Ellátó Kert

(4.0) - 5 értékelés
Cím:
1075 Budapest, Kazinczy utca 48.
Telefonszám:
+36-20-5273018
Kategória:
Romkocsma, Pub, Mexikói étterem

További információk

Ping-pong, darts, billiárd, csocsó és mexikói ételek.
Taqueria és koktélbár!
Minden péntek "Arany péntek", tehát pohár árban van a korsó Ászok!
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Kutyabarát hely? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
5 korábbi értékelés - Ellátó Kert
P. Noémi P. Noémi
25 értékelés
0 követő
9 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 12:11

A nyáron került megrendezésre a belvárosban az V. Cseh sörfesztivál. Kedves baráti társaságommal úgy éreztük, ideje megpihenni a "kimerítő" sétát így kötöttünk ki az Ellátó kertben. Első dolgunk volt valami rövidet rendelni, melyhez a pincér segítségét kértük. Elmeséltük neki, hogy sörfesztiválról jöttünk...mosolygott s ajánlotta, hogy akkor csapjunk a lovak közé, ha már ilyen szépen elindítottuk a délutánt. Így történt, hogy megízlelhettük az egyik legfinomabb szilvapálinkát. Azelőtt nem voltam még ezen a helyen, ezért arra gondoltam mielőtt a felszolgáló felkínálja az egész itallapot, gyorsan körbenézek. Hatalmas, tágas udvar, a falakon színkavalkád, retro bútorok és mosolygós, vidám emberek vettek körül. Késő délután volt, talán ezért nem volt még telt ház, így nyugalmat és békességet sugárzott számomra a tér. A kedves felszolgálók és a baráti árak nagyban közrejátszottak, hogy túránkat egy ilyen kellemes környezetű helyen fejezhettük be.

béréka béréka
30 értékelés
1 követő
11 plecsni
42 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 19:21

Az Ellátó Kert egy tipikus romkocsma. A romkocsmákra oly jellemző, már-már klisészerű szedett-vedettség a hely egyik jellegzetessége: a sokféle bútor, a festett falak, a bicikli a plafonon, az ideiglenesen téliesített udvar, ahol jelenleg úgy megáll a cigarettafüst, mint régen a tőle alig 50 méterre lévő Wichmann-söröző jobb napjain. (Nyilván van cigaretta-mentes helyiség is.) De a romkocsmákra, így az Ellátóra más is jellemző: van hely lerakni a biciklit, van hely nagyobb társasággal leülni, van hely romantikázáshoz, ahol alig látnak és mi is alig látunk valakit, az árak elfogadhatóak, és a gyakorlott pultosoknak köszönhetően a kiszolgálás még a fejetlen péntek-szombati csúcsidőben is gyors, sőt, csocsó- és billiárdasztal is van ám. Talán ez ilyen „nomen est omen”-átok, de a Kert a fedett részek ellenére nyáron az igazi, de egy-egy ital erejéig télen is simán bevállalható.

Gardedám Gardedám
30 értékelés
4 követő
9 plecsni
35 hasznos vélemény
2012. 11. 15. 15:34

A Pick szalámigyár felvevőhelyének udvarából átalakított Ellátó Kert jól ötvözi a lazaságot... a lazasággal. A székek és asztalok össze-vissza vándorolnak minden este csakúgy, mint a különböző társaságok tagjai. Legutóbb három random ember - köztük egy nő is - hívott meg röviditalra, majd leült hozzánk beszélgetni majd egyszer csak távozott. Az Ellátónak két nagy előnye van: az egyik a belvárosi fekvés, a másik pedig a fedett és részint fűtött dohányzóhely. Azonban sok esetben talán túlságosan is romkocsma: a székek szétesnek, az asztalok ragadnak és bizonyos italok minősége kritikán aluli - ha egy mód van rá, soha ne próbáld ki a ház folyóborát! Ugyanis olyan rossz, hogy nem is tudod meginni, vagy ha sikerült akkor ezt egész másnap bánni fogod. De a zene nagyon jó és a személyzet is kedves, a kiszolgálás pedig nagyon gyors.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Cs.Tímea Cs.Tímea
124 értékelés
16 követő
19 plecsni
171 hasznos vélemény
2012. 11. 15. 22:55

A Király utca felől a Kazinczy utca első romkocsmája. Ezen a szakaszon nagyon sok hely van, az elmúlt 1-2 évben sok nyílt, pláne ha a Gozsdu udvart is belevesszük. Általában ezek a helyek nem romkocsmák, nekem némelyik olyan összecsapottnak tűnik, jellegtelennek. Az Ellátó egy kellemes lazulós hely, különböző helyiségekkel, régi, rozoga bútorokkal, narancssárgás fényekkel megvilágítva. Épp ma a pult közelében ültünk barátnőkkel, magas, bárszékes asztaloknál. Tetszett a hely hangulata, el lehetett vegyülni. Az árak általában a belvárosi kocsmák áraival egyeznek. Volt nálunk különleges házi sajt, amit az asztalon szeleteltünk bicskával, de senki nem szólt ránk. Ezt azért sok helyen nem lehetne megtenni. Az ételeket nem kóstoltam, de tervezem.

HÁdám HÁdám
31 értékelés
0 követő
10 plecsni
16 hasznos vélemény
2012. 11. 13. 11:07

Egy gyógyító pinkit vagy kettőt igazán érdemes itt meginni. Torokgyulladásra, megfázásra legalább olyan jó, mint a pálinka, a grapefruit lé ráadásul tele van C-vitaminnal. Klasszik belvárosi árak, folyamatos nyüzsgés, könnyen ismerősbe botlasz. Nagy társasággal is érdemes ide jönni, hely van bőven, bár esténként nem egyszerű asztalhoz jutni. A téliesített kerthelységben lehet dohányozni, mindenhez nagyon közel van. Zárás körül gyakran igazán családias a hangulat, akkor ez a nagy hely igazán otthonos is tud lenni. A pultosok jó arcok, barátkozósak, pár alkalom után megismernek. A mexikói ételek ízletesek és frissek, nagyon érdemes megkóstolni.