DiVino Borbár

(4.5) - 7 értékelés
Cím:
1051 Budapest, Szent István tér 3
Telefonszám:
+36-70-9353980
Kategória:
Borbár

További információk

A borbár koncepciója szerint csak magyar borokat, illetve a Junibor Egyesülettel szövetkezve a juniborászok és családtagjaik borait árusítja. A juniborászok 35 év alatti fiatal magyar borászokat jelölnek, a jelenleg 30 juniborász lefedi Magyarország borvidékeit.
Első értékelő
Megnyitás
2011. 05. 27.
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
7 korábbi értékelés - DiVino Borbár
MissPihe MissPihe
34 értékelés
2 követő
9 plecsni
43 hasznos vélemény
2015. 02. 10. 10:08

Nagyon szuper és spontán ötlet volt beülni ide barátnőmmel. Egy gondunk volt, minden asztal foglalva volt és csak az ajtó mellett tudtunk leülni, ahonnan rendszeresen hideg jött be. A pultosok nagyon kedvesek, a falatozni való ISTENI, az árak elfogadhatóak és a poharat akár haza is viheted, ugyanis felszámolják... ha nem tartod meg akkor pedig visszakapod a letétet. :) Egyszóval nekem tetszett, amiért egy csillag lemaradt az az elrendezés.. ajtó mellett fáztam. :(

phyllie phyllie
26 értékelés
0 követő
8 plecsni
31 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 13:26

A borozás fellegvára, azoknak is kellemes élmény, akik nem kifejezetten borkedvelők. A borkorcsolya sem marad el természetesen, kiváló minőség, ami után valóban jól esik egy pohárral. Főleg turistáknak jó választás, hiszen (eddigi tapasztalatom szerint) szinte csak magyar borokkal foglalkoznak, de azzal igen széles (és minőségi) választékban. Természetesen a magyar borok rajongóinak első számú célpont. Árban inkább baráti, aki volt már a várban borfesztiválon, az hasonló árakra számítson. Beülős hely, inkább beszélgetős-összejövős. A hajnali kettőig tartó nyitva tartás és a hely atmoszférája miatt akár egy randi helyszínnek is tökéletes.

Stamina Stamina
36 értékelés
6 követő
12 plecsni
36 hasznos vélemény
2012. 10. 24. 16:38

A bor és a minőség találkozása egy olyan bárban, amely az "új vonal" szellemében alakult. A rengeteg fajta márka közül mindenki megtalálja a számára legkedvezőbbet ár és íz szerint is. Kis hazánk és az itthoni borvidékek népszerűsítésére is tökéletes, így ha külföldi ismerősünk érkezik, mindenképpen érdemes elkalauzolni a Bazilika tér csodálatos környezetébe. Nagyon tetszetős a fekete belső tér és a különleges fa ülőalkalmatosságok. A kiszolgálás is első osztályú, bár kissé nehezíti a dolgukat az egyre több vendég, de ez velejárója a növekvő ismertségnek. Főként az esti órákban a barátokkal egy üveg bor elfogyasztására tökéletes helyszín. Romantikára már kevésbé van lehetőség, arra a bárból kilépve a csodás környéken való séta a megfelelő.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
176 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
gergopapp gergopapp
21 értékelés
4 követő
8 plecsni
12 hasznos vélemény
2012. 10. 23. 19:22

Az egyszerű, műanyagpalackos borral kereskedő belvárosi kocsmák forgatagában nehéz igazi minőséget találni. A DiVino borbár üdítő kivétel nem csak a borválaszték, de a hangulat és a kiszolgálás szempontjából is. Egyszerre nyugati és magyar, modern és klasszikus. Itt nincs külön turista és helyi lakos, nincs külön törzsvendég és egyszeri kísérletező: mindenki kulturált borfogyasztó, nem több, nem kevesebb. A bárban kizárólag fiatal magyar borászok borait lehet megvásárolni, vagy akár csak megkóstolni, 1-2 ezer forinttól egészen 25 ezer forintig terjedő árkategóriában.
Mindezt megtehetjük egy nagyszerűen berendezett belső részen, vagy akár kint, a szökőkútnak támaszkodva, háttérben a Bazilikával.
A DiVino tipikusan az a hely tehát, ahol az ember nem sajnálja a pénzt, hanem magával ragadja a hely hangulata. Igaz ez még azokra is, akik a szokásos buli előtti bevásárlásnál mindig a második legolcsóbb bort választják a közértben.

Cs.Tímea Cs.Tímea
124 értékelés
16 követő
19 plecsni
169 hasznos vélemény
2012. 10. 06. 22:08

A Bazilika mellett, csodálatos, romantikus környezetben található a borbár. Egy kellemes, enyhe estén történő borozgatásnak színházi díszletnek is beillő háttere ad a megvilágított Bazilika. Mivel a borbárban kevés a hely, az emberek hatalmas boros poharakból az utcán iszák a különféle borokat. A választék nagyon széles, az árkategóriák is. Nem gyakorlott borfogyasztóknak érdemes tudni, hogy 1,5 dl az alapmértékegység. A vendégek sorában sok a külföldi és az olyanok, akik nem gond üveggel kérni a több ezer forintos borokat. Na persze ez nem minősítés, csak tükrözi a hely hangulatát, színvonalát. Az utcán ücsörgös miatt viszont egészen családias a hangulat, a tornacipő ugyanúgy megfelelő viselet, mint a tűsarkú. A helynek ételkínálata is van, amiket még nem kóstoltam, de nagyon gusztának néznek ki.

Statler Statler
32 értékelés
1 követő
11 plecsni
41 hasznos vélemény
2012. 07. 07. 17:36

Belvárosi klasszikus, ha kicsit mást szeretnél, mint egy romkocsma. Borozni, fröccsözni, kötetlenül ácsorogni és beszélgetni hibátlan. Mindehez pedig stílusos hátteret ad a bazilika, illetve Budapest legcsinosabb hölgyei.
Nem olcsó, sőt drága, de ha nem berúgni mész oda, akkor ez nem áthidalhatatlan probléma

Laszlo Perényi Laszlo Perényi
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 05. 15. 12:06

Egyik kedvenc helyem! És imádom D. Adriennt, aki itt dolgozik!