Fahéj Kávézó

(4.5) - 5 értékelés
Cím:
1052 Budapest, Semmelweis utca 19
Telefonszám:
+36-1-7879305
Kategória:
Kávézó

További információk

Első értékelő
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
5 korábbi értékelés - Fahéj Kávézó
Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
135 hasznos vélemény
2013. 09. 21. 12:18

Habár az Astorián jártam egyetemre évekig, az igencsak közeli Fahéj valahogy leszorult a Mélypont-Csendes-Könyvtárklub-Katapult listámról, és csak most szembesültem vele, hogy ez egy jó hely! Nade miért nem ismertem eddig?! Főleg, ha számba vesszük, hányszor mentem el mellette...
Úgyhogy mindenképp régi hiányosságot pótoltam tegnap. Annak reményében mentünk a Fahéjba, hogy ott már biztos kapható forralt bor. Sajnos, forralt bor még nem volt, viszont forró csoki meg kakaó igen. Meg egy igen furcsa, nagyon erős és nagyon alkoholos kávékülönlegesség (Fahéj néven fut), ami egyikőnknek sem ízlett, úgyhogy azt inkább hanyagolnám legközelebb, de a forró csokijuk (majdnem) mindent feledtetett.

Negatívum, hogy csak egy vécé van, papír épp nem volt, az ajtót meg nem lehet bezárni. Ezért csak 4-est kap.

tavsan tavsan
31 értékelés
1 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 20. 21:19

A helyet több barátom is nagyon szereti, ezért nemrég hagytam magam rábeszélni egy látogatásra a Fahéjba. Nem is bántam meg: a hely elsőre kicsit réginek tűnt, a berendezések miatt, de pár perc múlva már inkább azt gondoltam róla, hogy barátságos és otthonos. Melegszendvicset és macifröccsöt rendeltünk, ez utóbbi rosé fröccs, egy kis málnaszörppel. Itthon megpróbáltam reprodukálni, de a Fahéjban ez sokkal jobban ízlett. :) A mosdó tiszta, kulturált, aminek nagyon szoktam örülni, hiszen egy-egy vendéglátós helynek szerintem ez is fontos ismérve. Minden mással is meg voltam elégedve, az árakkal és a barátságos kiszolgálással is.

K.Orsi K.Orsi
40 értékelés
1 követő
11 plecsni
38 hasznos vélemény
2012. 10. 23. 19:44

Nagyon jó név választás a helynek, olyan barátságos hangulatot áraszt. Többször voltam már, mivel az egyik barátom a mellette lévő épületben dolgozott, így általában ez volt a találkozóink helyszíne. Kedvencem a piros gyümölcsös limonádé, annyira finom a ribizli és a szeder darabokkal. Nyáron különösen jól tud esni. Turmixok is kaphatók, szintén igazi gyümölcsből készülnek. Ezen kívül a melegszendvics a király még, ami engem leginkább az iskolás koromban saját kezűleg gyártott egyszerű melegszenyára emlékeztet. De ettől jó, kenyér, sajt, ketchup és kész is. Sajnos ennek ellenére itt elég lassan készül el, ez az egy hiba, amit megjegyeznék. Az árak szerintem megfelelőek és a díszlet is tetszik.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Lovas Anna Lovas Anna
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
50 hasznos vélemény
2012. 10. 23. 10:19

Ószeres berendezése ellenére nem régi helyről van szó, amire elég hamar rákaptak az Astoria környékiek, mivel barátságos, és egészen olcsó is. Főként kávézóként és baráti összeröffenések gyülekezőhelyeként szolgál, két kisebb szobával, egyikben kis asztalokkal, másikban közös játékra is jó nagy helyekkel, párnákkal, fotelekkel. Én szinte mindig utóbbiba jövök, az asztalok üveglapjai alatt levelek, régi képeslapok, forgalomból kivont papírpénzek, fölöttünk kottákból csavart lámpa, kiállított festmények vagy fotók, a sarokban lehet válogatni a társasjátékokból: mintha tényleg egy barátunk szobájában lennénk, csak közben a padlótól plafonig ablakon nézegethetjük az utcán járó-kelőket. A mosdó plafonján régi újságkivágások, a pult fölött vekker kollekció és kulcs-gyűjtemény: az egész hely nosztalgikusan bájos. Az itallapról főleg a turmixok, forró csokik, teák közül szoktam válogatni, estefelé pedig a ház sörét vagy „öncsfröccsöt”, ami egy fél liter bor és egy üveg szóda, amit magunk osztunk el a barátokkal. De zsíros kenyeret vagy melegszendvicset is kérhetünk, hogy jobban csússzanak az italok.

D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2012. 10. 16. 10:02

A Fahéj a szemközti épületben tanuló zeneművészetisek egyik törzshelye, az a fajta jól bejáratott, kellemes hely, ahova az ember leugrik egy kávéra két óra között, vagy a nap végén sörözni a csoporttársakkal. Ennek megfelelően a két, egyenként sem túl nagy helyiségből álló műintézmény dizájnja is a kedvesen avítt, kissé kopott, de melegséget és otthonosságot sugalló vonalra megy rá, megfelelő számú kottarészletet és hangjegyeket felhasználva a dekorációban. Ennek ellenére a Fahéjt nem csak zenészek kedvelik, hanem olyan régi vágású bölcsészek és joghallgatók is szép számban megfordulnak itt, akik még a romkocsmák térhódítása előtti idők iránt éreznek nosztalgiát. A Fahéj nem csak azért nagyon szerethető, mert az egész stílusa valahogy olyan békelebeli, hanem mert az áraik normális keretek között mozognak (annak ellenére, hogy az V. kerületben vagyunk!), a kávéjuk Illy, a házi söreik pedig nagyon kellemesek, különösen tekintettel a csapolt barnára!