Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium

0 értékelés
Cím:
1015 Budapest, Szabó Ilonka u. 2-4.
Telefonszám:
+36-1-214-8063
Kategória:
Gimnázium

További információk


Iskolánk - melyet Széchény György esztergomi érsek alapított 1687-ben - immár több mint 320 éve áll a magyar közoktatás és ezáltal a Haza szolgálatában.

A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban 1997-ben újrakezdtük a tanítást. Mára az iskolai négy és hat évfolyamos képzéseinek keretében, 20 osztályban mintegy félezer diák tanul. Fenntartónknak és támogatóinknak köszönhetően magas színvonalú informatika-, fizika-, kémia-szaktanteremben, nyelvi laborban ismerkedhetnek meg növendékeink a számítástechnikával és az idegen nyelvekkel, egyedi kialakítású rajzteremben tanulhatnak a művészetről, országos versenyek megtartására is alkalmas szertornateremben tehetnek egészségükért, vagy éppen együtt imádkozhatnak csodálatosan meghitt hangulatú saját kápolnánkban. Nemzeti ünnepeink méltó megünneplésének biztosít helyszínt Parlamentre néző lenyűgöző panorámájával a Díszterem. Iskolai és iskolán kívüli programjainkon - a szórakoztató, nem pusztán az elméletre szorítkozó tanulmányi versenyeken, a táborokban és vízitúrákon -, melyeket lendületes, férfi kollégákat is nagy számban felvonultató tantestületünk tagjai szerveznek, akár 50-100 diákunk is részt vesz.


Mindezek mellett - vagy inkább előtt - azonban két másik jellemzőnket, törekvésünket szeretném az Ön figyelmébe ajánlani: az egyik a keresztényi életre nevelés. Másik fontos célunk, hogy tanulóink megértsék: ez a föld, ez a Kárpát-medencét lakó nemzet és annak minden hagyománya az ő örökségük, ezért keresi fel iskolánk küldöttsége minden évben Erdélyt, a csíksomlyói búcsút, ezért ünnepeljük immáron 9 éve Füleken, Felvidéken március 15-ét, ezért létesítettünk testvériskola kapcsolatot a szabadkai Kosztolányi Gimnáziummal.
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés