Főzelékfaló ételbár

(3.0) - 6 értékelés
Cím:
1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 1.
Telefonszám:
+36-70-4272310
Kategória:
Magyar konyha

További információk

Ennek a különleges magyar ételnek, melyet a világ bármely más konyháján nem talál meg, mi vagyunk a specialistái.
A főzelékek receptjeit, a cégtulajdonos nagymamája által továbbadott házias ötletek, tapasztalatok alapján fejlesztették a mai gyorséttermi igények nagyobb mennyiségű vendéglátására.
A jellemző fűszerkeverékei, a főzelékek, a házias ételek, desszertek receptjei titkosak és védettek, ezáltal ezt a sajátos, különleges ízvilágot sehol máshol nem élvezhetik a vendégek, kizárólag a Főzelékfaló Ételbárokban.
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Parkolás: Utcán, pénzért
Brand: Főzelékfaló Ételbár
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
6 korábbi értékelés - Főzelékfaló ételbár
BAMBUSZ BAMBUSZ
60 értékelés
2 követő
13 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 11. 20. 11:09

A főzelék az egyik legegészségesebb étel, és nekem az egyik legfinomabb is, na de nem akkor ha csupa fehér lisztes vastag masszában megdermedve fekszenek a zöldségek. Lehetne kicsit drágább, ha ez megy a minőség rovására, de lenne friss és könnyed, mint amilyennek egy főzeléknek lennie kéne. A magyar konyha szégyene ez a hely, főleg azért mert kiindulópontja szerint az egyik legjobb, legfinomabb gyorsétterem lehetne. Annyira házias viszont, hogy a steak burgonya természetesen fagyasztott, a feltétek kreativitása is a rántott tonhalig terjed. Amit még pluszban nem értek, hogy ha ez egy amolyan „franchise” lánc miért vannak más árak minden egyes büfében.

bmarci bmarci
32 értékelés
0 követő
8 plecsni
23 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 15:59

A főzelék tagadhatatlanul magyar specialitás. Változatos, laktató, és megfelelő mennyiségben, válogatott feltéttel (fasírt, tükörtojás) nem is hizlal túlzottan. Viszont a hagyományos étteremkultúrában nincs túl nagy kultúrája ennek a hungarikumnak. A hazai gasztropiacon keletkező űrt éppen ezért remekül töltötte be a Főzelékfaló Ételbár, amelynek most már szinte minden nagyobb bevásárlóközpont ételrészlegén található üzlete. Én a Nagymező utcai mellett ezt, a Ferenciek terén található étkezdét kedvelem a legjobban. A berendezés egyszerű, viszont a helyiség megfelelően tágas, még ebédidőben is könnyedén el lehet férni, a földszinti néhány asztal mellett ugyanis a galérián is helyet lehet foglalni. Nem kell sokat sorban állni, nagyszámú személyzet sürgölődik a kiszolgálással. A tálcát és az evőeszközöket magunknak kell elvenni, az étel kiosztása menzajellegű. A népszerű főzelékek és feltétek mellett egyéb magyaros egytálételek és készételek, sütemények és üdítők közül válogathatunk. Lehet törzsvásárlói kártyát igényelni, amellyel kedvezményesen vásárolhatunk, és van diákkedvezmény is. Délután pedig Happy Hours akció keretén belül kaphatunk meg akciós áron egy főzelékből, feltétből és palacsintából álló menüt. Pénztárcakímélő, laktató ebéd. Jó étvágyat!

Kata7555 Kata7555
102 értékelés
14 követő
18 plecsni
121 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 14:59

Néha azok a legjobb megoldások, amelyek a szemünk előtt vannak és sokszor észre sem vesszük őket. Nekem állandó problémát okozott régebben, hogy kitaláljam, hogy mit fogok aznap enni. Próbálok egészségesen étkezni és figyelni arra, hogy mit eszek, de sokszor már nincs ötletem. Amikor az V. kerületben dolgoztam nagy segítséget jelentett a Főzelékfaló ételbár, mert a főzelékek mellett készételek és sültek is megvásárolhatóak. Kellemes környezetben ebédelhet az ember és kicsit más ízeket is felfedezhet, mint a gyorséttermekben. Az otthoni ízeket találhatjuk meg nap, mint nap ebben az étteremben. A borsófőzelék fasírttal vagy a rántott sajt az otthoni ízekre fogja emlékeztetni az embert.
A kiszolgálók kedvesek és segítőkészek, kedvezményekkel és akciókkal várják a korgó gyomrú vendégeket és a törzsvásárlókat 10 %-os kedvezménnyel jutalmazzák az üzlet vezetői.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Cs.Tímea Cs.Tímea
124 értékelés
16 követő
19 plecsni
171 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 19:29

Ha szeretnék háziasat enni, akkor mindig erre a helyre gondolok először. Egy részt maga az étterem jól megközelíthető, frekventált helyen van, másrészt a kínálata megbízható és finom. Az árai elfogadhatóak. Nyilván a főzelékkel lehet a legolcsóbban megúszni, vagy érdemes a napi egytálételt kérni, ami általában valami rakott étel. Az igazán bőséges. Ami a tapasztalatom és a hely hátránya, hogy sokszor hideg már az étel, mikor a tányéromra kerül. Biztos szívesen megmelegítik mikróban, de mondjuk, ha sok a vendég, akkor kicsit macerás. Nem kértem, még féladagot sosem, mert nem adnak hatalmas adagokat, szóval éppen jól lehet vele lakni. A gyroszosok és kínai büfék sűrűjében, igazi felüdülés egy Főzelékfalóban enni valami házias ételt.

hhanca hhanca
66 értékelés
4 követő
13 plecsni
109 hasznos vélemény
2012. 10. 16. 23:48

Minden plázában megkeresem ezt az éttermet, mert a legjobb főzelékek mindig itt vannak, persze a nevéből már igazán el is várható. Könnyen megközelíthető, a metrókijárat mellett van, így nem kell sokat gyalogolni. Kétszintes az étterem, a fenti részen még nem is voltam, csak alul szoktam ebédelni. Az összes főzelékfajtából van, bőven megpakolják a tányérunkat, viszont a fasírtokért külön kell fizetni, darabonként. Több desszert is szokott lenni, a tejberizstől kezdve a császármorzsáig. A hely hátránya csak az, hogy sehova nem tudom lerakni a cuccaimat, így az ölemben tartom miközben eszek. A tálcagyűjtő fiatalember mindig mosolyog.

Vendég felhasználó Vendég
2013. 11. 06. 13:26

Idén másodszor is betévedtem ide, mert már elfelejtettem a tél végi kellemetlen élményemet. Harmadszorra sosem fogok. Nem szokásom kaján nyavalyogni, de ami itt van, az mélyen kritikán aluli. Azt nem értem, ha a cégtulajdonos nagymamája ennyire rossz recepteket hagyott örökül, miért nem próbálkoznak esetleg más nagymamák receptjeivel, és ha a cégtulajdonos ennyire rossz ételeken nőtt fel, hogy jutott eszébe étkeztetéssel foglalkozni. Vagy lehet, hogy jó volt a nagyi receptje, csak a továbbfejlesztő nem érti a dolgát? Amit kóstoltam: sajtkrémleves, spenót főzelék tükörtojással. A sajtkrémleves sűrű volt, természetesen nem a sajttól, mert annak ízét nem éreztem, csak egy vacak sűrű lisztes rántás volt 390 ft-ért. Igaz, ez nagy adag volt. A spenót zöld volt, mert hát annak kell lennie, de ezt is az jellemezte, hogy a kanálon púposan megállt a rengeteg liszttől. Vagy talán a sótól? Vagy szerelmes a szakács, vagy leesett a sótartó fedele, mivelhogy eszement sós volt ez az "egészséges" főzelék. A tükörtojás viszont finom volt. A tyúkok még értik a dolgukat.