok sorába, hátha találunk valami izgalmasat. Itt található a Könyvudvar, ami a többi üzlettel ellentétben új, de szépséghibás köteteket árulnak, amelyeket ezért hihetetlenül olcsóak. Sikerült egyik kedvenc könyvemből találni pár kiváló állapotú példányt gyakorlatilag negyed áron, így meg is vettem mindet, amiből kiváló ajándék vált közelebbi és távolabbi ismerőseimnek. Konkrét céllal nem érdemes érkeznünk, inkább vessük bele magunkat a polcok és kupacok rengetegébe, hiszen aki keres, az talál kedvére valót.

D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2012. 10. 16. 10:44

A Könyvudvar a világ egyik legszerethetőbb helye. A Múzeum körúton egy gyönyörű bérház földszintjén négy helyiség telis-tele van könyvekkel. Elvben szépséghibásak, gyakorlatilag gyönyörűek, szinte érintetlenek és fillérekért árulják őket. Igaz, kártyával nem lehet fizetni, a számítógépes rendszerük nem a legmodernebb módon kiépített, az eladók viszont pontosan tudják, hogy mi van és hogy miből mennyi van, információt tehát kielégítő mértékben kaphatunk. Mégis érdemes akár órákig mazsolázni a könyvhalmok között, mert kincsekre bukkanhatunk! Nem véletlen, hogy az üzletet leginkább egy fix törzsvásárlói közönség tartja fenn. Valóban szinte családias hangulata van az egész helynek, egy könyvmolynak egyszerűen nem lehet nem szeretni!

Elemér Elemér
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
4 hasznos vélemény
2012. 06. 23. 08:15

Döbbenetesek az árak: döbbenetesen alacsonyak!:)
A választék nagy, olyan kincsekre bukkantam amire nem számítottam!
Az eladók udvariasak és készségesek voltak, úgy éreztem magam, mintha egy mesébe csöppentem volna. Biztos, hogy visszatérő vásárlójuk leszek.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a könyveket.

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
281 hasznos vélemény
2013. 05. 30. 16:32

Az árak miatt az értékelésem óta már ismét felkerestem!

Zoli 74 Zoli 74
584 értékelés
10 követő
28 plecsni
327 hasznos vélemény
2013. 05. 20. 11:24

Aki szeret olvasni illetve a régi és új könyveket keresi,feltétlenül jöjjön el ide.