Grinzingi Borozó

(4.5) - 10 értékelés
Cím:
1053 Budapest, Veres Pálné utca 10
Telefonszám:
+36-1-3174624
Kategória:
Borozó

További információk

Hagyományőrző stílusát megtartva kellemes atmoszférájú, hangulatos borozó, mely az idősebb, illetve fiatalabb korosztály számára egyaránt közkedvelt.

Jó minőségű Mátra vidéki boraival, múltat idéző ételeivel, mint hagymás, zsíros kenyér, főtt, füstölt csülök, főtt tojás, stb., szolid árai mellett méltán vált vonzó szórakozóhellyé.

Kínálat:

- Meleg ételek
- Hideg ételek
- Kimért borok
- Üveges borok
- Csapolt sör
- Üveges sörök
- Üdítők
- Pezsgők
- Rövid italok
- Koktélok
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
10 korábbi értékelés - Grinzingi Borozó
Cs.Tímea Cs.Tímea
124 értékelés
16 követő
19 plecsni
169 hasznos vélemény
2013. 12. 01. 20:38

A Grinzingi egy újabb arcát ismertem meg: 30 fős társasággal születésnapi bulit tartottunk az alagsori részben és minden hibátlan volt! A hely tökéletesen alkalmas ilyen fajta bulira, a kiszolgálás rugalmas, kedves, megengedték, hogy kidekoráljam a helyet, hogy vigyünk tortát és saját zenét. Kedvesek voltak és figyelmesek. A hétvégi italakció különösen vonzó. Mindenképp ajánlom ilyen nagy összejövetelekre is!

F. Felicia F. Felicia
5 értékelés
0 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 11. 14. 11:46

Megnyugtató, hogy a Grinzingi még létezik. Messze lakom tőle, és egyetemre sem a belvárosba jártam, mégis ezerszer voltam itt, mert annyira adja magát. Igazi kocsma, a szó szoros értelemben. Mindenki megfordul itt, az egyetemi tanár és a csöves is, punkok és skinheadek. Balhé nincs, csak ivás és beszélgetés. Az árak ahhoz képest, hogy a belvárosban van, olcsók. Nyáron kint is lehet ülni, de bent az igazi. Azoknak ajánlom igazán, akik vidékiek és nem tudják elképzelni milyen is egy hamisítatlan pesti kocsma. Nekünk flaszterbegyároknak meg természetes környezet. Örülünk, hogy még megvan!

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:56

Rusztikus faburkolat, fa asztalok, székek, a falon kocsikerék. Az ajtóval szemben a söntés, a hűtőpultban szendvicsek. A Mátra környékének fehér- és vörösbor kínálata szolgáltatja a jó hangulatot a baráti beszélgetésekhez. Igazán fontos hely a Grinzingi. Komoly eszmefuttatások, éjszakába nyúló világmegváltások zajlanak itt egy-két kancsó bor mellett. Ha az ember megéhezik, egyszerű, házias ételek közül választhat. Vannak rövidital akciók is, azonban – különös módon – én erről mindig a mellékhelységben, a tükör mellé kiragasztott papírlapról értesülök. Az árak barátságosak.

Leende Leende
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 16:50

Általában, ha nagy múlttal rendelkező vendéglátóegységről kérdezik az embert, az első, ami eszünkbe juthat az kávéház, cukrászda, de nem feltétlenül borozó. Márpedig a Grinzingi borozó száz éves múlttal rendelkezik. Állandó minőséget tartva kínálják Mátra vidéki boraikat baráti áron. Ide szívesen tér be fiatal, idős egyaránt és a magyar színészvilág is szokta képviselni magát egy kancsó bor társaságában. Italokon túl kapható zsíros kenyér, amit nem szégyen bevallani jól tud esni a kancsó bor mellet a barátaink körébe. Persze van más is, aki tart a zsírtól válogathat a meleg ételek között, amik szintén fogyasztói barát áron vannak. Végül egy figyelmeztetés! Korai érkezés javasolt ritka, ha nincs telt ház.

Ági25 Ági25
30 értékelés
1 követő
8 plecsni
17 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 23:27

Számtalanszor elsétáltam már a kocsma mellett, de végül sikerült a beltérbe is bejutnom kedves tanárom révén, akivel ott konzultáltunk épp aktuális szakdolgozatom miatt. Bár kint foglaltunk helyet a jó idő miatt, azért bent is körülnéztem és igazi kocsma feeling fogadott. Szinte minden fából készült, az asztalok, székek, a fal egy része, mely néhol tégla. Némely asztal viszont valamiféle márvány felületű volt. A mennyezeten lévő gerendákra az italok árai fel vannak írva, mely nagyon ötletes megoldás. A falakon kerekek vannak, illetve boroshordók tetői díszelegnek, melyre szintén fel van vezetve italár. Az árak nekem elég borsosak, de vannak akciók, és a fizetéssel nem kellett törődnöm. Egyébként hangulatos hely, főleg nyáron. Mind az idősebb, mind pedig a fiatalabb korosztály megfordul itt.

HÁdám HÁdám
31 értékelés
0 követő
10 plecsni
16 hasznos vélemény
2012. 11. 20. 13:47

Remek borok, finom szendvicsek, egyszerű fa bútorok. Baráti beszélgetésekhez, komoly ivászatokhoz az egyik legjobb választás a Grinzingi. Semmi felesleges körítés, a bort egyszerű üvegkancsóban hozzák, kérhetsz mellé üvegkancsóban szódát, ha fröccsöt innál. Négyféle kimért bort tartanak, tavaly nyáron a könnyű rozéjuk volt a favoritunk, előtte inkább a rizlinget szerettük. Vannak üveges borok, a komolyabb íz világra vágyóknak, és persze sör meg rövid is. De amiért igazán érdemes odamenni, az egy nyugodt beszélgetés, egy literes vagy fél literes kancsó bor mellett. Nyugodtan mehetünk nagyobb társasággal is, bár érdemes foglalni asztalt, főleg hétvégén esténként.

bmarci bmarci
32 értékelés
0 követő
8 plecsni
23 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 16:55

Egyszerű borkedvelő számára a legjobb hely, amit ismerek a városban. Az egyetemi könyvtárral szemközti utcában, a Ferenciek terétől egy percre található, a neve mára fogalom lett. Betérve rögtön a pulttal, és körülötte néhány asztallal találjuk szembe magunkat. Hátrébb van még egy földszinti helyiség, ahonnan le lehet jutni a pincébe is, ott még egy pult várja a borra szomjazó vendégeket. Egyszerű faburkolat, nehéz asztalok, néhány fali dísztányér és borral kapcsolatos dekoráció: ez a hely a maga egyszerűségében állja meg a helyét. A pultban a borok mellett borkorcsolyákat, szendvicseket, zsíros deszkát vagy pogácsát is kaphatunk, de nem ezeken van a hangsúly. A borral kapcsolatos üzletpolitika nagyon szimpatikus: olcsón elfogadhatóan jót. Házi termelői bor, a jobbik fajtából, decire, literre vagy kancsóra kimérve. Mindig találunk változó akciókat is, legutóbbi ottjártunkkor a fröccsök voltak terítéken: mi a Puskás Öcsi fröccsöt próbáltuk ki (6 rész bor, 3 rész szóda). Az árak pedig nem csak néhány kancsó bor elfogyasztása után tűnnek jónak.

norcika norcika
30 értékelés
1 követő
10 plecsni
34 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 20:05

Egy nagyon jó barátnőm születésnapját szerveztem egy évvel ezelőtt a Grinzingibe. Azért pont erre esett a választásom, mert a baráti társaságunkkal gyakran fordulunk meg ott. Végig a szervezés alatt a pincérek rendívül készségesek voltak, bármilyen kérésem is volt például a szülinapi torta vagy a dekoráció kapcsán, abszolút segítőkészek voltak. Mikor megérkezett az összes meghívott, lesték minden kívánságunkat. Sokféle ital közül választhattunk, és mivel borházról van szó, abszolút nagy választékban kaphatók itt borok, legyen szó vörösről, fehérről vagy muskotályról éppen. Az esték elmaradhatatlan kelléke még a hagymás zsíroskenyér, a Grinyóban készítik a legfinomabbat. Hihetetlenül jól esik egy pohár borhoz.
Az árak rendkívül pénztárcakímélőek, a diákoknak is könnyen megfizethető. A hely maga két részből áll, alul a pincehelyiségben akkor a legjobb, ha szeretnél kicsit elbújni a világ szeme elől. Ha viszont szeretnéd látni a Veres Pálné utca nyüzsgő életét, akkor mindenképpen fentre ülj.
Meccset nézni is rendkívül hangulatos a Grinzingiben. Az ott ülők egy emberként szurkolnak valamelyik csapatnak, amint viszont valaki a hálóba lő, jöhet a közös ivászat.

Cs.Tímea Cs.Tímea
124 értékelés
16 követő
19 plecsni
169 hasznos vélemény
2012. 10. 11. 19:12


A Ferenciek tere szomszédságában található borozóról úgy hírlik a szüleink fiatal korában is ott állt. A berendezése teljesen autentikus, borospincékhez hűen fabútorok adják meg a hely hangulatát. A függöny piros kockás, és muskátlik figyelnek az ablakból. A pincérek mindig fiatal srácok, akik este felé már kissé fáradtan, de lányokra mindig mosolyogva szolgálnak fel. A Házmester nem félliteres pohárban érkezik, hanem kancsóban, amit a saját poharadba töltögethetsz. A melegszendvics nagyon sokáig készül , a pincér szeme olyakor kissé piros és többször megkérdezi, mit kérsz, de egyébként hibátlan a hely. Az árak tökéletesek a hely színvonalához, és elhelyezkedéséhez képest különöses. Van terasza és pincehelyisége is. Mi rendszeresen csajos találkákat tartunk a helyen.