Írók Boltja

(5.0) - 12 értékelés
Cím:
1061 Budapest, Andrássy út 45.
Telefonszám:
+36-1-3221645
Kategória:
Könyvesbolt

További információk

A múlt század végétől irodalmárok és képzőművészek kedvelt találkozóhelyeként vált híressé Budapest egyik nagy hírű kávéháza, a Japán. Helyén az 1950-es évek közepétől az Írók Boltja működik, amely elsődleges feladatának a kortárs és klasszikus magyar irodalom teljességre törekvő bemutatását és terjesztését tekinti. Emellett széles választékot kínál magyar és idegen nyelvű irodalmi, irodalomtudományi, filozófiai, társadalomtudományi és művészeti könyvekből, folyóiratokból, valamint szótárakból és lexikonokból.
Első értékelő
Megnyitás
1954. 03. 25.
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
12 korábbi értékelés - Írók Boltja
Kelemen Istvánné Kelemen Istvánné
16 értékelés
1 követő
3 plecsni
31 hasznos vélemény
2013. 10. 23. 10:21

Az Írok Boltja egy kellemes kis sziget a nagy rohanásban, jó ide betérni a galérián leülni és olvasgatni, rendkívül megnyugtató, kedves hely, és persze iró-olvasó találkozók is nagyon szimpatikusak, megismerheti személyesen az ember az írót és kérdezhet is tőle

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:58

Minden, ami irodalom, az megtalálható az Andrássy út és a Liszt Ferenc tér sarkán. Nincs olyan kis példányszámú irodalmi zugfolyóirat, vagy vékonyka verskötetecske, amit itt ne lehetne beszerezni. Ezen kívül folyamatosan vannak könyvbemutatók, beszélgetések, ahol a kortárs magyar irodalom jeles képviselőivel találkozhat az ember. A legtöbb frissen megjelenő könyv itt kapható először. Ha erre jár az ember, és idejéből futja, megéri betérni csak úgy, mindenféle cél nélkül. Egy kávé vagy tea mellett böngészni, lapozgatni, elmélyülni. Ez az, amit könyváruház láncok próbálnak utánozni, de a plázás könyv tornyokban és könyvmetropoliszokban ez soha sem fog menni.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Hegerobin Hegerobin
50 értékelés
2 követő
10 plecsni
56 hasznos vélemény
2012. 10. 24. 18:38

Ugyan nem értek egyet teljesen Esterházy Péterrel, aki azt mondta a régi Japán Kávéház helyén található Írók Boltjáról, hogy „Egy sziget az általános tahóságban”, hiszen Budapesten számos olyan zug található, ahol az egész napos rohanástól megfáradt városlakó megpihenhet, de abban kétségtelenül igaza van, hogy az Írók Boltja nem csak egy sablonos szem valamelyik könyves áruházláncban. A népszerű szépirodalmi kínálat mellett, a kisebb, specializálódott kiadók kiadványai sehol nem tapasztalható választékban, és kis példányszámú folyóiratok számos lapszáma is elérhető, mindezt egy igazán hangulatos környezetben, amely több érdekes irodalmi program otthonát nyújtja.

JuditH JuditH
10 értékelés
1 követő
4 plecsni
25 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 12:47

Válogatott, magas szintű szépirodalom, különböző szakmai folyóiratok és irodalmi találkozások. Mindez jellemzi az Írók boltját, ami ugyan talán egy szűkebb réteget szólít meg, de ez előnyének is tekinthető. A kortárs magyar és külföldi szépirodalom képviselőinek művei nagyobb számban találhatók itt meg, mint más könyvesboltokban, bár a hely cseppet sem nagy. Belépve olyan érzése támad az embernek, mintha egy könyvtárban járna, csend, nyugalom és könyvek hosszú sora fogad. Az eladók kedvesek és segítőkészek, de nem akaszkodnak rá a látogatókra. Szinte hetente futhatunk bele különböző irodalmi programokba, dedikálásokba, amik nyilvánosak és ingyenesek az érdeklődők számára. Mindenképp megéri ellátogatni, már csak a hangulat miatt is, aki pedig a kortárs irodalom rajongója, annak kötelező itt túrát tennie.

codypomeray codypomeray
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
27 hasznos vélemény
2012. 11. 21. 21:41

A magyar magas művészet és irodalom elsőszámú találkozóhelye. Hetente több alkalommal beszélgetések, könyvbemutatók és egyéb kulturális találkozók színesítik Ady Endre szobrának jobbját. Elképesztően komoly szakkönyv gyűjteményük van, nem beszélve minden újabb megjelenésről, legyen az szépirodalom vagy DVD. Nincs nyüzsgés, akárcsak egy könyvtár. Nem zavarnak az eladók sem a folytonos kérdéseikkel, szinte örülnek, hogy ott van az ember és nézelődik. Néha-napján bele lehet futni jó kis kedvezményekbe, ekkor érdemes könyvet vásárolni. De amúgy is. Erősen ajánlott hely, egy benézést mindenki számára megérhet.

D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 16:05

Az Írók Boltját nem csupán a remek könyvválasztékáért ajánlom szívesen, noha fontos, hogy a legfrissebb hazai szépirodalmi megjelenésekhez itt juthatunk hozzá nagy biztonsággal először, hanem mert fantasztikus hangulata van meleg színeivel és átható könyv-illatával. A fények barátságosak és hívogatóak, a galérián kényelmesen leülhetünk és belemerülhetünk bármilyen könyvbe vagy folyóiratba, ami csak érdekel bennünket. Az Írók Boltjában érdemes figyelni a különféle rendezvényeket is, hiszen gyakran tartanak itt író-olvasó találkozókat, irodalmi vagy más művészeti esteket. Jó itt lenni, jó bekerülni a kulturális vérkeringésbe.

Kcsaba Kcsaba
31 értékelés
2 követő
10 plecsni
24 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 23:02

Az Írók Boltja hihetetlen gazdag könyvkínálattal rendelkezik kortárs magyar és világirodalomban, filozófiában, társadalomtudományokban és művészetekben, valamint magyar és külföldi DVD-filmekben. Itt a színvonal a jelszó: ponyvát ne nagyon keressünk! Sok olyan könyv is van itt, ami a többi könyvesboltban már elfogyott. A könyveken és filmeken kívül számos irodalmi, kulturális és egyéb folyóirat lapszámait is megtaláljuk, akár több hónapra visszamenőleg is. A bolt emeleti részén rendszeresek a rendezvények, az író-olvasó találkozók. A bolt neve sem véletlen: ahányszor itt jár az ember, mindig belefut egy íróba. Aki igényes olvasnivalót keres, az ilyen bőségben talán sehol nem talál a városban. Mindehhez pedig kellemes hangulat is társul.

Eszter Eszter
30 értékelés
1 követő
10 plecsni
38 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 20:27

Már a bejáratnál érezni lehet azt a jellegzetes könyv illatot. Régen e falak között inkább a kávé illata terjengett. Az Írók Boltja helyén állt ugyanis a Japán Kávéház, számos magyar író és költő kedvelt törzshelye. Belépve a boltba komoly, magasztos hangulat járja át az embert. A régi ősök lábnyomán lépkedünk. A kávéház emlékét idézi a földszinten az egyik sarokban megbújó kis vitrin. Érdemes itt elidőzni pár percet. Láthatunk régi képeket, megcsodálhatjuk a régi itallapot, az evőeszközöket, de még egy boros üveg is helyet kapott. Aki érdeklődik a művészet iránt itt megtalálja mindazt, amit csak szeretne. Könyvek, DVD-k, szakfolyóiratok, művészeti kiadványok tömkelege várja a lelkes vásárlókat. Az eladók készséggel állnak rendelkezésünkre, ha kérdés merülne föl.

Brü Brü
61 értékelés
7 követő
11 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 10. 24. 13:23

A nagy könyváruházak és a könyvkiadós láncok boltjaihoz képest egy nyugodt, családias, igazi könyvesbolt, érezni a könyvszagot. Minden kapható itt, különösen széles a választék az időszakos kiadványokból és a folyóiratokból, van olyan is, ami szinte csak itt kapható. Az adott tudományos folyóirat aktuális számán kívül biztos, hogy megtalálod a régebbi számokat is, ami azért nem hátrány. Az eladók nagyon kedvesek és rugalmasak, a pénztárnál is flottul megy minden, még akkor is, ha számlát kérsz. Az előtérben különböző népszerűsítő brosúrákon túl régi folyóiratok is megtalálhatóak, melyeket ingyen elvihetsz. Ha a keresett könyvvel akarsz hazatérni, akkor Írók Boltja.

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
281 hasznos vélemény
2013. 05. 19. 15:29

Én a könyvbemutatókat szeretem a legjobban, de csupán nézelődni is betérek ide.