Bambi Eszpresszó

(4.0) - 7 értékelés
Cím:
1027 Budapest, Frankel Leó utca 2-4.
Telefonszám:
+36-1-2123171
Kategória:
Reggelizőhely, Pub, Kávézó

További információk

Férőhely: 90
Vendégtér mérete: 150 m2

Bambi az 1960-as évek eredeti dizájnjával vár Téged. Nyári teraszáról még a Dunát is megpillanthatod, messze a város hangjától. :)

Utazz a múltba velünk!


- Napilap olvasási lehetőség vendégeknek
- Mozgássérültek által megközelíthető
- Lehetőség zártkörű rendezvényre
- Kerthelyiség
Első értékelő
Fizetési módok: Amex, Készpénz, MasterCard, Visa
Elfogad bankkártyát? Igen
Akadálymentesített? Igen
Ha helytelennek találsz egy adatot, kérd annak módosítását!
Cégtulajdonosként kérhető a profil kezelésének átvétele is.
7 korábbi értékelés - Bambi Eszpresszó
S. János S. János
3 értékelés
0 követő
2 plecsni
4 hasznos vélemény
2014. 01. 23. 00:34

Kedvelem, itt lakom az utca elején' és a végén ott retro, elöl a 'szendzsó! :D
Nyáron csak beugrani, kiülni ... Télen meg (pl. hazafelé) behúzódni ;)
Elég jó kaják, de főleg sörözgetésre térek be, főleg bringzás után. Valóban lehetne valami "bringaparkoló", de nincsen igazán hely - talán elég lenne úgy globál' a Bem téren 8)
Üzleti találkozókat néha errefelé terelgetem :)

Amit javasolni tudok az amit minden szolgáltatónak: foursquare (és egyéb) meghatározott számú bejelentkezések után adjatok (valami minimális) kedvezményt, kis ajándékot!

Köszi ;)

Márkos B. Márkos B.
30 értékelés
1 követő
7 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 25. 19:56

Csak tessék, csak tessék, itt van a múlt, ami már nincsen sehol, itt van a régi, a retró a szoc, a beton, a műbőr, az alumínium kanál, amihez nem kell Uri Geller, hogy elgörbüljön. Hajdani úttörők és kisdobosok elő a síppal! Aki a legszebben fújja, kap egy mignont, vagy palacsintát! A legfrissebb évjárat az 1970, de van még kátrányos bambi és narancssárga kevert is. Lecsúszik belőle a pár deci. A tervgazdaság éves vitáját este héttől tartják, mint nekünk 21. század! Villog a neon, mozaikos a fal és csipkés a terítő. Ilyet már csak vidéken látni. Ott viszont szinte mindenütt van. Ám a Fővárosban ez már nagy szám, különösen a második kerületben. Este tízig lehet bámészkodni. Tessék megnézni!

B. Réka B. Réka
59 értékelés
1 követő
13 plecsni
57 hasznos vélemény
2012. 11. 24. 16:51

Egy békebeli kávézó, ahol a tejeskávét pöttyös bögrében, a presszót pedig retró pohárban szolgálják fel. Hátránya, hogy a Bambi állandóan tömve van emberekkel és a bicikliknek sem alakítottak ki elég helyet. A pincérek viszont kedvesek, ráadásul nekem kényelmesebb, hogy azonnal kihozzák a számlát, mert utána csak felpattanok és már megyek is tovább, nem kell negyedórákat várnom a számlára, mint más helyen. A belső részen is szeretek ücsörögni, mert a szocreál berendezés és az ott fröccsöt iszogató, sakkozó bácsik látványa valóban olyan, mintha mondjuk a Roncsfilm-be csöppentem volna. Kis túlzással, persze.

Hasonló szolgáltatók a közelben

RolandK RolandK
31 értékelés
4 követő
8 plecsni
30 hasznos vélemény
2012. 11. 23. 11:20

A Bambi Presszó egy igaz, élő paradoxon a Frankel Leó utca végén, amely tudatosan igyekszik egy 50 évvel ezelőtti eszpresszó minden sármjával hódítani - és ez sikerül is, hiszen a helynek kultikus státusza és valódi törzsközönsége van. Kétségkívül egyedi hangulattal bír, ami engem is magával ragadott elsőre, de később azért már zavarni kezdett, hogy tényleg mindenben a '60-as évek hangulata meghatározó: véletlenszerűen feltűnő felszolgáló, ha nem is koszos, de leharcolt mosdó, fizetéskor nehezen megkerülő számla. Ráadásul ez is olyan hely, ami igazán a teraszával válik vonzóvá, ott szívesen beülök én is egy-egy italra a későbbiekben is.

P. Noémi P. Noémi
25 értékelés
0 követő
9 plecsni
32 hasznos vélemény
2012. 11. 21. 11:42

Soha nem felejtem el az első mondatot, ami elhagyta a számat, mikor megpillantottam a Bambi Eszpresszót: "Ez a hely, maga a 60-as évek." Minden amit, addig csak képeken láttam ebből a korszakból, a kockás abrosztól egészen a bőrkanapés körasztalos boxokig, az most élő valójában állt előttem. Egy pillanatra behunytam a szemem, s mélyen beleszippantottam a levegőbe...mintha visszarepültem volna az időben. Csodálatos érzés kerített hatalmába, kiváncsian s izgatottan vettem szemügyre minden szegmensét a helynek, mint egy kisgyermek, aki épp felfedezni készül egy számára ismeretlen világot. Talán a hely varázsa miatt éreztem, hogy még a melegszendvicsnek is más az íze, olyan "retro." Napközben mindig akad szabad asztal, ám estefelé már nehezebb dolgunk van, főleg nyári időszakban, ugyanis mindenki a teraszon lévő asztalokért harcol. Kellemes környezet és hangulat várja az ide látogatókat. Sajnos, csak este 10 óráig tart nyitva, amit egy aranyos hagyománnyal, csengőszóval jeleznek pár perccel a zárás előtt. Érdemes betérni.

Litz Litz
35 értékelés
0 követő
7 plecsni
20 hasznos vélemény
2012. 11. 18. 21:38

A Bambi az a hely ahol véletlenül a saját apáddal is találkozhatsz, így csak óvatosan az iszogassál. De ha estefelé érkezel, akkor úgysem tudod sokáig húzni, mert tízkor már jön is az egyik törzsvendég és rázza a csengőt, hogy irány haza. A Bambi annyira eredeti és igazi, hogy valami baedekerbe is bekerülhetett az utóbbi időben, mivel meglepően elszaporodtak a turista párocskák annak ellenére, hogy ez a környék amúgy nem szokott kifejezetten a célpontjuk lenni. Már a reggelijüket is itt fogyasztják, tehát gyanús a dolog. Az eredetiségének lényege, hogy nem direkt retro a berendezése, hanem egyszerűen csak nem cserélték ki a 60-as évek óta. Pár éve meg fűzős, magas sarkú, vászoncipőben szolgáltak ki a nénik. Tavasztól őszig meg tényleg csak nagy szerencsével lehet asztalt találni, de egyszer mindenkinek meg kell küzdeni érte.

Brü Brü
61 értékelés
7 követő
11 plecsni
51 hasznos vélemény
2012. 10. 23. 22:34

Az egyik utolsó olyan hely, ahol kicsit megállt az idő. A Bambi neonfelirata a mai napig világít az egység külső homlokzatán. Már a bejárati ajtó sejteti, hogy valami itt maradt a hatvanas évekből. Belépve a metlachi padló a régi süteményespult és a műbőr kalapok, akarom mondani, asztalok, a mozaik a falon, a tipikus presszóvilágot idéző körasztalok és a talponállós pult rögtön nyilvánvalóvá teszik számunkra, hogy vagy a tegnapira ráittunk, vagy zavar van a téridő kontinuumban, netán valaki feltalálta a rövid hatósugarú időgépet. A kávét üvegpohárban kapod alpakka kiskanállal. Igen abban a tipikus üvegpohárban, a csíkig töltve. A tejeskávé piros pöttyös bögrében érkezik. A sör is régi márka, van belőle bak is, melyet korabeli reklám népszerűsít a falon. Minden nap tömve van, a terasz nyáron bevehetetlen, fürkészni kell a felszabaduló helyeket. Késő ősszel paravánnal szorítják ki a hideget a teraszról. Az árak nem kifejezetten alacsonyak, de nem is irreálisak, egy kori sör 500 forint alatt bevehető. Nosztalgiázóknak, történelemből továbbtanulóknak, hitetleneknek és mindenkinek csak ajánlani tudom, ezt a helyet minimum egyszer meg kell látogatni.