Belgian Brasserie Henri

0 értékelés
Cím:
1011 Budapest, Bem rakpart 12.
Telefonszám:
+36-1-2015082
Kategória:
Söröző

További információk

Összes férőhely: 80 fő

A 90-es évek közepén Magyarországon kialakult egy vendégkör amelyiknek már nem csak a kőbányai volt világos. Bebizonyosodott, hogy igenis van helye a színesebb sörpalettának, s nálunk is szép számmal vannak olyanok, akik fogékonyak a sörkülönlegességek iránt.
Ez a felismerés és a belgiumi útjaink során ott megtapasztalt hihetetlenül gazdag sörválaszték adta az ötletet, mi lenne, ha megcsinálnánk a főváros, sőt az ország első belga sörözőjét?
Az elhatározást tettek követték és belevágtunk a Bem rakparti belga söröző építésébe. Ment is minden a maga útján, fejtörést csak az okozott, hogy honnan szerezzük be a belga söröket, ráadásul annyifélét, hogy az már valódi választéknak hasson. Ne feledjük, a Borsodi Sörgyár akkor végezte a pionírmunkát, s hozta be az első sörkülönlegességeket, ami számunkra választékbővítésnek épp elég volt, egy belga söröző kínálatának viszont meglehetősen szerény.
Igy létrehoztunk egy importőr vállalkozást, és magunk kezdtük behozni Belgiumból a különlegességeket. Eleinte persze jóval kevesebb félét, mint manapság, talán másfél tucatnyit. Magyarországon azonban ez akkor maga volt a csoda. Az első időkben mi magunk jártunk ki Belgiumba kis furgonnal, utánfutóval. Sorra látogattuk a sörgyárakat, s akikkel sikerült megegyezni, azoktól elkezdtük vásárolni a sört.
Ma már több mint nyolcvan féle sört "importálunk", amiket a saját üzleteink mellett a nagy- és kikereskedésünkben is forgalmazunk. A választék folyamatosan változik, idönként behozunk új söröket, teszteltetjük vendégeinkkel, és ha elnyeri tetszésüket, akkor megtartjuk. Az is előfordul, hogy amikor hazajön Belgiumból egy törzsvendégünk, és azt mondja: ilyen és ilyen sört ittam kint, nagyon ízlett, akkor azt - ha sikerül a gyárral nyélbeütni azüzletet - behozzuk neki.
Amikor jönnek az idénysörök, például a karácsonyiak, akkor azok felkerülnek a söröző kínálatára.

Napjainkban hetven féle üveges és nyolc féle csapolt sört tudnak megkóstolni Kedves Vendégeink!

Nálunk a gasztronómia egy kicsit megfordul, hiszen nem ételhez ajánlunk italt, hanem sörhöz ajánlunk ételt.

" A belga konyha tulajdonképpen francia, de ha jó francia ételeket akarsz enni, akkor Belgiumba kell menni. " - mondta Michael Carlier a Belga Királyság volt magyarországi nagykövete.
Fizetési módok: Amex, Készpénz, MasterCard, Visa
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
korábbi értékelés - Belgian Brasserie Henri

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés