Dominó Irodabútor

(5.0) - 1 értékelés
Cím:
7100 Szekszárd, Rákóczi F. u. 15.
Telefonszám:
+36-74-511-345
Kategória:
Bútorbolt

További információk

Fáj a háta? Szenved ülés közben?

Az ülőmunkát végzőknél:

Megoldás az ergonómikus forgószék

Miért megoldás az ergonómikus forgószék?

Napjainkban egy többnyire ülőmunkát végző ember hetente átlagosan 60-70 órát ül különböző ülőalkalmatosságokban. Ez a mozgásra tervezett emberi test számára az egyik legmegterhelőbb pozíció.

A hosszantartó, természetellenes testtartás gerincbántalmakhoz, később visszafordíthatatlan gerincferdüléshez vezet. Az ilyen betegségek kialakulása a megfelelő ülőbútorok kiválasztásával a legtöbb esetben megelőzhető. Természetesen nem felejtkezhetünk el a irodaszékekhez társított irodabútorokról sem. Mai modern irodaberendezések, íróasztalok magassága szabályozható, nem mindegy, hogy alacsony, vagy magas ügyfélnek ajánljuk az irodabútorokat.

A jó munkaszék feladata, hogy olyan pozícióban támassza meg a testet, mely a hosszabb munkavégzés alatt is folyamatos kényelmet biztosít. Ezáltal az ergonómikus széknek döntő szerepe van abban, hogy az ember munkája vagy más tevékenysége során helyes, komfortos, hatékony, ülőpozicióban tevékenykedjen.
Miért van szükség az ergonómikus székekre?

A gerincünk az a testrészünk, amely cipeli nap, mint nap egész csontrendszerünk súlyát, elviseli a járás, állás, túl sok ülés, a helytelen emelés és cipekedés okozta megterhelést. Ezt a feladatot gerincünk a csigolyák közötti rugalmas porckorongoknak köszönhetően képes véghezvinni. Ha azonban a feszes tartástól nyomás helyeződik a porckorongokra, folyamatosan elveszítik nedvességtartalmukat, összenyomódnak, a gerinc megrövidül. Estére mindannyian alacsonyabbak vagyunk, mint reggel.

Ha a gerinc tehermentesítődik, a porckorongoknak lehetőségük van arra, hogy szivacsként megszívják magukat a környezetükben található tápláló folyadékkal, és visszanyerjék rugalmasságukat. Ha ez a lazítás elmarad, tartós károsodás alakul ki, melynek súlyos formája a porckorongsérv.A gerincoszlop az élet idejének túlnyomó részében kevésbé oszlop, mint inkább mozgó ív. Oldalról nézve kettős S alakot formáz.


Egy hagyományos támlás széken "kihúzott" háttal ülve feszessé válik nemcsak a gerinc, hanem a csigolyákat körülvevő támasztórendszer izomzata is. Ezért rá kell "venni" feszes gerincünket, hogy normál állapotban, abban a bizonyos S formában lássa el életfunkcióit. A megfelelő anatómiai tartás ún. térdelőülésben érhető el úgy, hogy ráhelyezzük térdünket a szék alsó részére. Alkalmazásával fáradság és fájdalom nélkül tudunk több óráig is tanulni, számítógép előtt ülni vagy kényelmesen, ülve vasalni. Máris búcsút mondhatunk a derék- és hátfájásnak!
Fizetési módok: MasterCard, Visa
Parkolás: Igen
Elfogad bankkártyát? Igen
Akadálymentesített? Igen
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
1 korábbi értékelés - Dominó Irodabútor
Vendég felhasználó Vendég
2015. 02. 02. 08:49

Jó kiszolgálás, korrekt árak. Szuperül megoldották az irodaberendezést.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Dr. Mácsik Erika 7100 Szekszárd, Hunyadi utca 5
25 értékelés
Thumbnail Aranykulacs Kis Vendéglő 7100 Szekszárd, Nefelejcs köz 3.
7 értékelés
Thumbnail Dr. Szemes László plasztikai sebész 7100 Szekszárd, Béri Balogh Ádám utca 5.
4 értékelés