Izsák Imre Általános Művelődési Központ

(2.0) - 1 értékelés
Cím:
8900 Zalaegerszeg, Szivárvány tér 1-3.
Telefonszám:
+36-92-511927
Kategória:
Általános iskola, Óvoda

További információk

Tevékenység: óvoda, általános iskola
Fenntartó: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata
Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
1 korábbi értékelés - Izsák Imre Általános Művelődési Központ
Szép Györgyi Szép Györgyi
25 értékelés
2 követő
4 plecsni
22 hasznos vélemény
2013. 10. 09. 21:28

Megalakulása (1992.) óta több mint 20 évig működött eredményesen, szép sikerekkel egyetlen vezető és támogató dolgozók munkája eredményeképpen. Megépült a tornacsarnok, a külső sportpályák, bővült a könyvtár és létrejött a két csoporttal működő óvoda. Szép játszótér készült. Művészetkedvelőknek pedig a Dús-galéria. Mozgássérült tanulók oktatásával is foglakozott az intézmény.
Mind a vezető, mind a közvetlen környezetében dolgozók szívesen áldozták szabadidejük egy részét önként az intézményért folytatott munkára. Kiemelt figyelemben, segítségben részesült minden egyes tanuló.
Lassan már egy éve új koncepció szerint folyik a munka új irányítás alatt.
Levált a könyvtár és közművelődés rész, az óvoda is, a tornatermi munka is másképp alakul.
A buszközlekedés nagyon rossz, ritkult. Ez a szülők, tanulók, dolgozók számára sok kellemetlenséget okoz. A városból kevés a kijáró tanuló, s a vidékről bejáró gyermekek utazása rengeteg időt vesz igénybe. S az Otthonház lakóinak is egyszerűbb, ha mindannyian bebuszoznak a városba, mint ha minden gyereket különböző helyekre kísérnek iskolába reggelente.
Az "egyéb" programok is csak a helyi lakosoknak jók leginkább, mivel a mai nehéz anyagi körülmények közepette sokak csak tömegközlekedéssel tudnak utazni, s nem tehetik meg a családok, hogy autóval szállítsák a gyerekeket.
S"észre kellene venni" az éhes tanulókat, azokat, akiknek nincs megfelelő téli ruhájuk, csizmájuk, hogy ők ne túrázzanak kötelezően a Mikulás-túrán, akiknél hiányos a fűtés otthon, maradhassanak a fűtött épületben estig.
Úgy gondolom, egy általános iskolában első helyen a tanulás-tanítás álljon! Ekkor alapozzák meg a gyerekek a jövőjüket, az egész életüket. Szivacsként szívják magukba a tudást. A játék elég és elegendő elfoglaltság egy kisiskolásnak. Ráérnek bulizni, programokra járni középiskolában és később, mikor már biztos alapokon nyugszik a tudásuk, lehet véleményük, vannak tapasztalataik, van fogalmuk a munkáról, szorgalomról. Amikor már "megérdemlik" a lazítást a befektetett munkájuk gyümölcseként.
Kis korban dől el, hogy milyen lesz a gyerek viszonya az élethez, munkához, családhoz. Az erős alapozás pedig a legfontosabb a családdal együttműködve.
Ha ma lenne általános iskolás gyerekem, nem ebbe az iskolába íratnám. S nagyon örülök, hogy én sem itt tanultam. (Hiába tanított itt édesanyám nyugdíjazásáig. Nagyon okosan tette! )
Annak viszont örülök, hogy évtizedekig én is itt dolgozhattam.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Hegyalja Csárda 8900 Zalaegerszeg, Hóvirág utca 2/c
4 értékelés
Thumbnail Termálfürdő 8900 Zalaegerszeg, Ságod Hrsz. 15434
10 értékelés
Thumbnail Szép Györgyi grafológus igazságügyi szakértő 8900 Zalaegerszeg, Stadion utca 1
9 értékelés