Jelen Bisztró

(3.5) - 11 értékelés
Cím:
1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2
Telefonszám:
+36-20-3443155
Kategória:
Zenés szórakozóhely

További információk

A Jelen egy igazi budapesti kozmopolita bisztró, ahova bármikor jó bejönni. A nap bármely szakaszában találsz kedvedre való ételeket. Bő választék reggeliből, szendvicsek, hamburgerek és egzotikus thai ételek teszik karakteressé az étlapot. Napi ajánlatokkal, hétköznap 3 fogásos ebéddel, hétvégén brunch menüvelvárunk szeretettel mindenkit.
Első értékelő
Megnyitás
2011. 02. 23.
Fizetési módok: MasterCard, Visa
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
11 korábbi értékelés - Jelen Bisztró
Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
184 hasznos vélemény
2013. 06. 27. 10:32

Igazi fiataloknak való hely, jókat lehet beszélgetni, enni még nem ettünk, de egyszer majd kipróbáljuk.

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
276 hasznos vélemény
2013. 05. 30. 16:40

A belső tér már biztatóbb, és igazán remek a konyha, és inkább a fiatalabb korosztálynak való.

Vicus Vicus
4 értékelés
1 követő
2 plecsni
8 hasznos vélemény
2011. 05. 22. 00:15

Egy hely az amúgy telített budapesti vendéglátós éjszakában, ahol nagyon nehez frissítőhöz jutni, fenyeget a szomjan halás veszélye!

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
B. Réka B. Réka
59 értékelés
1 követő
13 plecsni
57 hasznos vélemény
2012. 11. 27. 18:37

A Jelen inkább ősszel jó, meg télen, ha fűtőtest közelében tudunk asztalhoz ülni, mert egyébként elég hűvös van odabent. Esti órákban már amúgy sem találni nagyon szabad asztalt, és elég hangos hely is, és sajnos a felszolgálók is lehetnének udvariasabbak. A mosdóhasználatért legutóbb fizetni kellett, bár ez amolyan becsületkassza alapon működik. Egy idős néni álldogál nyitástól hajnalig a vécék előtt, takarítja is a helyiségeket és állítólag annyi a fizetése, amennyit ott összekuporgat. Épp ezért a fiatalok jóindulatán is múlik a megélhetése.

Sz. Emese Sz. Emese
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 20. 16:33

Néhányszor voltam itt csak, de kellemes emlékek kötnek ide. Én inkább beszélgetős, iszogatós helynek mondanám, bár tény, hogy korrekt ételkínálattal rendelkezik, viszont rendesen enni nem sok embert láttam még itt. A bejárat látványa nem hozza lázba az arra lézengőt, de amilyen lehangoló kívülről, olyan barátságos belülről. Bár én inkább annak ajánlanám, aki jobban kedveli a kicsit alter, lazulósabb helyeket, sokkal jobban hajaz kocsmára a Jelen, mint egy kifejezetten „evős” helyre. Szerintem hangulatos, kedves hely, bár a vécéhasználatot nem teljesen értem: ugyan nem kötelező, de pillantásokból való következtetésem szerint ki nem mondott elvárás pár forint „hozzájárulás”.

KVszi KVszi
20 értékelés
1 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 10. 23. 14:57

Most és Jelen. Az idősíkokkal játszó hasonszőrű helyek igen népszerű egységei az éjszakának. Mindkettőben láthatunk (főleg jazz) koncerteket. A Jelen a Blaha Lujza térnél van, a Most pedig a Zichy Jenő utcában. Inkább ez utóbbiban szoktam megfordulni. Szép design, tágas helység, nem beszélve a tavasztól őszig nyitva levő kerthelységről és tetőteraszól. A tetőteraszon elfogyasztott csirkés pappardelle egyszerűen fenomenális élmény. Hozzá jó bort iszogatva igazán Európában érezhetjük magunkat. A pincérek kedvesek, informatívak, még külföldinek is néznek, ami talán hízelgő. Az étel hamar kész van és bőséges adag, szépen elkészítve.

Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
132 hasznos vélemény
2012. 10. 21. 18:58

Ha szombat este nagy a sor az Instant előtt, és nincs kedved jegyre költeni a Szilvupléban, még mindig mehetsz a Most!-ba. Meglepően kihalt volt szombat este a hely, viszont mi ennek örülni is tudtunk. Tetszett a design, a hangulat, az italválaszték és a zene. Az árak és a női mosdó már kevésbé.
Az ételekről sajnos nem tudok nyilatkozni, sem a koktélokról, pedig ilyesmik is kaphatók náluk. És sajnos azt sem tudom, melyik dj keverte a zenéket, de sikerült remek mixeket alkotnia pop és undergroundabb stílusú retro zenékből, és mindebbe belekeverte napjaink ismert muzsikáit.
A női mosdó állapota egyáltalán nem tükrözte a takarító személyzet jelenlétét, holott egy néni vigyázta a bejáratot. Azon pedig el kellett gondolkoznom, hogy az aprópénzes tálkát csak viccből tették-e ki. De mielőtt távoztunk volna, az eddigiek ellenére még tanúja lehettem egy felmosásnak.

BAMBUSZ BAMBUSZ
60 értékelés
2 követő
13 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 10. 15. 10:33

Ha véletlenül akad hely fent, nagyon klassz a terasz. Jól főznek, és szépen tálalnak, bár lajhár a kiszolgálás, és ez már fel sem tűnik a pincéreknek, nem is szabadkoznak miatta. Régebben rettenetes füst volt bent, a szellőztetést nem sikerült megoldani, de ma már ez nem probléma. Jópofa, hangulatos, (a vedernyi tavaszi virág a pulton) szeretném ezt a helyet, de már nem nagyon járunk oda, többször rosszul vizsgáztak. A barátnőmnek a nagy tömegben egyszer a szék karfájáról vitték el a táskáját, amit két utcával odébb kiürítve talált meg, nyáron pedig a hátsó teraszra tilos a bicikliket bevinni. Annyira tilos, hogy egy pincér jajveszékelve jött utánam, hogy az utcán kössem le, amikor egyszer naivul a kavicsos aszfalton toltam magam mellett üres asztalt keresgélve.

BAMBUSZ BAMBUSZ
60 értékelés
2 követő
13 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 10. 15. 09:09

Jó a konyhájuk, és néha a zenés esti program is. Van egy klasszikusabb mindenhonnan egy csipettel menüsor, a pljeskavicatol a hamburgeren át a lazacig, illetve egy bőséges thai kínálat, ami igencsak meglepő a hely jellegéhez képest. Van finom reggeli is, kicsit későn nyitnak hozzá, de kárpótol mindenért. Külön borbár is nyilt, ez is merész vállalkozásnak tűnik nekem ezen a kicsit rozzant, véleményem szerint egyetemistákra, fiatal bulizókra szabott helyen. A hátsó teremben gyakran lépnek fel kisebb zenekarok, pár lézengő hallgatóval, de előfordul "komolyabb" koncert is.