Kobuci Kert

(4.5) - 18 értékelés
Cím:
1033 Budapest, Fő tér 1.
Telefonszám:
+36-70-2057282
Kategória:
Zenés szórakozóhely

További információk

A kobuci egy kolbászos buci amelyen fokhagymás tejföl, pirított kolbász, paradicsom és uborka van. De hol is találjuk meg mindezt? Óbudán, a Kobuci Kertben mely 2009. óta a Zichy-kastély udvarán működik. Legelső alkalommal a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül nyitotta meg kapuit 2005-ben.

A Kobuci Kert igazi fesztiválhangulatot idéz. A népies-folklóros világzenei programokon kívül számtalan ismert és kevésbé ismert magyar zenei tehetségnek ad otthont. A szórakozó helyre a belépés ingyenes (kivéve a fizetős programokat, ezeket a honlapon tekinthetjük meg).

Az étel és itallap kínálata szerényebb, de annál sokszínűbb. A sörök, fröccsök, pálinkák és rövidek mellett üdítőként kizárólag házi szörpöt találunk, az ételeket tekintve zsíros kenyér, roston sült csirkemell és karaj, bográcsételek, valamint az elmaradhatatlan kobuci közül válogathatunk.

Megközelíthető az 5-ös hévvel (Szentlélek tér).
Első értékelő
Megnyitás
2009
Fizetési módok: Készpénz
Elfogad bankkártyát? Nem
Kutyabarát hely? Igen
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
18 korábbi értékelés - Kobuci Kert
Molnár István Molnár István
4 értékelés
0 követő
2 plecsni
1 hasznos vélemény
2014. 01. 09. 22:17

Konkrét élményem volt, amikor kávét kértünk, hogy megkérdezték milyen kávét parancsolnak? Lehetett választani erős, közepes, hosszú kávéból, kevés tejjel, tejszínnel, vagy habbal, édesítővel, barna, vagy fehér cukorral. Megkérdezték, hogy milyen csészében, vagy pohárban szeretjük leginkább. Pedig csak egy kávét rendeltünk.

Dikácz Ildikó Dikácz Ildikó
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 11. 07. 20:37

Nagyon szuper hely a Kobuci Kert ,jó koncertek vannak itt egész nyáron .Jövő nyáron is szeretnék egy -két koncertre elmenni.És nagyon finom kolbászos ,foghagymás tejfölös buci kapható.Talán kicsit több lehetne a pad vagy valami ülő alkalmatosság ,mert nem mindig tudtam leülni.

S. zsuzsanna S. zsuzsanna
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 09. 21. 13:46

Nagyon szeretek odajárni,minden koncerten ott vagyok,a két nagylányom imád a Kobuci Kertbe jáni tőlük ragadt rám,ők vittek el előszőr.jól éeztem magam.Máskor is szivesen megyek ha lányaim magukkal visznek

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Gabci Gabci
2 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 09. 05. 14:18

Az egyik kedvenc helyem! Begurulok a bringával, leülök a fák alá, szürcsölök egy pohár mixcsűrt vagy házi szörpit és élvezem a koncertet. Szinte kivétel nélkül kítűnő fellépők fordulnak meg itt, voltam már Harcsa Veronikán, Budapest Báron, Besh O Dromon, magyar táncházban és számos világzenei, ill. jazz koncerten. Amiben fejlődhetne: bár a kobuci nagyon finom, elkelne még pár egyszerűbb, könnyű vacsira való étek (legutóbb még a zsíros kenyér is kifogyott), ill. sörözös ismerőseim szokták kifogásolni, hogy a korsó itt csak 4 dl. De még így is ide járunk! :)

Jutka Temesváriné Jutka Temesváriné
22 értékelés
1 követő
4 plecsni
32 hasznos vélemény
2013. 09. 15. 15:42

itt, majdnem a közelben lakom, és két kiskutyámal többször járunk erre felé a lényaimmal. Buszra lépünk, és már ott is vagyunk! tágas szép, mindenhez közel van. Volt, hogy már koncerten is voltam, és nagyon jól éreztem magam!

Petró Zsuzsa Petró Zsuzsa
10 értékelés
0 követő
3 plecsni
3 hasznos vélemény
2013. 09. 11. 17:20

Péterfy Bori koncerten voltam ott a lányommal. Élvezetes volt, nagyot buliztunk. Gyönyörű a környezet. Talán kicsit több lehetne a pad vagy valami más ülőhely. A kaja választék sem túl nagy. A WC előtt iszonyatosan hosszú sor kígyózik egy-egy koncert után. De azért szeretem.

demeter judit demeter judit
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
2 hasznos vélemény
2013. 09. 04. 14:59

Jöjjön ki Óbudára...nem egy jó túrós csuszára, de arra a bizonyos kolbászos bucira...Jó hely, kicsit több reklám kéne, de tudjuk, míly pofátlanul drága.
De! Pl. Budakalászon a MűvHázban reklámozzák, ez jó, így lehet emberi körülmények közt /száj/reklámhoz jutni.
Régi, patinás hangulat, krúdys reminiszcenciák, kicsit több régivágású étel kéne, csábítandó a nosztalgiázó középkategóriás értelmiséget és netán az ifjúságot. Jó, hogy programgazda, azaz a Kastély hagyományaihoz híven esti zenés stb. szórakozással is szolgál a kobuci mellé.
A saját készítésű "házi" szörpökön túl jó volna -ha nem is, mint rég, amikor minden ilyen stílusú vendéglőnek saját szőlőskertje volt- saját bor, de legalább ki kéne kötni valamely egyedi, a helynek megfelelő borfajtánál, s ahhoz, mondjuk, ételeket adni, v fordítva, a kobucihoz bort találni, azt favorizálni.
Ennyi : jó a hely, hajrá Kobuci Kert!

Kis Anikó Kis Anikó
3 értékelés
0 követő
2 plecsni
5 hasznos vélemény
2013. 07. 19. 13:45

Kellemes hely, óbudai hangulattal, a házi málnaszörp már majdnem hasonlított a nagyi szörpjére. :) A szúnyogok miatt legközelebb zártabb ruházatban megyek.
Hobo-ra mentünk, fantasztikus volt, mint mindig!!!

L. Norbert L. Norbert
3 értékelés
0 követő
2 plecsni
3 hasznos vélemény
2013. 07. 17. 07:57

Nekem nagyon bejött a hely!Ha Pesten vagyunk ez az első hely ahová betérünk.Az italok teljesen elfogadható áron vannak és minden megtalálható ami kell egy jó kis laza kikapcsolódáshoz.Soha nem távoztunk szomjasan és éhes gyomorral, mivel a kaják is széles választékban megtalálhatóak.

iner iner
820 értékelés
6 követő
31 plecsni
336 hasznos vélemény
2013. 05. 28. 15:01

Én egy Magna Cum Laude koncerten voltam itt, igazán nagy élmény volt! Hangulatos kis hely, bár nem annyira könnyen találtuk meg, mert a helyiek össze-vissza adtak útbaigazítást. :) De a lényeg, hogy a buli feledhetetlen volt!

Monita1986 Monita1986
429 értékelés
4 követő
24 plecsni
167 hasznos vélemény
2013. 04. 24. 21:55

Táncházban voltunk itt, nagyon jó volt a hangulat és az ide járó emberek is normálisnak tűntek. Van hely táncolni, de borozni, beszélgetni is -ráadásul ha úgy helyezkedünk, még rekedtre sem kell ordítani magunkat, ha az utóbbit választjuk.

phyllie phyllie
26 értékelés
0 követő
8 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 14:26

A szabadtéri Kobuci Kert több szempontból jó választás. Hangulatos koncertek várják az érdeklődőket, melyek leginkább a jazz, a népzene, a világzene, az underground és alternatív irányzatok hódolóinak kedveznek. A megszokott romkocsmás áraknál olcsóbbak, ez betudható annak, hogy nem a város szívében vannak, hanem kicsit kintebb, Óbudán, a Fő téren. 360 Ft-ért csapolnak Gössert és Sopronit a 4 decis korsókba, illetve búzát 620-ért. A tömények 600 Ft-tól kezdődnek. Különlegessége a helynek, hogy kizárólag saját készítésű házi szörpöket kínálnak (bodza, málna, ribizli, eper). Saját házi koktéljai is vannak a helynek: a whiskyt ihatod málnaszörppel, a gint bodzával és sok citrommal, a vodkát pedig hűs ribizliszörppel. Összegészében jó kis hely nyáron (sajnos csak nyáron van nyitva).

Ági25 Ági25
30 értékelés
1 követő
8 plecsni
17 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 17:50

A Kobuci kert egy szezonális szórakozóhely, mely tavasztól a tél beköszöntéig várja az odalátogatókat. Maga a hely nagyon hangulatos, főleg nyáron, mikor koncertek tömkelege várja a szórakozni vágyókat, olyan ismert zenekarokkal, mint a Kiscsillag, a Quimby, a Paddy and the Rats vagy Roy és Ádám. Jobban megnézve a helyet, inkább népi és folks beütése van, hiszen rengeteg ilyen stílusú együttes fordul itt meg. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ennek a stílusnak kedveznek, hiszen egy Belga aligha tartozna bele eme stílusirányzatba. A koncertek mellett változatos és gazdag italokból válogathatunk kedvünkre, persze ahogy a pénztárcánk engedi. Az étlap szerényebb, de annál megszokottabb, mint zsíros kenyér, hasábburgonya, ropi, sós mogyoró, de van például roston sült csirkemell vagy hosszúkaraj és a kihagyhatatlan kobuci, aki mondjuk többet kíván enni, mint egy egyszerű, de annál tradicionálisabb zsíros kenyérnél. A kobuci egyébként egy pirított kolbászos buci, melyen fokhagymás fűszeres tejföl van, pirított kolbásszal és paradicsom, illetve uborkakarikákkal megspékelve. Olyan, mint egy különleges melegszendvics extrán.

Amooren Amooren
37 értékelés
1 követő
11 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 20. 15:04

Eléggé sajnálom, hogy ez az igazán szimpatikus hely ennyire távol esik a központtól, és viszonylag sokat kell utazni, hogy eljussunk oda. Amikor megtaláltuk a Kobucit, az első gondolatom az volt, hogy ez egy udvar az udvarban, színpaddal. Azóta már utánanéztem, hogy a Zichy-udvar ad helyet ennek az aranyos kis klubnak, ami télen csendes, de tavasszal mindig új életre kell, hogy a melegebb hónapokban szabadtéri szórakozásra invitálja vendégeit. Annak idején egy koncert miatt látogattam ide, és emlékszem, már a jegyvásárlásnál egy rendkívül vicces fiatalember fogadott minket, ezzel máris jól indítva az esténket. Maga a kert igazán hangulatos: a nagyobb fák alatt megbúvó hely fölé sok színes égőt lógattak fel, többféle ülőalkalmatosság közül lehet választani, és nekem külön feltűnt az is, vagyis hogy épp nem tűnt fel, mennyire diszkréten rejtették el a szemeteseket. A decire mért italok már-már pofátlanul olcsók, ahogy a jó kis zsíros kenyér is, lilahagymával, amire muszáj volt ráfanyalodnom. Az egyetlen drágább tétel a helyi specialitás, a kobuci (le nem írom, mi ez, de a honlapjukon fent van), ami azonban - barátnőm elmondása szerint - olyan laktató, hogy akár egy vacsorát is pótolhat. Akár egy koncert erejéig, akár csak egy kellemes hangulatú, baráti találkozásra ugrunk ide (vagyis utazunk azért egy kicsit), nagyon megéri, mert számomra abszolút a Kobuci Kert volt a nyár legkellemesebb felfedezése.

BAMBUSZ BAMBUSZ
60 értékelés
2 követő
13 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 21:19

Óbuda romkocsmája, pontosabban sokkal több annál - megéri kirándulni egyet, akár a belvárosból, akár a város másik végéről. Izgalmas beülős, tücsökciripelős, Duna-illatú nyárestékre, munka után, persze leginkább biciklivel. Esténként koncertek a dallamos rock, az alternatív és világzene műfajában (a Kiscsillagra gyorsan fogynak a jegyek). Vagány szendvicsek, speciális koktélok, jéghideg fröccsök, kastélyudvar, fák, törzsközönség, vidámság, Óbuda.

kitti86 kitti86
50 értékelés
2 követő
12 plecsni
93 hasznos vélemény
2012. 10. 16. 22:49

Idén nyáron is elég sokszor megfordultunk a baráti társaságunkkal ezen a helyen. Akinek mond valamit az Intim Torna Illegál vagy Kerekes Band az tudja, hogy miről beszélek :)A hely Óbuda szívében található. Remek koncerteknek ad helyet. Itt aztán lehet dínom-dánom hajnalig a hatalmas tánctérnek köszönhetően.Szinte minden korosztálynak ajánlott. Bicikliseket is szívesen fogadnak, oly annyira, hogy külön bicikli tárolót alakítottak ki számukra. A kiszolgálás kedves, udvarias. Igazi fröccsözős, sörözős,beszélgetős ugyanakkor táncolós hely ahol ha megéhezel a ház specialitásával kolbászos bucival szolgálnak,ami isteni finom,érdemes kipróbálni :) A mellékhelyiség konténer szerű, talán elsőre bizar,de tiszta ami szerintem kompenzálja. Szóval ha egy jót akarsz mulatni, a belvároson kívül,érdemes kipróbálni nem fogsz csalódni a helyben :)

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
276 hasznos vélemény
2013. 05. 20. 08:46

A kobucit nem szabad kihagyni, a tánc után mindeninek nagyon ízlett.