Csendes Vintage Bar & Cafe

(4.0) - 20 értékelés
Cím:
1053 Budapest, Ferenczy István utca 5.
Telefonszám:
+36-30-7272100
Kategória:
Romkocsma, Pub, Kávézó

További információk

2008-ban nyitotta meg „újra” kapuját a Múzeum körút 13. szám alatt található a régen, erdélyi étteremként működő Csendes. Az új köntösbe bújtatott enteriőr, az állandóan cserélődő zenei és egyéb programok, a hatalmas italválaszték, a fiatalos lendület alapozza meg a hely szellemét. Kálvin tértől és az Astoriatól egy sarokra található, délelőtt kávézóként, esténként nyüzsgő bárként működő „tér” különböző életkorú és stílusú, foglalkozású emberek találkozóhelye, ahol még a törzsvendég is mindennap talál valami olyat amit addig nem vett észre. Az intenzív színes belső tér, a finomra kevert hideg - meleg prémium italok, a változatos zenei programok ideálisak fiataloknak, idősebbeknek, lányoknak, fiúknak, ismerkedni vágyóknak, egyedül, ketten, hárman, kisebb - nagyobb társaságoknak, baráti összejövetelekhez, rokonnal, anyuval, apuval, tesókkal, kollégával, főnökkel, feleséggel, férjjel, szeretővel, tulajdonképpen mindenkinek..


In 2008 Csendes "re-opened" its gates at 13 Museum boulevard, in its older days it was working as a Transylvanian restaurant.The new interior, the constantly changing music and programs, the huge selection of beverages and the flush of youth gives the spirit of the place. Only one block away from Astoria and Kalvin Square, at daytime working as a cafe, at night it turnes into a teeming bar for all ages and stlyes, where even the regulars find something new they haven't noticed yet. The intense and colorful interior, the finely mixed cold and warm premium drinks, the various programs are ideal for young and older, girls and boys, for those who want to meet new people, alone, all together, for small and bigger companies, for gatherings, with mom or dad, boss, colleague, wife or husband, lover, actually for everyone..
Első értékelő
Megnyitás
2008. 10. 02.
Fizetési módok: Készpénz
Parkolás: Utcán, ingyen, Utcán, pénzért
Elfogad bankkártyát? Nem
Kutyabarát hely? Igen
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
20 korábbi értékelés - Csendes Vintage Bar & Cafe
Thomas Andreas Thomas Andreas
1 értékelés
0 követő
0 plecsni
1 hasznos vélemény
2016. 01. 22. 17:01

Azt hittem mindenki oda van érte, de jóleső érzéssel konstatálom, hogy azért ez nincs így. Igazából semmi extra. Mondják, hogy múltidéző...végül is, ha mindenféle lim-lom kacatot, szemetet bepakolni egy helyre azt jelenti, legyen. Totális tömeg van, szinte mindig, elférni pedig alig lehet, mert az asztalok/székek egymás szájában vannak. Az egyetemistákat megértem, hogy oda járnak, de 25 felett ez már nem buli, inkább gagyi.

Piroseper Piroseper
20 értékelés
1 követő
6 plecsni
14 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 13:51

A Csendes egyáltalán nem csendes, zsúfolt, alig lehet lépni és alig lehet hallani a másik szavát. A cigifüsttől legalább megszabadult a hely, így egy kicsit elviselhetőbb lett. A dizájn olyan, mintha egy óriás retró, törött, ócska cuccokat hányt volna a falra, és valaki elfelejtette volna levakarni onnan. Valahogy sosincs itt elég világos, pedig nagyok az ablakok; éjszaka azonban tompák a fények. Forró csoki téren kedvező áraik vannak, a szokásos romkocsmás fogásnak megfelelően pöttyös bögrében, háztartási keksz kíséretében szolgálják fel. Magamtól sosem szervezek ide semmit, csak baráti társasággal jövök ide. Ha nagyon muszáj.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:48

Zöldessárga fény az ajtó körül, bent rögtön a bárpult, lépni alig lehet, mellette a mosdók, tolongás, szorongás: bocsánat, elnézést, elnézést, jó estét, bocsánat. Beljebb, a morajló tömeg vízszintesen eloszlik az asztalok körül és a lámpaernyők alatt. Hol itt a Csend? - kérdezném a mellettem ülőt, de nem érti. A Csend, érted? Hol a Csend? – nem szól, csak körbe mutat. A falon fekete bicikli megy fölfelé, arrébb egy háromkerekű épp lefelé, gázcsövön ül egy gólya, aki itt maradt télire és a törött játék babákat nézi. Mellettük egy sárgult próbabábú próbál a pult felé úszni a falban. Talán inna valamit? – kéredzi tőle egy fekete-fehér portré a 60-as, 70-es évekből, akire piros szamárfüleket rajzoltak. És akkor megértem: Amíg nézelődöm, addig csendben vagyok. Színes, csillogó, himbálódzó világ vesz körül, mintha egy kitágult, szürreális babaágyban lennék. Mintha … de, itt elakad a gondolat. Megjött a söröm.

LD714 LD714
38 értékelés
0 követő
9 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 13:55

Egyedi hangulatú hely a belváros szívében, amely csak nevében Csendes: igazából szinte mindig hatalmas élet van benne. Nagyon szeretem a berendezést, számos egyedi megoldással lehet itt találkozni, a fürdőkádból kialakított székektől kezdve a falakon található megannyi dekorációig. Az alkoholos italok mellett nagyon jó teát is adnak. Néha akusztikus koncertek is vannak, bár az utóbbi időben mintha nem annyira lenne ez jellemző - mindenesetre egy pohár ital melletti ebszélgetéshez bármikor ideális helyszín. Kiszolgálás a pultnál is van, de körbe is járnak rendelést felvenni és érdekes módon nem kérik el rögtön a pénzt, hanem az éttermekhez hasonlóan távozáskor kell fizetni.

HÁdám HÁdám
31 értékelés
0 követő
10 plecsni
16 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 19:53

Az Astoria elvadult gyerekszobája, a falakon műanyag játékok, faló, bakelitlemez tok, minden ami a pár évtizeddel ezelőtti gyerekkkort idézi. Az egyetemisták, fiatalok kedvelt helye, bár árai nem feltétlenül olcsók, de sok egyetem van a közelben, illetve a hely hangulata felejthetetlen. A trash esztétika felől érthető meg, a szemét, az eldobbott elromlott dolog keveredik itt a kedves, szép új játékkal. Ez hoz létre egy furcsán áramló érzetvilágot, ami néha örömteli, néha ijesztő. Egyik pillantás ilyen, a másik másmilyen. Különösen izgalmas volt olvasgatni, a hátsó sarokban álló, nagy lápmabúra alatti doboz névtelen üzenetekeit, nézegetni rajzait.

Dóri Dóri
21 értékelés
1 követő
6 plecsni
29 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 18:03

Elfogult leszek: ez a kedvenc helyem Budapesten. Sok kedves emlék jut róla eszembe, de a legemlékezetesebb, amikor először jártam itt. Első volt a döbbenet: a látvány, ami fogadott befogadhatatlan volt elsőre. De másodjára, és harmadjára is. Most már persze nem számolom hányszor jártam is, de mindig új arcát mutatja a hely, újra és újra találni benne ámulni és bámulni való érdekességet. Nem dekoráció ez, nem is faldíszítés vagy dizájn, annál sokkal több. Mindenkinek van saját kedvenc részlete, nekem a kerékpár, a régi rádió, és a meztelen plasztik barbibaba. Vagy inkább az, hogy mindenki hozzátehet mindehhez? Matricázhatsz, sőt firkálhatsz is, ezzel is csak gazdagabb lesz a hely. Az ovis tejeskávét vagy kakaót, megihatod egy fél kádban, vagy nagymamád régi kanapéján ülve, egy kopottas széken vagy hatalmas vintage fotelben is. Különleges az atmoszféra, kellemes a világítás, a személyzet kedves és mosolygós, sok a felfedeznivaló. Az új étlap és itallap dizájnos, a pöttyös bögrék megunhatatlanok, mint ahogy a keksz is, amit mindig melléjük kapsz. Ne lepődj meg, ha a szomszéd asztaltól átcsábul hozzád a kutyus, és félrebillentett fejjel könyörög érte.

Gardedám Gardedám
30 értékelés
4 követő
9 plecsni
35 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 14:50

Híven nevéhez az egyik leghangosabb beülős hely a Csendes. Általában már 8 után annyira nagy lesz a tömeg, hogy az asztalok közötti apró távolság már mit sem segít és először emelt hangon majd ordítva folyik a kommunikáció. A hely saját adottságai rettentő jók: a középen magasodó oszlopok és a széles, régies ablakok mind egy arisztokrata ház burzsoá hangulatát juttatné eszembe, ha nem lenne minden milliméter teledekorálva elképesztően válogatott abszurditáshegyekkel - itt aztán nem érvényesül a Less is More elv. Az árak elfogadhatóak és a pultosok többsége nagyon jól néz ki, ha sikerül kellőképp ráordítanod, hogy észrevegyen: a szolid integetés vagy halk 'Elnézést' után még sosem kaptam italt itt. A barbivécé nagyon meghökkentő volt elsőre, de azóta már a kötéláthurkolós zárat is megszoktam. A Csendes hangulatából is levett április elseje, de egy pár italra érdemes még mindig lenézni és gyönyörködni a belmagasságban, az osztott ablakokban, a törött fotelekben, a mindig eltörő poharakban, de leginkább azokban a szép oszlopokban.

codypomeray codypomeray
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
27 hasznos vélemény
2012. 11. 21. 00:23

Nem túl csendes, de elképesztően hangulatos beülős hely. Igazi bölcsész paradicsom, de nem a szó tudományos értelmében, ugyanis tanulni lehetetlen. Az asztalok kicsik, ha többen ülünk mellete akkor alig fér el rajta a piros pöttyös kakaósbögre, ami a hely legértékesebb kincse. Beszélgetésre, első találkozásra viszont pazar helyszín. Az árak passzolnak az underground helyek áraihoz, azaz nem olcsó, de egy kávé vagy tea nyilván nem lehet egy bizonyos szintnél drágább, ennél többre pedig úgysem idejön az ember. Ehhez a helyhez sokáig hozzátartott a dohányzás, sajnos ezt most elvesztette, talán már nem is az igazi így.

béréka béréka
30 értékelés
1 követő
11 plecsni
42 hasznos vélemény
2012. 11. 19. 17:53

Minden alkalommal, amikor belépek a Csendes Létterembe(!), megfogalmazódik bennem, hogy a falakon és a mennyezeten megjelenő díszítés olyan, mint a világ összes gyermekének megelevenedett rémálmai. Egy eklektikus, zavaros, pici részekből mégis egy nagy egésszé összeálló maszlag. Na, ez az állítás mondjuk a hely egészére is igaz. Mármint nem a megelevenedett rémálom. Sokféle ember, sokféle bútor, sokféle csésze finom italokkal, sokféle gondolat, érzés – egy nagy, baráti összejövetel, egy zéhák közötti gyors kávé, egy romantikus randevú, egy buli. Mégis a kis, önálló részek összeállnak egy nagy egésszé, ami a legmeghatározóbb jellege a helynek, a sajátos „Csendes-hangulat”. Ami jó. :)

bmarci bmarci
32 értékelés
0 követő
8 plecsni
23 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 16:06

Nevével ellentétben egyáltalán nem csendes hely, ugyanis általában folyamatosan kellemes, lágy zene szól a háttérben, és a nagyszámú vendég zsivaja is mindig biztosítja az alapzajt. Nagyon forgalmas helyről van ugyanis szó. Kedvelik a körút túloldalára járó ELTE-s diákok, a környékbeli gimnazisták, és a nagyméretű romkocsmák helyett egy kis megnyugvásra vágyó fiatalok is. Valóban igazi alternatív hely, a falak és az egész belső tér dekorációja egészen különleges. A hangulatos félhomály mellett sokszor gyertyák égnek kedvesen az asztalokon. További pozitívum, hogy nem kell feltétlenül a pulthoz járulni, ha rendelni akarunk, a személyzet ugyanis kijön az asztalunkhoz felvenni a rendelést, és ott is hagyja strigulázva a fogyasztásunkat. Egyetlen apró hiányossága az italok árában rejlik: megfizethető, de nem tartozik a legendásan olcsó helyek közé. A hangulat viszont kárpótol ezért.

bataviki90 bataviki90
34 értékelés
0 követő
7 plecsni
13 hasznos vélemény
2012. 11. 17. 19:11

Ez volt az első ilyen alternatív hely Budapesten, amit megismertem. Amikor először beléptem, nem győztem tátani a számat a rengeteg látnivalón: „Mi az az ejtőernyő?”, „Mi van ott a falra ragasztva?”
Egyszerűen lenyűgöző. Az egyetlen negatívuma, hogy a nevével ellentétben általában egyáltalán nem csendes, szóval fel kell tekerni a hangerőt, ha beülünk egy baráti beszélgetésre. Az árakat nézve sem tartozik a legolcsóbb helyek közé, de abszolút megfizethető (míg az az egyedi hangulat maga megfizethetetlen). Barátnőzős, társaságos, randizós helynek egyaránt ajánlom, mert soha nem lehet megunni!

annadia annadia
30 értékelés
0 követő
10 plecsni
21 hasznos vélemény
2012. 11. 14. 09:55

A szó szoros értelemben alter helynek nevezném. Csillár, fotelek, kanapék, és a fal telis tele van mindennel képkeret, biciklikerék, piros-fehér mentőöv, gólya, baba, órák... Ha netán uncsi lenne a beszélgetés, amit kétlek, akkor sem unatkozol, mert itt aztán mindent láthatsz. A női wc-t például Barbie babák jelzik Neked. Nagyon vicces. A neve ellenére nem kifejezetten csendes a hely, sőt... De sebaj, ha nem hallod a másikat, jó alkalom arra, hogy összebújjatok... A sör 480 Ft, ha jól emlékszem. Így egy középkategóriás árfekvésű helynek mondanám. Irtó nagy élmény. Amolyan bölcsészklub féle. Jó beszélgetésekhez, de randihoz is kiváló. Imádom!

Gina Gina
57 értékelés
1 követő
11 plecsni
58 hasznos vélemény
2012. 11. 12. 16:13

Előre szögezzük le, hogy csendről szó sincs, ugyanis a hely szinte állandóan tele van lelkesen duruzsoló és nevetgélő vendégekkel… de ez legyen a legnagyobb probléma! A „Csendesbe” belépve hirtelen megértjük, milyen lehet Marty McFly bőrében, hiszen olyan, mintha legalább harminc évet ugrottunk volna vissza az időben: gyerekkorunkat (vagy még inkább a szüleink gyerekkorát) idéző retró tárgyak tömkelege kacsint vissza ránk, így aztán úgy csodálkozhatunk rá a kedves, vagy épp bizarr tárgyakkal telezsúfolt tágas belső térre, mint Alíz arra a bizonyos Csodaországra. Napokig lehetne elemezgetni az izgalmas részleteket,például az útjelző táblákat, de felesleges… ezt egyszer mindenképp látni kell! A látvány viszont még nem minden, hiszen a tulajdonosok többek közt a hallószervek kényeztetéséről is gondoskodnak: sokszor például DJ-k szórakoztatják az egybegyűlteket. Ezt tetézi a széles italkínálat is, szóval egy szó, mint száz: a "Csendes életérzést" érdemes legalább egyszer mindenkinek magáévá tenni. Egy apró negatívum, hogy a felszolgálók néha nincsenek a helyzet magaslatán: gyakran csak akkor kapom meg, amit szeretnék, ha a zsúfolt asztalok közt kimászok a pulthoz.

B. Réka B. Réka
59 értékelés
1 követő
13 plecsni
58 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 11:35

A neve ellenére roppant hangos hely, ez napközben elviselhető, este már nem hallani a melletted ülő beszédét. A dekoráció tipikusan olyan, hogy az ember hazavinné a fél berendezést, például a próbababákat vagy az Üzemen kívül táblát, és a vécé Barbie babás dekorációja sem utolsó. Apropó illemhely. Nagyon szűk, és nem lehet becsukni a női vécé ajtaját rendesen. A kávéjuk átlagos, de kekszet is adnak hozzá. A szendvics isteni finom, ám elég drága és rengeteget kell rá várni. A felszolgálók kedvesek, de megőszül az ember, mire kiérnek, mert állandóan tele a hely szomjas és éhes emberekkel, nem győzik szusszal gondolom ők sem.

myrthill myrthill
27 értékelés
1 követő
7 plecsni
47 hasznos vélemény
2012. 10. 21. 19:26

Igazi bölcsész kávézó nem messze az ELTE-BTK-tól, maga a megtestesült egyetemi lét és káosz, nincs még egy olyan hely, ahol ennyiféle dolog lóg a palfonról és a falakról minden irányban. A közepes tejeskávéjukat és a limonádét imádom, kicsit viszont nehezményezem, hogy a kezdeti lendület után már régóta nem rendelnek mangólevet, pedig azt is nagyon szerettem.. A mosdóban icipici a hely és a kiszolgálás sem mindig megy zökkenőmentesen (ha nem vesznek észre, amikor belépsz, akkor akár fél óráig is várhatsz az asztalodnál, hogy a tömegben ráeszméljenek a jelenlétedre), de összességében klassz hely, nyikorgó és ezerszínű székekkel, régi szőnyegekkel és itt-ott bizarr dekorral. Várakozás közben nézelődni ér!

K.Orsi K.Orsi
40 értékelés
1 követő
11 plecsni
38 hasznos vélemény
2012. 10. 20. 16:54

A Csendes nekem mindig az őszi-téli időszakban jön képbe, bár bővítették a Károlyi kert felé még terasszal is. Egy időben szinte minden estét ott töltöttünk, jóban lettünk a felszolgálókkal, ismerték a kis társaságunkat, így igazi törzsvendégeknek számítottunk. Volt közös activity és ki mit tud, amire bárki benevezhetett. Asztalonként álltak össze a csapatok, így elég jól lehetett ismerkedni is. Egyszer meg is nyertük és egy kojak nyalókával lettem gazdagabb :) Maga a hely egy kavalkád és pont ez a jó benne. A legjobb hogy még mindig ott van a pár éve kiragasztott matricám a falon, ezt nem tehetem meg bárhol, hogy része legyek a dekorációnak. :)

Lovas Anna Lovas Anna
30 értékelés
0 követő
8 plecsni
50 hasznos vélemény
2012. 10. 13. 13:03

A Csendes neve megtévesztő, mert még sosem sikerült olyan csendesnek lennie, amilyenre számítottam. A viszonylag nagy helyiség meglehetősen zsúfolt, mintha egy nagyobb nappaliba érkezett volna be sok egymást nem ismerő rokon, sok kis asztalhoz, sok kis széken, állólámpák tömkelege között. A falra érdemes pár percet szentelni, még íy se érünk a végére soha, hogy végigvegyünk, pontosan mik is vannak rajta: képek, rajzok, babák, papírdarabok, különös művészi elképzelések teremtményei, szokatlanok, bizarrak. Mindenképpen inspiráló a légkör, sokakat lehet is itt látni olvasni, írni, rajzolni, már mikor a hely eléggé csendes hozzá. De általában nem az, délutántól megtelnek a székek sörözőkkel, borozókkal, felbolydul az egész hely, és éjszakáig már le sem nyugszik újra.

Timmi Timmi
121 értékelés
9 követő
15 plecsni
135 hasznos vélemény
2012. 10. 12. 20:49

Mikor még ráérős egyetemistaként tengettem mindennapjaimat, párszor betértünk a közeli Csendesbe. Folyton foglalt volt az összes asztal, és látni sem lehetett a füsttől. Hátul egy kis zugot alakítottak ki a nemdohányzóknak, bár itt nem kifejezetten lehettünk részesei a kinti nyüzsgésnek. Azóta nem igazán jártam arra, pedig füstmentesen nyilván még jobban tetszene.
Ötletes kis hely, mindenféle dolgok lógnak a falon, a kakaót piros pöttyös bögrében tálalják, a forralt bort is. Ha már forralt bor, megjegyezném, hogy életem egyik legfinomabb forralt borát itt ittam. Sosem voltam az a boros típus, így a legtöbb helyen túl alkoholosnak vagy túl savanyúnak találtam ezt a fajta nedűt. De itt kellően édes és kellően „nőies” volt számomra is. Szerintem idén is betértünk párszor egy-egy bögrére. Hamarosan úgyis kezdődik a szezon…