Fillér Utcai Általános Iskola

0 értékelés
Cím:
1022 Budapest, Fillér u. 70-76.
Telefonszám:
+36-1-3266616
Kategória:
Általános iskola

További információk

Az iskola 1985-ben kezdte meg működését . A hagyományos általános iskolai oktatás mellett 1988-ban kísérleti jelleggel a kerületben elsőként megindult első osztálytól az emelt szintű angol nyelvoktatás. 2000 őszétől itt folytatódott a Marczibányi téri Általános Iskolában elkezdett német nemzetiségi kéttannyelvű oktatás.

Az idegen nyelv oktatása iskolánk egyik legfőbb jellemzője. Már első osztálytól tanítunk angol nyelvet heti 2+1 negyedik évfolyamon 4, ötödiktől kezdve pedig 5 órában. Iskolánk vezette be elsőként 1988-ban (a pécsi Janus Pannonius Egyetem kísérleti iskolájaként) az első osztálytól történő angol nyelvoktatást, amelyet azóta folyamatosan fejlesztettünk. Ez a program kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a nyolcadik évfolyam végén diákjaink letehessék a nemzetközi Pitman nyelvvizsgát alap- illetve középfokon.

A 2000/2001-es tanévtől intézményünkben zajlik a német nemzetiségi kéttannyelvű oktatás is, amely tagozaton már végzős osztályunk is volt. Ide a német nemzetiséghez tartozók, valamint a német nyelvet emelt óraszámban tanulni vágyók kapcsolódhatnak be. Német anyanyelvi tanárok tanítják alsó tagozaton heti egy-egy órában a természetismeretet, rajzot, éneket, testnevelést, a technikát és a német nyelv és irodalmat, felső tagozaton a történelmet, a biológiát és a temészetismeretet a két tanítási nyelvű oktatás programja szerint. (Ez összesen átlagosan heti 10-12 nyelvórát jelent.) Természetesen a magyar tanrendet követik a gyerekek, lehetőséget adva ezáltal mind német, mind magyar nyelven történő középiskolai továbbtanuláshoz.

A sport és az egészséges életre nevelés is nagy hangsúlyt kap az iskolában. A hagyományos testnevelés órák mellett lehetőség van délutáni tömegsportra. Kihelyezett labdarúgó, cselgáncs és RSG szakosztályok működnek, illetve kosárlabda-edzésekre is járhatnak a diákok.

A számítástechnika, informatika is fontos pillére az oktató munkának. Jól felszerelt számítástechnika terem várja a számítógépek világát kedvelőket. 15 hálózatba kötött modern gépen tanulhatnak a felső tagozatos diákok informatikát.

Rengeteg szakkör, hangszeres zeneoktatás, hittanoktatás és sportfoglalkozás indult a délutáni órákban.
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Fillér Utcai Általános Iskola

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés