Chagall Cafe & Restaurant

(5.0) - 2 értékelés
Cím:
1065 Budapest, Hajós utca 27.
Telefonszám:
+36-1-3024614
Kategória:
Reggelizőhely, Kávézó, Nemzetközi étterem

További információk

A Hajós utca szerethető világ, és ennek a szerethető világnak egyik pontja a Chagall Café & Restaurant.

Már maga a névválasztás is utal arra a kozmopolita világpolgárra, aki Kelet-Európából indulva a világ egyik legzseniálisabb művészévé vált. Aki képes volt a minőséget és a szépséget újrafogalmazni a 20. században.

Akinek művészete mindvégig a hagyományban gyökerezett, ugyanakkor mert újító is lenni. Csak a főbb állomások Chagall életéből: Vityebszk, Szentpétervár, Moszkva, Párizs - Montparnasse, Marseille, New York, Côte d'Azur, Görögország, Jeruzsálem, Saint-Paul de Vence. Ebből a felsorolásból is látszik, hogy kulturális értelemben Chagall festészete hidat vert kelet és nyugat közé.

A hét éve működő Chagall kávézó és étterem nemzetközi konyhája, párizsias hangulatú terasza, rendhagyó enteriőrje arra törekszik, hogy hasonló híd szerepet töltsön be. Aki ide betér, az kapjon egy előételnyi Párizst, de kapjon egy főfogásnyi Budapestet is, hogy aztán a kávé íze Bécsbe repítse, majd a desszert Milánóba. Az ide betérő vendégeket a híres festő legismertebb képeinek reprodukciói fogadják, illetve egy nyírfa, ami közvetlen utalás Chagall orosz származására.

Sokak szemében úgy tűnhet, hogy a névválasztással a művészetekre fogékony vendégkört célozza meg az étterem vezetője, de ez nem feltétlenül igaz.

Chagall művészetére jellemző motívumok és berendezési tárgyak, a színes falak és csodás reprodukciók elvarázsolják mind a művészetszerető közönséget, mind a laikusokat, ugyanakkor senki nem érzi magát múzeumban, galériában, hiszen az étterem stábjának legfőbb törekvése az otthonosság megteremtése.

Az étlap összeállítása is ezt a sokszínűséget, kifinomultságot reprezentálja. Megtalálhatóak rajta az újragondolt és modernizált magyar konyha évszázados hagyományú ízei, de Nyugat-Európa divatos, kedvelt fogásai is. Aki ide betér, születhetett bárhol, otthonra lel.
Első értékelő
Fizetési módok: Erzsébet-utalvány, MasterCard, SZÉP kártya, Visa
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Igen
Akadálymentesített? Igen
Ingyen WiFi Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
2 korábbi értékelés - Chagall Cafe & Restaurant
V. Krisztina V. Krisztina
2 értékelés
0 követő
1 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 07. 21. 12:48

Szülinapi meglepetésként kaptam a lányomtól egy vacsorameghívást. Azóta többször is jártunk a kis kávézó/étteremben, mindig valami extra újdonsággal szolgáltak, olyan összeállítással, amit soha nem tudnék elképzelni, de eszméletlenül finom. A kiszolgálás is magas színvonalú.

H. Klaudia H. Klaudia
1 értékelés
0 követő
1 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 07. 18. 09:59

Chagall Cafe&Restaurant !!

A belváros szívében, szuper helyen, aranyos étteremben, nagyon finom ételek, udvarias kiszolgálás!!!
Baráti hangulatú, igényes, másnak is csak ajánlani tudom!!!

Imádom!!! :-)

Hasonló szolgáltatók a közelben