Belgian Brasseise Henri

(4.5) - 7 értékelés
Cím:
1011 Budapest, Bem rakpart 12
Telefonszám:
+36-1-2015082
Kategória:
Söröző, Belga étterem

További információk

A 90-es évek közepén Magyarországon kialakult egy vendégkör amelyiknek már nem csak a kőbányai volt világos. Bebizonyosodott, hogy igenis van helye a színesebb sörpalettának, s nálunk is szép számmal vannak olyanok, akik fogékonyak a sörkülönlegességek iránt.
Ez a felismerés és a belgiumi útjaink során ott megtapasztalt hihetetlenül gazdag sörválaszték adta az ötletet, mi lenne, ha megcsinálnánk a főváros, sőt az ország első belga sörözőjét?
Az elhatározást tettek követték és belevágtunk a Bem rakparti belga söröző építésébe. Ment is minden a maga útján, fejtörést csak az okozott, hogy honnan szerezzük be a belga söröket, ráadásul annyifélét, hogy az már valódi választéknak hasson. Ne feledjük, a Borsodi Sörgyár akkor végezte a pionírmunkát, s hozta be az első sörkülönlegességeket, ami számunkra választékbővítésnek épp elég volt, egy belga söröző kínálatának viszont meglehetősen szerény.
Igy létrehoztunk egy importőr vállalkozást, és magunk kezdtük behozni Belgiumból a különlegességeket. Eleinte persze jóval kevesebb félét, mint manapság, talán másfél tucatnyit. Magyarországon azonban ez akkor maga volt a csoda. Az első időkben mi magunk jártunk ki Belgiumba kis furgonnal, utánfutóval. Sorra látogattuk a sörgyárakat, s akikkel sikerült megegyezni, azoktól elkezdtük vásárolni a sört.
Ma már több mint nyolcvan féle sört "importálunk", amiket a saját üzleteink mellett a nagy- és kikereskedésünkben is forgalmazunk. A választék folyamatosan változik, idönként behozunk új söröket, teszteltetjük vendégeinkkel, és ha elnyeri tetszésüket, akkor megtartjuk. Az is előfordul, hogy amikor hazajön Belgiumból egy törzsvendégünk, és azt mondja: ilyen és ilyen sört ittam kint, nagyon ízlett, akkor azt - ha sikerül a gyárral nyélbeütni azüzletet - behozzuk neki.
Amikor jönnek az idénysörök, például a karácsonyiak, akkor azok felkerülnek a söröző kínálatára.

Napjainkban hetven féle üveges és nyolc féle csapolt sört tudnak megkóstolni Kedves Vendégeink!

Nálunk a gasztronómia egy kicsit megfordul, hiszen nem ételhez ajánlunk italt, hanem sörhöz ajánlunk ételt.

" A belga konyha tulajdonképpen francia, de ha jó francia ételeket akarsz enni, akkor Belgiumba kell menni. " - mondta Michael Carlier a Belga Királyság volt magyarországi nagykövete
Első értékelő
Fizetési módok: Amex, MasterCard, Visa
Parkolás: Környéken
Elfogad bankkártyát? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
7 korábbi értékelés - Belgian Brasseise Henri
Byman Byman
2 értékelés
0 követő
1 plecsni
4 hasznos vélemény
2013. 07. 04. 10:55

Ez a belga söröző isteni söröket kínál, minden fajtából. Minden sörkedvelő számára megtalálhatja a neki legkedvesebbet.
Jó ár-érték arány! A csapolt meggyes a baráti társaságunk kedvence!
A kiülős rész még bővítésre szorulna, de a közterület zsúfoltsága sajnos nem sok játékteret ad.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Gemelos Gemelos
593 értékelés
4 követő
26 plecsni
190 hasznos vélemény
2013. 06. 30. 07:54

Éljenek a gyümölcsös sörök, én nem vagyok sörös, de az itt kapható különleges ízesítésű sörök nagyon finomak. Ha tehetjük barátnőimmel itt találkozunk, a pincérek is nagyon udvariasak, az ételek már nekem nem ízlettek annyira, de ez csak ízlés kérdése.

Elena Elena
652 értékelés
4 követő
29 plecsni
281 hasznos vélemény
2013. 05. 30. 16:22

A gyümölcsös söröknek nem lehet ellenállni, barátnőimmel gyakran látogatunk ide, de szívesen eljönnék a barátommal is.

Hasonló szolgáltatók a közelben

Thumbnail Daubner Cukrászda 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50
178 értékelés
Thumbnail Morrison's 2 1055 Budapest, Szent István körút 11
129 értékelés
Thumbnail Boglárka Szalon 1067 Budapest, Teréz körút 41 fsz 6.
113 értékelés
Kis Éva Kis Éva
26 értékelés
1 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 26. 17:22

Szuper hely, nagyon sokszor tartottunk ott csajos estéket a barátnőimmel. Mindig teltház van, úgyhogy érdemes asztalt foglalni érkezés előtt. Rengeteg fajta sör van, a barátnőm aki cseppet sem szereti a sör ízét, teljesen odavan a kínálatért, hiszen a gyümölcsös söröknek egészen különleges, finom íze van. Az én kedvencem a cseresznyés sör. A hely nem olcsó, de az minden pénzt megér, mert nagyon hangulatos és az ételek, italok is nagyon finomak. A kiszolgálásra se lehet panasz, szerintem itt alkalmazzák a legsegítőkészebb pincéreket. Még egy jó pont: annak ellenére hogy milyen sok vendég van, eddig mindig találtam parkolóhelyet közvetlenül a hely előtt is.

Csodabogi Csodabogi
180 értékelés
9 követő
21 plecsni
205 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 20:54

Én inkább a boros fajtába tartozom. Azok közül is a gyengébb változatokéba. Szóval a sör eléggé háttérbe szorul nálam, mert keserű, meg minden. De ha belga sör és mondjuk a meggyes, na akkor jöhet. Sosem ittam sört, talán mikor gyermekkoromban apu megkóstoltatta és mondtam, hogy fúj, keserű. Szóval ez az élmény megmaradt. Egy nagyon jó barátom hívott le ide és mondta, hogy itt csak sört lehet inni. Nem marad más, hát hagytam magam és meggyes sört ittam. Isteni, egyszerűen isteni. Én, aki sosem ittam sört. A hatása sem semmi. Két korsó után olyan hangulatban voltam, hogy csak na. Maga a hely is ad ehhez egy élményt. Söröző. De nem az az átlagos, ahova sosem mennék be. Ez mellett egy nagyon finom vacsora is becsusszan. Bántam volna, ha kihagyom.

szentkutianna szentkutianna
62 értékelés
8 követő
15 plecsni
92 hasznos vélemény
2012. 10. 22. 14:44

Törzshely az, ahol gyakran megfordulsz, jól érzed magad és ajánlod másoknak is. A Belga Söröző (Belgian Brasseise Henri) pont ilyen. Amikor legelőször hallottam a kollégáktól, hogy sörözni hívnak, húztam a számat. Nem szeretem a sört! Keserű, rosszízű és habzik. De nem ám a belga gyümölcsös sörök! Kóstoltál már őszibarackos, ananászos, meggyes vagy feketeribizlis sört? Mindegyik isteni! Ráadásul ezek a gyümölcsös italok alig tartalmaznak szeszt, így amikor a bódult állapotba került munkatársak már a legféltettebb irodai titkaikat fecsegik ki, te még mindig józan tudsz maradni. Természetesen a gyümölcssörök mellett csapolt belga sörökkel, sörkoktélokkal és egy olyan különlegességgel is találkozhatnak a szomjas idelátogatók, mint a méteres sör. Ez utóbbi nedű csak az igazán képzett sörbarátoknak ajánlott, ugyanis nyolc féle csapolt sörből és három sörmixből áll. Aki a Belga Sörözőben jár, ne hagyja ki a tatárbeefsteaket pirítóssal, de az ínyencebbek akár még békacombot is ropogtathatnak. Ez a hely kitűnő választás akár egy gyertyafényes vacsorához, akár egy baráti sörkóstolgatáshoz.

N. Istvánné N. Istvánné
283 értékelés
1 követő
19 plecsni
84 hasznos vélemény
2013. 05. 24. 23:09

Nagyon jó kis hely. A belga meggyes csapolt sör a kedvencünk.