Forrásvíz Stúdió

0 értékelés

Elérhetőségek

Cím: 9021 Győr , Király utca 5

Telefon:


Kategória: Reflexológus

Hétfő 08:00-19:00
Kedd 08:00-19:00
Szerda 08:00-19:00
Csütörtök 08:00-19:00
Péntek 08:00-19:00


További információk

Masszázsfajták

Lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs mintegy 3000 évre nyúlik vissza. Egyes források szerint az ősmagyarok sámánjai is használtak a gyógyításhoz, felmelegített köveket.
Olajos masszázsról van szó, amelyet 40-50 C-ra hevített kövekkel végzünk. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást és a stressz oldásával párhuzamosan javítja a közérzetet. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel a meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellet a lélek is relaxál. A merev izmok és ízületek visszanyerik a rugalmasságukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül.
A lávaköves masszázs minden olyan pozitív élettani hatással rendelkezik, mint az összes többi masszázs, azonban a meleg kövek felerősítik ezeket a hatásokat.

A masszázs csakra terápiával és indiai fejmasszázzsal fejeződik be. A csakrák az egyes szervek és szervcsoportok működésével hozhatók összefüggésbe. Ezeket serkentik, stimulálják a szintén felmelegített csakra kövek, amelyek nemes kövek. Az indiai fejmasszázs során ellazul a fej, a vállak, a nyak és az arc. Mély fizikai és szellemi relaxációt biztosít, ezáltal csökkenti a fizikai és szellemi feszültséget.


Kínai masszázs:

Egészségmegőrző, nyugtató, frissítő hatású masszázs.
A masszázs az akupresszúrás pontokon keresztül harmonizálja a belső szervek közötti egyensúlyt. Alkalmas a test energiájának serkentésére, ízületi és izomfájdalmak mérséklésére. Gyorsítja az anyagcserét, segíti a sérülésekből való felépülésben. Betegség megelőző hatása is jelentős.

Thai masszázs

A Thai harmónia az egyik legősibb, legnépszerűbb és leghatékonyabb keleti gyógymód, a thai masszázs segítségével teremti meg a szervezet harmóniáját.
Speciális fogásoknak, masszázsnak, élettani pontok stimulációjának, kombinációival ’krém és olaj’ használata nélkül nyújt teljes felfrissülést a lábujjaktól a fej búbjáig.
Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett jó hatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére.

Babamasszázs


A thai masszázs alapjaira épülő folyamat, amely Ázsia gyógyító kincseinek és a nyugati hagyományoknak, tapasztalatoknak az ötvözete.
A baba mozgás-masszázs minden gyermek testi, szellemi és lelki egészségmegőrzésének, hatékony eszköze. Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek. A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását.
Nem az izomzat masszírozásán van a hangsúly, hanem a test energiáit aktivizálja.
A keleti gyógyító filozófia azt hirdeti, hogy léteznek a testnek bizonyos működési törvényei, melyeket az egészség megtartása, illetve az elveszett egészség visszaszerzése érdekében figyelembe kell venni.
A természet alapvető törvényének tanítását alapul véve a babamasszázs beindítja a test, és a szervezet öngyógyító mechanizmusait.
Segít a már meglévő betegségek legyőzésében, de ami még fontosabb, megelőzi a betegségek kialakulását. A babák jobban alszanak, kiegyensúlyozottabbak, az immunrendszerük megerősödik, így kevésbé alakulhatnak ki testi, lelki betegségek.
Ha a gyermek egészséges, akkor az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz.
A babamasszázsnál csak a hüvelykujjnyomás és tenyérnyomás technikát alkalmazzuk. A masszázs folyamata a 10 fő energiavonal mentén történik. A ritmikus akupresszúrás nyomásokkal az energiablokkok feloldódnak és a test energiái felszabadulnak.
A masszázs segíti a mozgásfejlődést és minden szerv működésére jótékony hatással van.
A terápiaként végzett babamasszázs segít:
- serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés)
- serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban,
- az allergia,
- álmatlanság,
- asztma,
- bőrbetegségek,
- emésztési problémák,
- hasfájás,
- légúti megbetegedések,
- fogzási tünetek,
- lázas állapotok enyhítésében és gyógyításában.
Együttműködve az orvossal vagy egyéb szakemberrel jól kiegészíti a különböző gyógyászati és terápiás eljárásokat, felerősíti azok hatását.


A masszázs hatása a mozgásfejlődésre
Az aktuális mozgásminták gyakorlásával a gyermek mozgásfejlődése tökéletesedik és felgyorsul, ezáltal hamarabb jut el a mozgásfejlődés következő szakaszához.
A masszázzsal, mozgatással adott ingerek hatására a csecsemő testtudata jobban fejlődik, képessé válik testrészeinek összehangolt mozgatására. Így elősegítve a idegrendszer az intelligencia fejlődését, megelőzhetők a fejlődési elakadások, eltérések.
A baba mozgás masszázs folyamatában a masszázs elemei kiegészülnek a mozgáskoordinációs gyakorlatokkal.
Az egyes testtájak átmasszírozását azok passzív és aktív átmozgatása követi. A gyakorlatok mindig alkalmazkodnak a baba mozgásfejlődési szintjéhez. A cél, hogy előkészítsük és segítsük a következő fejlődéstani mozgásminták tanulását és gyakoroltassuk a már meglévőket.
Ahogy a baba képes lesz testrészeinek önálló, harmonikus mozgatására, úgy válik az ön indította mozgás örömteli tevékenységgé mindkét fél számára.
A rendszeresen alkalmazott baba mozgás masszázs során a biztonság és a szeretet adása megnyugtatja a babát, megerősíti az egymáshoz tartozás érzését a szülővel vagy gondozóval. Létrejön és tartóssá válik egy szoros szeretetkapcsolat. Ez a biztonságos kötődési minta nélkülözhetetlen előfeltétele a gyermek egészséges személyiségfejlődésének. A gyermek is képes lesz a szeretetre és kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokat tud kialakítani élete során.


Mézes masszázs:

Méregtelenítésre, helyi fogyasztásra kitűnően alkalmas. A vérbőség fokozódik, a pórusok kitágulnak. Ez általános reakció, minden masszázsnál bekövetkezik, de itt a méz értékes tápanyagai könnyen beszivárognak a bőr felső és mélyebb rétegeibe. A méz különleges értékességé, hogy magas cukor, enzim-, vitamin- és ásványi anyag tartalommal bír, tehát gyulladások csökkentésére, légúti problémákra, náthára kiválóan alkalmazható.


- Csökkenti a depresszió okozta ideggyengeséget, stresszt mivel felfrissítő és üdítő hatással van a páciensre.
- nagyon erős bőrápoló is, magas nedvességtartalma gazdagon pótolja a szervezet elvesztett vízkészletét.
- izomlazító, fájdalomcsillapító.
- Immunerősítő
- ízületi, reumatikus panaszokra
- gyulladáscsökkentő


Kéz és talp masszázs

A reflexológia őshazája keleten van, Európában az 1900-as évek közepén terjedt el. Hazánkban a 80-as évek vége felé kezdett tért hódítani. A köztudatban talpmasszázs néven ismert. Valójában a kéz és fülmasszázst is magában foglalja. Stúdiónkban a kezelések mindezeket a reflexzónákat is érintik, így azok pozitív hatásai megsokszorozódnak.
Élettani hatásai közismertek, mint pl:
harmonizáló,
anyagcsere és keringés javító,
fájdalomcsillapító,
öngyógyító képességet serkentő,
egészségvédő,
méregtelenítő.
Sok betegség kiegészítő kezelésében is rendkívül hatékony. A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni, amely az egészséges életműködés feltétele.


Tibeti energiamasszázs:

Mély szintű, oldó, relaxáló masszázs, lelki kikapcsolódás. Testi és pszichikai szintű problémákra nyújt hatékony megoldást. Kézrátételes és egy hagyományos krémes/olajos masszázs kombinációja, amely során ideális energiarendszert alakíthatunk ki vendégünkben, ami jótékony gyógyulási folyamatokat indít el testben és lélekben.


Pránanadi kezelés

Szelíd gyógymód - lépésről lépésre
A több ezer éves pránanadit egy német származású tudós ismertette meg a nyugati világgal 16 éves tibeti képzése után. Magyarországon 1992 óta ismert.
A módszer eredete időszámításunk előtt 6700 évre tehető, ekkor jelent meg a természetes gyógyítás az emberek között, ekkor tanították meg az emberiséget a növények, kőzetek, vizek gyógyító hatásaira. Ekkor tanulta meg az emberiség az energiák használatát, a szimbólumokkal való gyógyítást is.
A prána minden energia ősforrása. Az élet megnyilvánulásának minden síkja, a felvett és az el nem használt prána (abszolút energia) rezgésétől, minőségétől függ. A prána egy összetett energiarendszer, ami nélkül a fizikai test nem létezhet.
A mindent átható prána (életenergia) folytonos, állandó, meg nem szűnő mozgásban, rezgésben, áramlásban van. Örvénylő mozgásuk következtében kapcsolódnak egymáshoz és energiaközpontokat hoznak létre az egész univerzumban, naprendszerekben, és mindenhol megtalálhatók.


A pránanadi hatása:

A pránanadi minden életfolyamatunkat pozitívan befolyásolja. Fizikai szinten elősegíti a beteg gyógyulását, gyorsítja a regenerációt, javítja az anyagcserét és enyhíti a fájdalmat. A lélek szintjén segít a félelem, a harag, a depresszió, a kétely, az aggodalom, a kimerültség és egyéb problémák leküzdésében. Hatására könnyebben vesszük a fizikai nehézségeket és a lelki megterhelést, erősebbé és kreatívabbá válunk. Segít továbbá az önismeretben, személyiségünk fejlődésében és a másokhoz való viszonyulásunk javulásában.

Kezelés:
A pránanadi kezelés alapja, hogy egyfajta „beavatáson” vegyen részt a vendég.

Ez a beavatás 4 alkalmas kezelésből áll, mely teljes testkezelést jelent, időtartalma 90 perc. Az alkalmak között minimum 12 - maximum 24 órának kell eltelnie.
Az első 4 kezelés alkalmával a vendégben nem mindig komfortos érzetek alakulnak ki, de a 4-dik alkalommal ezek elmúlnak és helyre áll a szervezet teljessége.
A kezelés ruhában és kényelmes fekvő pozícióban történik.
A kezelés alatt lehet meditálni, vagy akinek úgy kellemes, beszélgetni is, sőt aludni is.
A kezelés alatt a vendég általában meleget érez a kéz alatt, extrém esetben ez lehet hideg vagy még különösebb esetben semmit sem érez.
A 4 alkalom után lehetőség van helyi kezelésre, mely mindig a problémától függő időtartamú.


Alternatív nyirok, cellulit és fogyasztó masszázs

A fogyasztó masszázs hatására a zsírdepókban lerakódott zsírsejtek és méreganyagok felszabadulnak és bekerülnek a nyirokkeringésbe. Megfelelő masszázstechnikával a vérbőség fokozásával a vesén és a vastagbélen keresztül távoznak
Megszünteti a szövetekben a fehérje pangást, a mobilizálható ödémákat.
Az olajokkal végzett masszázs elsősorban hölgyeknek ajánlott, mely során kiemelten kezeljük a combokat, feneket, hasat, dekoltázst. A kezelés feszesíti a bőrt, a kezelt területeken csökkenti a cellulitisz mértékét, harmonizáló hatású.

Vélemények, értékelések (0)