Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola

(3.5) - 3 értékelés
Cím:
1024 Budapest, Marczibányi tér 1.
Telefonszám:
+36-1-2125680
Kategória:
Általános iskola, Gimnázium, Művészetoktatási intézmény

További információk

A Kodály Zoltán Ének-zenei iskola II. kerületi műemlék épületben található. Az iskola a Magyar Örökség Díjat és a magyar Műıvészetoktatásért Díjat is megkapta. Elsődleges szempontja a Kodály Zoltán által kijelölt zenei, pedagógiai hagyományok megőrzése, mely az érzelmi intelligencia kialakítását a művészeti nevelésen keresztül valósítja meg.

Alsó tagozatos diákok már az első osztálytól kezdve ismerkednek az angol vagy német idegen nyelvvel, harmadik osztálytól pedig az informatikával. Ezek mellett a mozgásművészet és a néptáncoktatás is a tananyag része.

Felső tagozatos és gimnazista diákok számára az iskola lehetőséget nyújt ECDL vizsga megszerzésére.

Az iskolában 8 tanszakon tanulhatnak a gyermekek hangszeres zenét.

Az iskola működtetője a Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat, az intézmény fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.
Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
3 korábbi értékelés - Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola
Krisztina Csordás Krisztina Csordás
1 értékelés
0 követő
0 plecsni
1 hasznos vélemény
2015. 03. 08. 10:44

Ebbe az iskolába jártam én is, és most az unokahúgom is. Visszatekintve most már, mint pedagógus, egy nagyszerű, odaadó tanári csapatot látok, akiknek első a gyerek fejlesztése.

M. András M. András
20 értékelés
0 követő
9 plecsni
29 hasznos vélemény
2012. 06. 08. 13:53

Nagyon nagyhírű iskola. Nagyon nagy hagyományokkal. Amelyeket közelről nagyon nem látni... Aki idejár, az nem a reáltárgyak miatt iratkozik be (vagy írják be), ezért nem csoda, ha nem erről híres a suli. A suli húzóágazata az "R" osztály a Magyar Rádió Gyermekkórusának utánpótlását adó osztály. Nem először terjedt el, hogy a gyerekkórust bezárják (egyelőre nem tették), de ez folyamatosan a levegőben van. A suli önállóságra neveli a gyerekeket (állítólag). Ez a mondás a lépten-nyomon fellelhető szervezési káoszokat hivatott palástolni. Ügyesen megszerveznek egy gálakoncertet, de azt évek óta nem tudják megszervezni, hogy ezt például minden gyerek legalább egyik szülője meg tudja nézni. Pedig hát a szülők már csak ilyenek - szeretnének büszkék lenni a gyerekükre.

Vendég felhasználó Vendég
2013. 11. 09. 18:48

Nagy reményekkel jöttünk ebbe az iskolába, de hamar lerántott minket a földre a rideg valóság. A pedagógusok egy része klinikai eset, erőteljes neurológiai tünetekkel (pl. folyamatos ordítás, elégtelen osztályzat mindenért, mintha szándékosan el akarnák venni a lehetőséget a gyerekektől, hogy másik iskolába átmehessenek) Vannak persze kivételek is, igazán nagyszerű pedagógusok, akik példaértékű szeretettel és türelemmel próbálják ellensúlyozni az idegbajos kollégák negatív hatásait. Hogy kinek milyen osztályba kerül a gyermeke.....nos, ez itt nagyon nem mindegy. Ha rossz lapot húztál, hiába próbálsz kooperálni a pedagógussal, hiába kérsz segítséget az igazgatóságtól, egyedül maradsz, mert minden panaszod, kérésed, fenyegetésed süket fülekre talál. Mi néhány évig bírtuk, amikor is több más szülővel együtt az iskolaváltás mellett döntöttünk, utólag kiderült: nagyon helyesen. Én ezt az iskolát kizárólag a jól uniformizálható gyerekeknek tudnám ajánlani, mert ha valaki csak egy kicsit is más, azt itt porrá zúzzák. És aki azt gondolja, a sértettség beszél belőlem, az próbálja csak ki, és írjon ide pár sort, amikor
ráébredt az igazamra. :-)

Hasonló szolgáltatók a közelben