Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

0 értékelés
Cím:
1027 Budapest, Medve u. 5-7.
Telefonszám:
+36-1-201-1137
Kategória:
Általános iskola, Gimnázium

További információk


Az iskola 1996. július 1-én jött létre két általános iskola összevonásával. Hat évi várakozás után 2002 szeptemberében a tanárok, és a diákok igénybe vehették a több mint 130 éves múltra visszatekintő XXI. századi igényeknek megfelelően felújított és két új szárnnyal kibővített Medve utcai épületet. Így a Víziváros csendes mellékutcájában, a Batthyány tér közelében tovább működik az az iskola, amely már 1872-től jelentős szerepet töltött be a környék kulturális életében.
Iskolánk 2004-től 12 illetve 13 évfolyamos. Arra törekszik, hogy az első négy évfolyamon megalapozza a számolási, olvasási és íráskészséget. Az általános iskola 1-4. osztályaiban az emelt szintű testnevelés és német nyelv oktatás az iskola által kidolgozott helyi tantervek alapján történik. A németet tanuló diákok számára magas színvonalú, játékos nyelvtanulási lehetőséget biztosítunk. A 2-4 nyelvi órák mellett a testnevelés és a rajz tanítása is németül folyik.

Az emelt szintű testnevelésre a nagy mozgásigényű tanulók jelentkezését várjuk. Ők 1-2. osztályban heti 2 óra úszásoktatásban is részesülnek.
Az általános iskola 5. osztályától indulnak az élsportolói osztályaink, amelyekbe jó tanuló, jó sportoló és jó magatartású gyerekek jelentkezhetnek. Ezekben az osztályokban az órarend összeállítása a reggeli edzések figyelembevételével történik. A jó tanulók lehetőséget kapnak az edzőtáborokon és versenyeken való részvételre is. A huzamosabb ideig távol maradó sportolók felzárkóztatásban részesülnek.

5-8. évfolyamon az emelt szintű németes osztályokban a tanulók német irodalmat és országismeretet is tanulnak. Számukra biztosított az Osztrák Intézettel fennálló kapcsolatunk keretében az akkreditált nyelvvizsga megszerzésének lehetősége.

A multimédia orientációt választott diákok megtanulják a multimédiás eszközök és programok használatát (hang- és képdigitalizálás, mozgókép szerkesztés), a multimédia programozás alapjait, mozgókép elemzést és megismerkednek a kommunikációs rendszerekkel.
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés