Budapesti Vidámpark

(4.5) - 42 értékelés
Cím:
1146 Budapest, Állatkerti körút 14-16.
Telefonszám:
+36-1-3638310
Kategória:
Játszóház, Vidámpark

További információk

Nektek mi jut eszetekbe, mikor azt halljátok, hogy Budapesti Vidámpark?
Sokunknak egészen biztosan a hullámvasút, a körhinta, a dodzsem, meg maga a Városliget-hangulat, melyek számtalan alkalommal okoztak nekünk felejthetetlen hétvégi délutánokat.

Sokan tekintünk vissza úgy a Budapesti Vidámparkra, mint gyermekkorunk egyik üde színfoltjára.

Ezek az évek talán már elmúltak, de a Vidámpark még mindig ugyanott áll, korábbi helyén, az Állatkerti körúton, s tulajdonképpen még mindig ugyanazt az élményt kínálja, mint hajdanán, csak közben eltelt egy-két évtized.

A Vidámpark, ahogyan azt mostani formájában ismerjük, 1950 óta várja a szórakozni vágyókat, s a megnyitását követő években, évtizedekben rengeteg kíváncsi, s szórakozni vágyó látogatót látott vendégül.

Ez a szám mostanra kicsit megkopott, de kevesen vannak azok, kik az évek során felcseperedtek, közben saját családjuk lett, s ne akarnák gyermekeiknek is megmutatni az Európában amúgy egyedülálló faszerkezetes hullámvasutat, vagy a valóban művészi kidolgozottságú, mostanra 100 éves körhintát.
Mind a körhinta, mind a hullámvasút, mostanra műemlékek, de napjainkban is meghatározó elemei a Budapesti Vidámpark játékkínálatának, csakúgy, mint a Dodgem, a Barlangvasút, vagy az Elvarázsolt Kastély.

A parkban találhatóak az előbb felsoroltaknál adrenalin gazdagabb játékok is, mint például a T-Rex, vagy a Torony, de összhatásilag a Budapesti Vidámpark még mindig az a kellemes hétvégi program, mely elszórakoztatja gyermekeinket, minket pedig visszarepít kicsit az időben.
Első értékelő
Megnyitás
1950. 05. 22.
Fizetési módok: Készpénz, MasterCard, SZÉP kártya, Visa
Parkolás: Utcán, ingyen, Utcán, pénzért
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
42 korábbi értékelés - Budapesti Vidámpark
Nagy Gabriella Nagy Gabriella
3 értékelés
0 követő
3 plecsni
7 hasznos vélemény
2014. 01. 26. 13:16

Mai nap elmondhatom ,és nagyon büszke vagyok arra,hogy ahogy én is gyermekkorom nagy részét a vidámparkba töltöttem!!!Lányom 14 éves ,minden évben elvittem egy egész napos hancúrozásra.12 éves volt amikor a trex-re felült.Nagyon sajnáljuk,hogy meg szünt :-(.

Dala Zsuzsa Dala Zsuzsa
1 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 12. 09. 10:17

Nagyon tetszett igaz kicsit drága volt azért is látogatták szerintem kevesen. Nagyon sajnálom, hogy bezárt .
gyerekkorom legjobb élménye volta a hullámvasút a lányom is ezt élvezte legjobban. Szivesen elmennék jövő nyáron is :)

Fekete András Fekete András
5 értékelés
0 követő
3 plecsni
2 hasznos vélemény
2013. 10. 04. 10:33

Sajnos nem sok pzitívumot tudok mondani róla, drága a belépő és még a parkban is sok játékra külön kell fizetni. A kiszolgálás is hagy némi kívánni valót maga után, a hullámvasút nem működik de persze ezt telefonos egyeztetésnél nem közölték. A csládi jegybe a 11-éves gyermek aki 140-cm nél magasabb már nem tartozik bele. A régi hinták (pl körhinta, oriáskerék) talán ezekért és a látványért meg érte.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
K. Vivien K. Vivien
18 értékelés
1 követő
5 plecsni
21 hasznos vélemény
2013. 11. 06. 19:12

Nyár elején mentünk el barátokkal.Nem voltak sokan mert kicsit felhős volt az ég,de így is hatalmas élmény volt.Nem minden évben mentem el,de mikor ott voltunk hatalmas élmény volt.A legjobban a Break Dance volt.Kicsit hiányozni fog,hogy már nincs.

Csák Hella Csák Hella
5 értékelés
0 követő
3 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 10. 19. 11:27

Sajnálom, hogy bezárt, gyerekként és felnőttként is nagy élmény volt, kár hogy a gyerekeinek már nem tudtam megmutatni (még kicsik). Annak viszont örülök, hogy néhány klasszikus régi játék (a kedvenceim) megmaradnak az Állatkertben is, illetve hogy az Állatkert a Vidámpark bezárásával tovább fejlődhet, szépülhet, bővülhet.

K. 29 K. 29
77 értékelés
1 követő
10 plecsni
45 hasznos vélemény
2013. 10. 04. 09:09

Kedves Emberek! Sajnálattal kell közölni de lehet hogy örömmel. Ugyanis szeptember 30-án este végleg bezárta kapuit a Vidámpark és visszakapta régi területét ezzel az Állatkert ahol a jövőben számos fantasztikus építmény és állat fog elhelyezkedni viszont a régi és modern hintákból is marad egypár (pl.: Hullámvasút, Körhinta,Barlangvasút,Mesecsónak,Óriáskerék).

Tari János Tari János
1 értékelés
0 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 10. 03. 17:35

Én vidéki lévén ritkán jutottam el oda, de nagyon sajnálom hogy ezt is tönkretette valaki nekünk és gyerekeinknek. Remélem valami elfogadható időtöltést eszelnek ki "nagyjaink" helyette. Nem értem miért lehet nálunk oly sok veszteséges vállakozás, szerintem ezzel is jól jár majd valaki, de nem a gyerekeink.

Gerőcsné Végh Éva Gerőcsné Végh Éva
6 értékelés
1 követő
3 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 10. 03. 14:48

A bezárás előtt többször látogattam el a Vidámparkba. kollégáimmal is ott tartottuk a "csapatépítő" napunkat. Gyermekemet is elvittem még utoljára, hogy átadhassam neki azt, amit én kaptam az Édesanyámtól. Nagyon jól éreztük magunkat, és minden ott dolgozó a mi szórakozásunkat segítette. Kedvesek és türelmesek voltak, pedig igen sokan álltunk sorban, és sok hőzöngő ember volt. A négy emelet magas torony volt az egyik kedvenc, de a Dodgem is nagy siker volt. A kollégák az Ikarusra és a Break Dance nevű gyomorforgatóra is felültek, ehhez nem voltam elég bátor. Gyermekem (8 éves) mindenre csodálkozva nézett, és mindent ki akart próbálni. A lézer céllövölde és az Elvarázsolt Kastély is nagyon tetszett neki. bár a hordóból másodszorra borultak az Apjával, de mégis boldogan mesélt az élményeiről. Sajnálom, hogy ő ezt nem élheti át majd a gyermekeivel.

Kata7555 Kata7555
102 értékelés
14 követő
18 plecsni
121 hasznos vélemény
2013. 09. 29. 22:21

A végleges bezárás előtt egy héttel ellátogattunk a Budapesti Vidámparkba. Azért mentünk akkor, mert úgy gondoltuk, hogy az utolsó hétvégén nagyon sokan lesznek. Tévedni nem tévedtünk csak éppen most is sokan voltak. A leghosszabb várakozási időnk az Elvarázsolt kastélynál volt majd másfél óra.
Én egyébként is úgy gondolom, hogy újra gyerek lesz az ember, ha a gyerekkori élmények színterére tér vissza, de most ez az érzés valahogy a bezárás miatt pláne hatványozódott nálam. Anyával és a férjemmel úgy döntöttünk, hogy sok játékra szeretnénk felülni, hogy kihasználjuk a belépő árát is, mert azért nem olcsó egy jegy, ebben mondjuk szinte minden játék benne van. Néhány játék van csak, amelyért külön kell fizetni.
Az első utunk a bejárat melletti Ikarus volt, ami első körben nem tűnt olyan vészesnek, hiszen csak magasra visz fel. Persze volt bennünk egy kis félelem, de mivel ez volt az első szerkezet, amire igent mondtunk nem volt választás, fel kellett ülni. Aztán miután az első játékot túléltük felültünk a Break Dance nevezetű játékra. Ez volt a legdurvább a 6-8 játék közül, amire felültünk. Igaz, nem megy a magasba, mégis annyira átrendezte a belső szerveinket, hogy utána több, mint egy óra kellett, hogy ne érezzük azt a rossz émelygő érzést. Később betértünk az Elvarázsolt kastélyba, felültünk a kisebb hullámvasútra, az Óriáskerékre és még kisebb barlangvasutakban múlattuk az időt.
Ahogy ez lenni szokott a pálmát a Dodgem vitte, itt még repetáztunk is, hiába voltak mindenhol kígyózó sorok kétszer is sorba "kellett" állnunk itt.
Persze minden sokkal kisebbnek tűnt, mint gyermekkorunkban, de ezt az élményt már senki nem veheti el tőlünk. Csodálatos volt visszatérni oda, ahol már többször jártunk, mégis más szemmel nézhettük meg újra ezt a mesebirodalmat.

K. Nikoletta K. Nikoletta
2 értékelés
0 követő
2 plecsni
2 hasznos vélemény
2013. 09. 16. 12:21

Ezen a nyáron nosztalgiából ismát ellátogattam a vidámparkba. Már nem voltak olyan hatalmasak a játékok, mint amire óvodásként emlákeztem, de még igy is hatalmas élmény volt, amit többször nem tapasztalhatok majd meg. Nagyon sajnálom, hogy ez volt az utolsó ilyen vidámparki vidám élményem. Furcsa lesz a Városliget nélküle.

Kulcsár Emilné Eta Kulcsár Emilné Eta
9 értékelés
0 követő
3 plecsni
7 hasznos vélemény
2013. 09. 14. 13:15

Gyerekként jártam először a Budapesti Vidámparkban. Később felnőttként a gyerekeimmel nagyon sokszor. Minden alkalommal nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos most ha hallom, hogy Vidámpark nagyon szomorú leszek. Szinte hihetetlen, hogy bezárják. Gondolom, hogy nagyon sokan sajnálják.

Móri Veronika Móri Veronika
1 értékelés
0 követő
2 plecsni
1 hasznos vélemény
2013. 09. 03. 18:17

Én vidékről még kisgyermekként voltam először itt,nagyon tetszett,ezért úgy gondoltam,mielőtt SAJNOS bezárják,2 nagyobbik lányom is élje átt ezt az élményt!Ha visszagondolok,most akkora élmény volt felülni pl az óriáskerékre,mint akkor régen:) És örülök neki,hogy még a gyermekeim is láthatták! Nagyon tetszett nekik! Örök emlék marad nekik is! :)

Teréz Hadobás Teréz Hadobás
10 értékelés
0 követő
5 plecsni
23 hasznos vélemény
2013. 08. 26. 18:39

Igen, voltunk többször is hatalmas élmény volt nekem is és a család minden tagjának. Sajnáljuk, hogy bezárják mert nagyon jól éreztük magunkat, jó kikapcsolódás volt. Nagyon sok mindent kipróbáltunk. Örök élmény marad!

Dr.Tóth László Dr.Tóth László
1 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 08. 26. 13:00

Sajnálom, hogy bezárják. Az új soha nem lesz olyan mint ez. A feleségemmel 40 fölött ugyan úgy élveztük, mint gyerekkorunkban.
A lányaim is nagyon szeretik. A nászutam felét a szállodában felét pedig itt töltöttem,

Hajdu Ildikó Hajdu Ildikó
1 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 08. 25. 14:52

Nagy élmény volt, három kisfiammal voltam. Óriási segítség, hogy van a húzható kis kocsi. A gyermekeim sokkal tovább bírták a kirándulást. Jó érzéssel gondolok és gondolnak vissza, mert csak a szép élmények maradtak meg.

VARGA MÁRIA VARGA MÁRIA
2 értékelés
0 követő
2 plecsni
3 hasznos vélemény
2013. 08. 25. 12:33

A Vidámpark,mint a neve is jelzi,vidámságot,jókedvet,egy kis szabadságot"hoz az életünkbe.Szerettem a hangulatát mivel nem mostanában volt,hogy ott jártam két gyermekemmel és persze barátokkal.Az elvarázsolt kastély volt a kedvencünk,mindég ért v.mi meglepetés.A közösen elfogyasztott ebéd a Vendéglőben,árnyas kellemes környezetben,és persze a fagyizás mindég felejthetetlen élményt nyújtott.Most már az unokámmal szeretném ezeket az élményeket megosztani.Köszönjük minden ott dolgozónak ,hogy részesei lehettünk a "vidámságnak".Szeretettel:Dinimami"

L. Alexandra L. Alexandra
1 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 08. 01. 14:08

Minden gyermek és felnőtt nagyon jól érzi ott magát.Nagyon jó hely,minden évben el szoktunk menni.Mindenki megtalálja a kedvének valót.
Ha bárkit megkérdezünk,mindenki szívesen megy a vidámparkba.Olyat még nem hallottam aki nem szeret oda járni.Azért is vidám park,mert ot tmindenki vidám:)A legeslegjobb hely!!!!!!!!!!!!

Hadnagy Gabriella Hadnagy Gabriella
28 értékelés
0 követő
4 plecsni
33 hasznos vélemény
2013. 07. 31. 10:04

Imáááádom, kár, hogy végleg bezárják, nagyon sajnálom, évente legalább kétszer kilátogatunk (nappal és éjszaka).
Általában baráti társasággal megyünk, és mindig jól érezzük magunkat.
Kedvencünk a hullámvasút, flying cirkus, top spin, ikarus, és a Torony a szabadesééés kár, hogy eddig csak 3szor ültem rajta, először tavaly a Juventus rádió jóvoltából köszönöm :)

G. Csabáné G. Csabáné
1 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 07. 23. 14:07

Tavaly voltunk a férjemmel és a 3 gyerekemmel(2 lány,1 fiú).Nagyon jól éreztük magunkat(még a férjem is úgy örült mint a gyerekek).Csak volt ami átépítés alatt volt,sajnos...!Így nem tudtunk mindent kipróbálni.Az viszont nagyon jó,hogy mindenre annyiszor ülsz fel ahányszor akarsz!

M. Mercédesz M. Mercédesz
1 értékelés
0 követő
2 plecsni
0 hasznos vélemény
2013. 07. 17. 19:14

Most 2-3 hete voltam , eddig először itt a Budapesti Vidámparkban , de jól éreztem magam , barátnőmtől ezt kaptam születésnapomra , 4-en mentünk , felültünk szinte majd nem mindegyikre , a T-rex mondjuk nekem annyira nem jött be , a Break Dance volt az egyik legjobb szerintem .