Kemenesné Rácz Judit gyógytornász

0 értékelés

Elérhetőségek

Cím: 1148 Budapest , Bolgárkerék utca 1. I/6.

Telefon: +36-1-2207330


Kategória: Gyógytorna

Fizetési módok: Készpénz

Hétfő 13:00-20:00
Kedd 13:00-20:00
Szerda 09:00-16:00
Csütörtök 13:00-20:00
Péntek 09:00-16:00


További információk

Szolgáltatások

Rendelőmben elsősorban egyéni kezeléseket végzek, de bizonyos esetekben 3-4 fős csoportos terápiát is alkalmazok (pl. csontritkulás megelőzése illetve szinten tartása, ülő foglalkozásúak preventív tornája, szülés utáni helyreállító torna, inkontinencia torna).

Hogyan történik a kezelés?

Részletes mozgásszervi vizsgálat után, figyelembe véve a meglévő orvosi vizsgálatok eredményeit illetve orvosi javaslatot, egyeztetve a pácienssel, vagy annak hozzátartozójával egyéni kezelési tervet állítok fel, meghatározva a kezelések módját, gyakoriságát, időtartamát.

Egyéni kezelések

A következő esetekben feltétlenül az egyénre szabott kezelést javaslom:

a gerinc különböző elváltozásai: hanyag tartás, gerincferdülés, spondilozis, porckorong megbetegedések, Scheuermann szindróma, Bechterew betegség.
az ízületek kopásos és gyulladásos megbetegedései
ortopédiai műtétek utáni funkció helyreállítás (csípő,- térd,- váll ízületi protézis)
sérülések (csont-, ízületi, izom-, ín-)
egyes ideggyógyászati elváltozásoknál; Sclerosis multiplex, Parkinson betegség.
Előnyben részesítem a manuál technikákat, meggyőződésem, hogy, a legtöbb esetben jobb és gyorsabb eredményeket lehet elérni az ízületek, izmok manuális nyújtásával, mobilizálásával, mint a páciens által végzett aktív gyakorlatokkal. Természetesen az aktív gyakorlatoknak is nagy szerepe van a mozgásterápiában és szükség esetén alkalmazom is azokat. Nagyon hasznosnak tartom a függesztőrács alkalmazásával történő kezeléseket, ami lehetővé teszi a gyakorlatok tehermentesített helyzetben történő kivitelezését, az ízületek, izmok nyújtását, erősítését, az ízületi mozgáspályák helyreállítását.

Csoportos kezelések

Csoportos kezeléseken maximum 3-4 fővel foglalkozom, ahol hasonló korú, adottságú és problémájú pácienseket kezelek, pl. ülő foglalkozásúak betegséget megelőző tornája, csontritkulásos betegek tornája.

A csoportos kezelések előnye, hogy ösztönzően hat a páciensre az együtt végzett torna, valamint a játékos gyakorlatok pszichésen is jó hatással vannak a résztvevőkre.

A családi torna, papa, mama és a gyerekek részvételével örömet okozhat az egész családnak, de különösen az esetleg vonakodó gyermekre gyakorol jó hatást, aki így szívesen végzi az egyébként nem feltétlenül kedvelt gyakorlatokat.

Masszázs

A masszázst első sorban görcsös, feszülő, fájdalmas izmok oldására, lazítására alkalmazom, kiegészítve infrafény kezeléssel, ami a mélyebb szövetekben fejt ki meleg hatást, ezzel elősegítve a vérkeringést, anyagcserét, valamint a lerakódott salakanyagok eltávolítását a szövetekből.

Vélemények, értékelések (0)