Castro Bisztró

(4.5) - 8 értékelés
Cím:
1075 Budapest, Madách Imre tér 3.
Telefonszám:
+36-1-2150184
Kategória:
Magyar konyha

További információk

A Castro Bisztró 2000 szeptembere óta Budapest egyik legendás közösségi pontja.

Napközben kellemes hangulatú, otthonos, beszélgetős hely, naponta változó finom menüvel. Esténként laza, spontán bulikba átcsapó, jó hangulatú, vidám hely széles pálinkaválasztékkal, és a rövideket még a régivágású 3 cl és 5 cl-es poharakban kínáljuk.

Betérő vendégeink kulináris kíváncsiságát változatos nemzetközi házi ételeinkkel elégítjük ki. Folyamatosan frissülő kiállítások, alkalmi meglepetéskoncertek, könyvbemutatók és dedikálások, napi és -heti lapok, baba-, bringa- és kutyabarát hely.

Nyáron terasszal és klimatizált belső térrel várjuk vendégeinket!

A konyha 23:00-óráig nyitva, leveseket 23:30ig szolgálunk fel, kérésre ételeket elvitelre is csomagolunk. Napi menü déltől.
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Elfogad bankkártyát? Nem
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
8 korábbi értékelés - Castro Bisztró
Csilla7 Csilla7
28 értékelés
18 követő
7 plecsni
50 hasznos vélemény
2013. 06. 18. 10:16

Még akkor kezdtünk el "castrózni járni" sok évvel ezelőtt, amikor a Ráday utcában volt a székhelyük. Akkoriban került be a csevapcsicsa az érdeklődési körbe, a Castro repertoárjában pedig szerepelt. Amikor a Rádayban voltak, csak sokan voltak, mióta a Madách téren, rengetegen. Ami miatt különleges hely a Castro, egyértelműen a hangulata. A falakat borító képek, poszterek, az underground, alter alakok, a recsegő blues, vagy éppen jazz (ami egyébként néha beszélgetést zavaróan hangos), a külföldiek miatt egy igazi interkulturális tér. Az ételek sem rosszak, de a hangulat beszippantó jellege a legjobb. Az étlapra az utóbbi években jelentős számú vegetáriánus étel is felkerült. Egyetlen negatívum: a pincérek néha nincsenek a helyzet magaslatán, de amilyen sok vendég van általában, ez nem is csoda.

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 22. 20:28

Szép lassan nem kevésbé meghatározó szórakozóhely-centrummá válik a Madách tér, mint a Deák tér vagy a Kazinczy utca romkocsmadzsungele - ennek a tendenciák egyik oszlopfője a Castro Bisztró. Amely, mint neve is mutatja, nem is kifejezetten kocsmaként igyekszik aposztrofálni magát, bár annak se lenne utolsó. Pasztell színeivel, nagy asztalaival éppoly kényelmesen lehet itt megebédelni, mint egy nagyobb asztaltársasággal beülni, bár komolyabb zenére nem érdemes számítani. Az étlapon elég jelentős száma vega tétel szerepel, erős indiai hatással, ami külön jó pont, látszik, hogy valamilyen koncepció mentén van összerakva az étlap. Mi a tzatzikit és a tócsnit próbáltuk ki eddig, megfelelt kényes ízlésünknek :)

LD714 LD714
38 értékelés
0 követő
9 plecsni
28 hasznos vélemény
2012. 11. 08. 23:34

Az Intim Torna Illegál zenekar törzshelyeként ismertem meg lassan három éve, velük azóta is heti szinten lehet ott találkozni. Tetszik a hely hangulata, főleg a nagyobb részé, illetve nyáron a kiülős terasz is jó. Az italárak a közepesnél kicsit magasabbak, de azért még az elviselhető szinten vannak. A napi menü viszont ár/érték arányban teljesen megéri, velem olyan is előfordult már, hogy délután fél 2 körül szerettem volna rendelni és már nem lehetett, mert aznapra elfogyott. Sajnos ahogy fentebb is szerepel, kártyával nem lehet fizetni, remélhetőleg előbb-utóbb erre is lesz majd lehetőség.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Gardedám Gardedám
30 értékelés
4 követő
9 plecsni
35 hasznos vélemény
2012. 11. 15. 15:50

A Castro Bisztró, mint ahogy a neve is sugallja, egy olyan kávézó-galéria-kocsmáról van szó, amelyben ha megéheztél, nagyon jókat is ehetsz. Legutóbb a currys csirkéjüket és az indiai rizsgolyókat próbáltam ki, valamint egy ínycsiklandóan finom túrós desszertet: mindhármat minőségien készítették el, nagy adagokban és reális áron. A Castro számomra egy beszélgetős-borozgatós hely: relatíve megengedhető áron és stílusosan iszogathatunk órákig hárslevelűt vagy egy karakteresebb vörösbort, miközben munkáról, párkapcsolatról és művészetekről vitatkozunk. A falakat gyakran szinesítik kortárs művészek munkái - azonban az oszlopok miatt sokszor nehéz belátni a teljes gyűjteményt. Egy furcsa apróság mindig eszembe jut a Castroval kapcsolatban, mégpedig a mellékhelyiség és matricái: nem egy rettentő jó koncertről, művészeti eseményről vagy megmozdulásról innen értesültem. A pultosokra viszont sokszor hangosan rá kell szólni, hogy rendelnénk / már rendeltünk és hol az ital / épp fizetnénk, de ez a figyelmetlenség nem udvariatlanságból fakad: csak mintha mind valahol máshol járnának. Például egyszer húsz percig nem kaptam meg az italom, de helyette pincérlány andalogva megjegyezte, hogy kilóg a ruhám címkéje, hoz egy ollót, ha gondolom. Április elseje óta sokat vesztett a hely régi, füstös varázsából, de még mindig gyakran lenézünk egy-két pohár borra vagy egy finom vacsira.

myrthill myrthill
27 értékelés
1 követő
7 plecsni
47 hasznos vélemény
2012. 10. 24. 16:38

Belül nekem egy kicsit komor, bár a képeken azért el tud időzni a szem, de a teraszon leülni napos időben nagyon jólesik. A tócsni díjnyertes és a limonádé is, de a napi menü is klassz szokott lenni. Vannak kiállítások és a szakácsok időről időre fogják magukat és Magyarország egy bizonyos tájegységének finomságait készítik el. (Én most épp az őrségi tökös-mákos rétesre pályázom...) A pincérek kedvesek és egész gyorsak, az árak középmagasak, a hely pedig többnyire tele van, azért valószínűleg ez sem véletlen. Egyszer anyukám rendelt náluk indiai lencsét (vagy valami hasonlót?), na az viszont nem volt finom, azt nem kérnénk még egyszer.

hhanca hhanca
66 értékelés
4 követő
13 plecsni
109 hasznos vélemény
2012. 10. 16. 23:02

Nővérem legutóbbi kiállítása itt zajlott és rögtön megállapítottam, hogy nem alkalmas egy ilyen rendezvény megnyitására. Egyrészt a tömeg miatt, másrészt pedig a falakon nem sok hely volt, a maradék is legfölül, így szemüvegben is zoomolnom kellett. A bisztró kicsit retro stílusú, de valahogy mégis elit. Két külön helyiséggel rendelkezik, pedig az ember azt gondolná, hogy az már egy másik pub. A kiszolgálás rendben volt, a pincérnők mosolygósak és az árak sem vészesek. A mosdóval kicsit gondban voltam, mert nem lehet megkülönböztetni a nőit, a férfitől, ezért simán bementem pont a másikba, mint ahova kellett volna. A falak tele vannak ragasztgatva matricákkal a mellékhelyiségben, ez egy kicsit romkocsma feelinget ad, pedig semmi köze. Gluténmentes ételeik nincsenek, de vegetáriánus étlapot találtam.

BAMBUSZ BAMBUSZ
60 értékelés
2 követő
13 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 10. 11. 15:20

A Castroban mindig jó. Nyáron jó a teraszon rálátni a tágas térre, ahol a belvároshoz képest viszonylag csend van, télen pedig bent meleg és családias a légkör. A berendezés ötletes, kicsit túlzsúfolt, de pozitívan, nekem megmagyarázhatatlan, de a perzsa boltok hangulatát juttatja eszembe. Az italválaszték elég alap, az ételek nagy része a szerb konyhából jön. A szakácsuk nagyon ügyes, a padlizsánkrémhez és tócsnihoz különösen jó érzéke van, a pincérek is rugalmasak, türelmesek. Üres hely majdnem soha sincs.