Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház

(5.0) - 8 értékelés
Cím:
1063 Budapest, Szív utca 30
Telefonszám:
+36-36-1312207
Kategória:
Söröző, Közép-európai étterem

További információk

A Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház a Beugró étterem helyén nyitotta meg kapuit Kedves Vendégei előtt. Az elfogadtatással nehéz dolgunk lesz, hiszen a cseh konyha és vendégvárás csak a szívélyességben egyezik meg saját magyaros vendéglátásunkkal.

Az ételek a mi ízvilágunktól nem esnek távol ugyan, de a főzési és sütési módok miatt mások, mint az idehaza megszokottak.
Az ételek köreteiről nem is beszélve, hiszen a legtöbb étel mellé a knédli számos változatát kínálja a cseh konyha.

Na és persze itt van a sörkultúra, ami összeköt mindent, és egyben egy teljesen szokatlan feladatot állít elénk: a tradicionális cseh sörözői felszolgálást. Mert üres söröskorsó az asztalon nem lehet, csak teli, és a vendég előtt mindig ott kell legyen a fogyasztása egy papíron – ami persze nem számla.

Vendégnek és vendéglátónak is meg kell szokni ezt a fajta vendéglátást itt, Pesten is. Csehországban járva ez természetes nekünk is, de idehaza még gyakorolni kell.

Hiszen mi nem kevesebbet vállaltunk, mint hogy egy kis Csehországot hozunk létre itt, a Szív utcában. Ehhez kérjük a segítségüket, akár a kinti csehországi tapasztalataik alapján, akár jobbító szándékú kritikájuk okán. Mert nem csak az elsők, de jók is szeretnénk lenni.
Első értékelő
Fizetési módok: Amex, MasterCard, Visa
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
8 korábbi értékelés - Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház
Annamaria70 Annamaria70
4 értékelés
1 követő
1 plecsni
5 hasznos vélemény
2015. 01. 30. 12:45

Házassági évfordulonkón vacsoráztunk a Ferenc Ferdinand Monarchia Étteremben, és nagyon elégedettek voltunk!!! Nagyon kedves, készséges személyzet, isteni finomat ettünk (és akkora adagot kaptunk, hogy még maradt is :)). Szóval, a Cseh Sörházat is meglátogattuk...Ugyanez a véleményünk! :)

Matheus Dénes Matheus Dénes
4 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2014. 01. 14. 15:12

Jó kis hely, remek sörök, udvarias kiszolgálás.
Itt kitűnően tudnak csapolni, eléggé buborékos a sör, éppen jó magas és kemény a habja.
Nekem nem köszönt vissza a Prágai életérzés, de hangulatosnak mondható.
Ha jó sörre vágysz, ide be kell térned! :)

Szabadi-Tóth Klaudia Szabadi-Tóth Klaudia
5 értékelés
0 követő
3 plecsni
7 hasznos vélemény
2013. 10. 10. 11:45

Remek cseh söröző, visszahozza az ottani ízeket és hangulatot. A sörök és ételek jók, a kiszolgálás egyedi. A dekoráció is kedves, az összes ismert cseh bábfigura megtalálható a plafonról lelógatva. Mi nagyon jól éreztük itt magunkat

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Inklovics-Fodor Tímea Inklovics-Fodor Tímea
5 értékelés
0 követő
2 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 08. 28. 18:11

Remek kis hangulatos étterem,nem beszélve a finom sörökről.Ajánlom mindenkinek akinek egy kicsit is hiányzik a prágai hangulat.Szerencsére nincs messze tőlünk,így tervezzük hogy szombaton este betérünk egy kis sörözésre. :)

René René
4 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 06. 30. 15:54

Prágába gyakran járunk a haverokkal sörözni. A Ferdinándban szinte ugyanezt a hangulatot megkaphatjuk. Általában meg sem állunk 3-4 korsó sörig.

Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
190 hasznos vélemény
2013. 06. 30. 08:46

Nagyon elegáns hely, igazán az ember mintha elrepült volna, garantáltan minőségi ételek, a finom sörök, remek oldott hangulat, szeretek ide járni.

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
281 hasznos vélemény
2013. 05. 31. 10:07

Bár még nem jártam Prágában - de minden álmon - ezen a helyen egy kicsit azt érezhetem ott vagyok, a barátaim elmondása szerint. A söröket szeretem, de azért nem próbáltam ki mindet, majd legközelebb.

bmarci bmarci
32 értékelés
0 követő
8 plecsni
23 hasznos vélemény
2012. 11. 15. 01:35

Aki járt már Prágában, vagy más cseh városban, bizonyára betért már egy tradicionális cseh ebédre, vagy néhány korsó utánozhatatlan házi főzésű sörre egy hagyományos cseh vendéglőbe. Meglátni és megszeretni – így vagyunk a cseh fővárossal, és a gasztronómiával is. Ezért érdemes kipróbálni a Ferdinándot, ugyanis tökéletesen visszaadja ezt a hangulatot, egy csipetnyi Csehország a pesti belváros közelében. Aki pedig még nem próbálta az autentikus kiadást, annak pedig tökéletes ízelítőt ad, mind a hely légköre, mind az étel- és italkínálat.
Az elegáns faburkolat, a kényelmes székekkel és asztalokkal ellátott szeparált boxok, a boldog békeidőket, és a Monarchiát idéző díszítések és lámpatestek, a csillogó családi és rendezvényes különtermek, a kulturált, elegáns, kedves és gyors kiszolgálás mind önmagukért beszélnek. Azt szokták mondani, ha az adott kultúrából érkezők szívesen látogatnak egy helyet, akkor az a hely jó. Nos, ebben sem volt hiány: ott jártunkkor több volt a szláv szó, mint a magyar, sorra tértek be a cseh és orosz vendégek az étterembe.
A háromféle csapolt házi sör mindegyike kiváló, az étlapon pedig megtalálható a nemzetközi konyha is, de javaslom inkább a cseh különlegességeket – a knédliben és a sült húsokban vörös káposztával nem lehet csalódni. Az árak nem kifőzde-szintűek, de megfizethetőek, főleg néhány kupica Borovicska után… Érdemes kipróbálni, garantált minőség és hangulat, aztán pedig, ahoj, irány az Arany Város!