Cafe Frei

(5.0) - 14 értékelés
Cím:
1117 Budapest, Váli utca 3.
Telefonszám:
+36-1-2099085
Kategória:
Kávézó

További információk

Kávézónk az Allee Bevásárlóközpont I. emeletén a Libri könyvesboltban található.


A Cafe Frei kávéházaiban saját, manufakturális üzemünkben frissen pörkölt ültetvény-kávékból, frissen darálva főzzük a kávékat. Az íz-élményt az teszi utánozhatatlanná, hogy 100%-os, kézzel szedett, többször átválogatott arabica ültetvény kávékat szolgálnak fel.
Első értékelő
Fizetési módok: Készpénz
Pláza Allee Bevásárlóközpont
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
14 korábbi értékelés - Cafe Frei
K. Ildikó K. Ildikó
10 értékelés
0 követő
2 plecsni
9 hasznos vélemény
2014. 01. 23. 15:30

Régóta készültem kipróbálni a Cafe Freit, sajnos csak mostanában sikerült. Tiszta szívvel állíthatom, életem legkülönlegesebb kávéit fogyasztottam el:) Érdemes végig kóstolni mindent, nem csalódhatunk! Igazi élmény:) Kiemelném, hogy a kávékínálatot a világ régióra bontva mutatja be. Az Ausztrál dió kávét semmiképp se hagyjátok ki!:)

G. Márta G. Márta
6 értékelés
1 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 11. 10. 10:44

Én imádom a kávézót, bárhová megyek Pesten vagy Budapesten hozzá megyek kávézni, mert mindenhol ugyanaz a minőség!!!!!!. A Frei-hez igen személyesen hozzá megyek, és olvasom a könyveit. Mindig is nagyon izgalmasak voltak a riportjai és a könyvei is. Becsülöm ezt az embert, bár megdöbbentett amikor elment a családjától, a gyerekeitől.

Péhl Annamária Péhl Annamária
88 értékelés
8 követő
13 plecsni
44 hasznos vélemény
2012. 10. 15. 10:06

Nagy kávé és könyvrajongóként ez a hely a Kánaán számomra. Miután hosszú időt eltöltöttem a könyvek közötti nézelődéssel, válogatással betérek egy finom feketére. Régen még könnyű volt helyet találni itt, de ma már annyira népszerű lett, hogy szerencsésnek kell lenni.
Itt aztán nem intézheti el az ember a kávérendelést egy eszpresszóval vagy hosszúkávéval. Érdemes gondosan végiglapozni a szép és igényes itallapot, és úgy kiválasztani a kívánt kávét. Nekem, mint igazi koffeinfüggőnek az egyetlen bajom az az, hogy egy-egy finom kávé csupán két korty.
A híres és minőségi kávékról azt hinni az ember, hogy kemény pénzt kérnek érte, pedig nem. Aki úgy dönt, hogy otthon is szeretne főzni a kedvencéből, az vásárolhat is itt egy zacskóval belőle.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Sugar Shop - Paulay Ede utca 1061 Budapest, Paulay Ede utca 48
56 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Zsu07 Zsu07
32 értékelés
4 követő
6 plecsni
49 hasznos vélemény
2013. 05. 03. 11:26

A könyvbirodalom után ez az igazi kávézó, amit létrehoztak. Imádom a könyveket és a kávé illatát - együtt a kettő... fenséges! Hatalmas választékát még nem kóstoltam végig... de ami késik, az eljön. :) Bár be kell vallanom a római mogyorós latte-nál leragadtam... így valóban sokáig fog tartani a kóstoló... :) Hiába a kényelmetlen fotelek, székek, nem tehetem meg, hogy ne üljek be :)Nekem találták ki, de hogy Neked is? Gyere is próbáld ki! :)

szentkutianna szentkutianna
62 értékelés
8 követő
15 plecsni
92 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 14:09

Ki nem szeret kávézás közben olvasni vagy olvasás közben kávézni? A Libri Könyvesbolt és Frei Tamás kávézója az Allee-ban szemünket és szánkat egyaránt jól kívánja lakatni. Miközben elmélyülten válogatunk a könyvesbolt polcairól, néhány lépéssel arrébb, egy kényelmes karosszékben elnyúlva kézzel szedett, szemenként válogatott és frissen pörkölt ültetvénykávé ritkaságokat kóstolhatunk. A Cafe Frei mind külsőségeiben, mind belső értékeiben nagy hangsúlyt fektet az egyediségre és tökéletességre. A hagyományos itallap helyett kávéházi magazint lapozgathatunk, amelyben nemcsak a kávézó kínálatába pillanthatunk bele, hanem sok érdekességet találhatunk a kávézással kapcsolatban. Espressok, klasszikus és egzotikus tejeskávék, világkávék, teák, forró csokoládék és karamellák, fagylaltok, limonádék és péksütemények széles választéka várja a vendégeket a Cafe Freiben. Kísérőim Fülöp-szigeteki kókuszos csokit, jómagam bodzás-málnás limonádét választottam. Mindenféle elfogultság nélkül állíthatom, az italok fenségesek voltak. A kávézó egyébként önkiszolgáló, a pultnál lehet rendelni és érdemes megjegyezni, mit kértünk, mert miután leülünk, a barista bekiabálja a rendelésünket. Ha elfogyasztottuk a kávénkat, a csészéket és poharakat vissza kell vinni a pulthoz. Kávéházi tapasztalataimra hivatkozva megállapíthatom, hogy a Cafe Frei árai jóval barátságosabbak más, külföldi kávéláncokéhoz képest. Több, mint két órát töltöttünk a kávézóban, ott tartózkodásunk közben senki sem akarta kihúzni alólunk a széket vagy méregetett volna furcsán, amiért még nem távozunk. Úgy gondolom, ez a kedves bánásmód és a páratlan italkínálat csakis öt csillagot érdemelhet.

D. Dóra D. Dóra
65 értékelés
3 követő
12 plecsni
60 hasznos vélemény
2012. 11. 16. 12:18

Nagy kávérajongó vagyok, a Frei Cafét pedig különösen szeretem. Az egyik ok természetesen a keresetlenül egyszerű, de ügyes választás, hogy a Libri könyváruházba költöztek be. A másik, hogy valóban jó minőségű kávékat kínálnak roppant elérhető áron! Végre egy hely, ahol nincs felárazva egy eszpresszó az egekbe! A baristák ügyesek, a gépeik is jól szuperálnak, úgyhogy összességében minden adott ahhoz, hogy remek kávét kapjunk. Emellett csak hab a tortán, hogy folyton vannak kiemelt újdonságok, és számtalan kávékülönlegesség és új ízélményt adó eljárás, amelyek közül érdemes válogatni és felfedezni az újdonságokat. Egyetlen negatív dolgot tudok kiemelni, s bár ez könnyen elkerülhető, mégis megemlítem: életem legrosszabb kávéházi tejszínhabját kaptam itt minden alkalommal, amikor megreszkíroztam egy habos csoda rendelését. A tejszínhab egyszerűen kritikán aluli, egészen meglep az igénytelenség e tekintetben. Minden mással teljesen elégedett vagyok.

K.Orsi K.Orsi
40 értékelés
1 követő
11 plecsni
38 hasznos vélemény
2012. 10. 21. 16:55

Na itt aztán rengeteg kávé és tea van. Nagyon tetszik a díszlet is, és érdekes az itallapon a rengeteg kultúra keveredése. Az itallapjuk amúgy is nagyon tetszik, mondjuk inkább füzetnek kellene nevezni. Szeretem olvasgatni az érdekességeket benne. A Frei változatossá teszi a kávézás élményét, mindig tudok újat kipróbálni. Egyszer kifogtam egy narancsos kávét, na az mondjuk nem az én ízvilágom volt, de nem baj, cseréltünk a barátnőmmel, neki pont az ízlett :) Programnak sem utolsó beülni ide egy jó beszélgetésre. A Libri biztosít wifi kódot, úgyhogy napközben, amikor kicsit kevesebben vannak lehet nyugodtan dolgozni, tanulni. Teákból is rengeteg van és kis kancsóban adják, tehát nem csak egy csészényit. Anyukámnak az indiai kávéból vettem egy csomaggal ajándékba, aminek nagyon örült.

Csodabogi Csodabogi
180 értékelés
9 követő
21 plecsni
205 hasznos vélemény
2012. 10. 20. 20:20

A legjobb találmány. Nem tudom kinek az ötlete volt kávézót üzemeltetni egy könyváruházban, de értékelem a gondolatát. Igazi kávé illat a könyvesboltban. A kedvencem a római mogyorós latte. Még ízesíteni sem kell, mert isteni a recept. A legjobb hely, ahova baráti beszélgetéseket, találkozókat szervezek. Megvan a pláza feeling, de mégis egy kuckós hely, ahol a kávét szürcsölgetve olvashatsz beszélgethetsz egy jó baráttal vagy üzletpartnerrel. Egyetlen egy dolog, ami nem tartóztat, az a kényelmetlen fotelek, de hát talán ezt pont ezért találták ki, hamar menj és gyere vissza. :) A croissant sem hagyon ki, ha reggeli időben megyek. Isteni omlós vajas, olyan igazi franciás. :) Árkategóriában nagyon kedvező árakat képvisel. Mindig betérek, ha egy jó kávét szeretnék inni. Hangulata és feelingje van. Igazi könyves kávéház.

Hegerobin Hegerobin
50 értékelés
2 követő
10 plecsni
56 hasznos vélemény
2012. 10. 05. 17:03

Nyugati mintára a Cafe Frei összeszövetkezett a legnagyobb hazai könyvesbolt lánccal, a Libri-vel, így kicsit elrejtve a megpakolt könyv piramisok mögött találunk rá a beépített kávézóra. A kezdetekben egy-két ember tévedt csak oda a könyvesbolt vendégeiből, ma már egész tömeg tolong, mintha a könyvesbolt csak valami túlméretezett előszobája lenne az italmérésnek. Lecsüccsenünk (már ha van hely, hiszen a népszerűséggel sajnos nem növekedhetett arányosan az asztalok száma) felütjük cikkekkel felturbózott kávé lapot, majd megy a tanakodás, hogy akkor mit is igyunk, hiszen hatalmas a választék, minden kategóriában megtaláljuk a klasszikusokat és az egzotikus újdonságokat, mindnél egy kis kedvcsináló szöveggel megnehezítve dolgunkat. Végül rendelünk a pultnál, majd ha elrikkantják a rendelésünket, szaladunk, és önkiszolgáljuk magunkat, mert itt ez a rendszer. Nem értettünk mi sem a kávézáshoz az elején, de ahogy újabb és újabb alkalmakkal ültünk be a „Freibe” lassan valahogy elkezdtük érezni a dolgot. „Igen, ez a toszkán ristoretto, olyan, mint egy feles, de az íze megmarad a szánkban, és ez egyáltalán nem kellemetlen. Ó, ezt a dohánykávét elsiette a kislány, legközelebb csak akkor rendelünk ilyet, ha nincsenek ennyien. Örmény narancs, ezzel nem lehet tévedni, ezzel lehet ideszoktatni az embereket.”

Vendég felhasználó Vendég
2014. 01. 14. 18:29

Nagyon különleges helynek tartom, sok új ízt fedezhetunk fel amelyre máshol nem lenne lehetőségünk. Az ínyenceknek, a különleges ízek kedvelőinek, es az újdonságokat szerető embereknek ajánlanám. Nekem nagyon tetszett mind a hely mind az ízek. Teljes mertekben meg voltam elégedve!

 Otto Otto
11 értékelés
0 követő
0 plecsni
0 hasznos vélemény
2017. 07. 06. 09:30

A kedvenc kávézóm, mindig hangulatomhoz választhatok ízesítést.

Eszter Kovács Eszter Kovács
13 értékelés
0 követő
0 plecsni
0 hasznos vélemény
2017. 07. 06. 08:58

Imádom, hogy ennyi kávéból tudok választani. Ha közelben vagyok, tuti bemegyek.

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
281 hasznos vélemény
2013. 05. 20. 18:29

Igazi kávé, ilyet otthon nem tudok készíteni, s néha kell ilyen kényeztetés is.

uzsicska uzsicska
398 értékelés
1 követő
20 plecsni
133 hasznos vélemény
2013. 04. 26. 19:49

Itt aztán van választék!Ha igényes kávéfogyasztó vagy,próbáld ki,ízleni fog!